Social Media

Hair talk

 ..aneb má cesta k hezčím vlasům

PB231328
Ahoj!
Tento článek jsem měla v hlavě už opravdu dlouho, ale čekala jsem, až budu se svou aktuální vlasovou rutinou tak spokojená, abych ji mohla vyslat do světa a sdílet s vámi. Třeba pomůže i vám a inspirujete se - ať už konkrétními produkty, nebo celkovým náhledem na péči o vlasy.

A pojďme na to hezky od začátku. Moje vlasy byly happy naposledy možná někdy v deseti letech, kdy byly ještě krásně hladké a lesklé. Roky a roky jejich ničení při česání, tupírování, lakování, třpytkování, gumičkování a copánkování na závody s pubertou navrch a chvilkovými experimenty á la chci čokoládovou barvu, chci ledově světle hnědou jim moc neprospělo. Nutno říct, že jsem ještě ke všemu po mamce podědila spíše sušší vlasy se sklonem ke krepatění při vlhku (aneb mží a je ze mě lvice). Zatím to celé zní jako docela hororová story že? A teď si představte, že 90 % (ne-li celá stovka) mých nejlepších kamarádek má husté, dlouhé a zdravé vlasy. To je hodně velká zátěž na mé sebevědomí, to mi věřte, haha.

Mám pocit, že můj život od pubertálních let se tak skládá z jednoho velkého hledání produktů, které by mým vlasům sedly, nedělaly je ještě smutnějšími a naopak jim třeba aspoň trochu pomohly růst rychleji, lámat se méně a vypadat aspoň trochu zdravě.

PB231331-2
     Vím, že celá vlasová péče není pouze o té vnější péči. Samozřejmě záleží na tom, jak se k sobě chováte celkově. Je důležitý dostatečný spánek, pitný režim, zdravá strava a životní styl. O to vše se snažím usilovat nejvíce, ale někdy je prostě geny přemoct těžší. Zkoušela jsem i různé doplňky stravy a vitamíny na podporu růstu a zdraví vlasů, ale většinou to mělo pouze jeden efekt - mé pevné nehty byly ještě pevnější a rostly bleskovou rychlostí. To taky není špatné, ale co ty vlasy?

A teď tedy konečně k tomu, co u mě konečně zafungovalo. Hustou hřívu až po zadek nebudu mít nejspíš nikdy, ale tito pomocníčci mi dělají každé umytí velkou radost.

Wella oranžová řada
Tato oranžová řada mi přijde naprosto kouzelná. Viděla jsem ji navíc snad u několik dalších holek s naprosto rozdílným typem vlasů. Pokud se nemýlím, používá/používala ji i Markét a Val. Troufám si říct, že mé vlasy toto duo šampón+kondicionér  zachránilo. Mám je po umytí o milion procent hladší a konečky také vypadají lépe.

PB231404

Wella přírodní řada
Ač jsem s Nutri-Enrich velmi spokojená a neměla jsem potřebu ji měnit, já prostě raději vše přírodní. Nebo ale aspoň nejvíce, jak to jde. Proto jsem měla velkou radost, když jsem zjistila, že i Wella nabízí přírodní produkty. Tato řada je velmi šetrná k pokožce, je vhodná i pro děti a je bez sulfátů, parabenů a přidaných barviv. Všude jsem slýchala upozornění, že přírodní produkty nikdy ty parabenové nepředčí. Pokud máte nějaký problém, musíte na ně jít s opraváři-parabeny. A ono houby, produkty Elements mi vyhovují snad ještě více než Nutri-Enrich. 

PA014151
PA014154

Další péče
Olejíček, který dělá divy. Konečky mi krásně oživí a zároveň nezatěžuje jako spousta jiných olejů, které jsem vyzkoušela. Používám ho vždy po umytí na ručníkem vysušené vlasy. Doporučuju všema deseti. Všimla jsem si, že ho má mezi oblíbenci spousta holek, což určitě nebude náhoda.

Značku ZENZ jsem poznala zhruba před 8 měsíci. Moc jsem se na jejich šampony těšila, protože jsem na ně slyšela samou chválu, ale bohužel jsme se kámoši nestali. Zkoušela jsem dokonce dva druhy, ale ani jeden mi nevyhovoval na 100 %. Obdarovala jsem jimi tedy ségru a ta je s nimi naopak moc spokojená. Produkt, který mě od nich ale nadchl je fixační sprej, který je bez sulfátů, je antioalergenní. Opravdu drží, vlasy po něm nelepí a jsou naopak ještě lesklejší. Za mě skvělý produkt, který krásně nahradí klasické laky na vlasy.

PA014164

Musím se přiznat, že mě to testování šamponů, kondicionérů a celkově vlasové péče začalo docela bavit, takže stále ráda zkouším nové produkty a už teď mám zase další favority! Ale o těch zase příště:)
Napište mi, jaké jsou ty vaše top vlasové zázraky.
G

4 komentáře

  1. O Wella produktech na vlasy uvažuji už dlouho, slyším na ně jen samou chválu. Snad se brzy odhodlám tyto šampony také vyzkoušet. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pred dvomi dňami som si objednala wella nutri enrich šampón, kondicionér a masku a k tomu olej oil reflections, dnes si po ne zájdem a zajtra ich vyskúšam ♥ Musím povedať, že pôvodne som ich videla u Marketky Frank na youtube pri jej starostlivosti o vlasy, ale až keď som ich videla v tomto článku, tak som si ich objednala. Ja som mala totiž rovnaký problém ako ty, avšak dedične nemám suché vlasy, zničila som si ich pri dospievaní, kedy som držala rôzne diéty a nemala som v istom období žiadnu výživu. Teraz už je to takmer 5 rokov, čo sa stravujem zdravo a normálne a moje vlasy sú v omnoho lepšom stave. Trúfam si povedať, že neverím, že existuje nejaký zázračný šampón, najdôležitejšie je celkové zdravie. Ja som za tie roky vyskúšala veľa, najradšej stále používam tuhý šampón od soaphorie, je úplne prírodný a nie je z neho žiadny plastový odpad, keďže je ako mydlo. Ale v poslednej dobe som si hovorila, že by som chcela začať používať niečo, po čom budú moje vlasy vyzerať lepšie, lebo predsa len tieto prírodné šampóny a kondicionéry vlasy umyjú, ale myslím, že ich až tak nevyživia a neupravia. Každopádne sa veľmi teším, že tieto wella vyskúšam a budem ich asi striedať. Ďalšie, čo mi pomohlo, bolo robiť si domáce masky, hoci som sa už niekoľkokrát dočítala, že to nie je pre vlasy najlepšie. Ja som však nevyskúšala ešte nič, čo by mi tak veľmi na vlasy pomohlo ako domáce masky. Ale nerobím si takú masku často, maximálne raz do mesiaca.
    Teším na ďalšie produkty, ktoré vyskúšaš a pomôžu ti a držím ti palce, aby si bola so svojimi vlasmi hlavne spokojná a cítila sa dobre! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wella vypadá zajímavě.. Musím si vyzkoušet.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, k těm doplňkům stravy... Je třeba si uvědomit, že to jsou opravdu jenom doplňky stravy, které mají podpůrný efekt. Jejich cílem není nic léčit nebo nějak napravovat. :) Je to stejné jako sportovní doplňky stravy – bez pohybu vám jsou k ničemu. Takže tady bych jako kadeřník doporučil možná lepší péči o vlasy, hodně lidí má problémy po přechodech z tepla do zimy a naopak. ;-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS