Krásnou středu mé čtenářky❤
Jak se máte? Já mám za sebou vážně krásné dny! Na víkend mi přijela ségra a užívaly jsme si krásy Prahy se vším všudy. Nebojím se říct, že ty necelé tři dny budou patřit k těm, na které budeme ještě několik roků vzpomínat:) Pondělí jsem měla také na jedničku. Navázala jsem na víkendová rána s jógou a dala si rychlou desetiminutovou session s Kassandrou (a stejně tak i dnes!). A i když je teď v práci zase trošku náročnější období, po práci jsem se svědomitě odměnila - vyzvednutím knížky od Eleny Ferrante a ovesným lattém s japonským cheesecakem v Café Tout va bien. Tuhle malou roztomilou kavárničku na Vinohradech mi ukázala Naty, se kterou jsme se včera viděly poprvé. Už na Instagramu jsem se zmiňovala o tom, jak jsem vděčná za tyhle zážitky, poznání, přátelství, inspiraci a různé tipy. Proto Instagram vůbec nevnímám jako nějakou toxickou platformu. Určitě to velmi nepřátelské místo může být a sama jsem měla pár momentů, kdy mě tahle sociální síť štvala, ale stále věřím, že si ho sami můžeme přizpůsobit tak, abychom si z něj udělali hezké inspirativní místo. Jak to vnímáte vy?
Klasicky jsem se teď rozpovídala úplně o něčem jiném, než k čemu bych se měla dostat. Takže k věci 😁 - dnes tu pro vás mám recept! Původně jsem si vůbec nemyslela, že bych ho s vámi sdílela, ale naštěstí jsem si všechno zapisovala a vyklubala se z toho taková dobrota, že by byla škoda se o ní s vámi nepodělit. A o čem je tedy řeč? O banánovém chlebíčku, který chutná jako žemlovka! Takže pokud máte rádi tuhle "childhood" pochoutku, vyzkoušejte i verzi obléknutou do chlebíkového kabátku.
Budete potřebovat:
2 (větší) vajíčka
4 banány (2 a půl do těsta, 1 a půl na ozdobu)
vaničku tvarohu (já použila odtučněný, ale vyberte, jaký máte rádi)
1 lžíci řepkového oleje
1/2 hrnku kokosu
1/2 hrnku jemné špaldové mouky
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžičku skořice (nebo dle chuti více/méně)
hrst vlašských oříšků (nakrájených na menší kousky)
3 jablka
Rozkvedlejte vajíčka s rozmačkaným banánem, tvarohem a olejem a smíchejte se suchými ingrediencemi. Do těsta přidejte jablíčka nakrájené na kostičky a celé to vlijte do silikonové chlebíčkové formy, nebo tu klasickou vyložte pečícím papírem a navrch položte podélně rozkrojený banán. Pečte na 180°C cca 45 minut.
Dejte vědět, jak se povedl a jak vám chutnal!
G
Mnaaaam, to vypada skvele, to taky nekdy musim zkusit!
OdpovědětVymazatSandra / http://shineoffashion.com
Wau, normální žemlovku bych si nedala ale tahle teda vypadá dobře, mňam!
OdpovědětVymazatVypadá to šťavnatě :)
OdpovědětVymazatSimple living: Netoxické laky na nehty
Ježíš, mňaaaam, já miluju banánové chlebíky i žemlovku. ❤️😃
OdpovědětVymazatMňaaaam, já miluju banánové chlebíky i žemlovku. 😃❤️
OdpovědětVymazatMňaaaam, miluju banánové chlebíky i žemlovku. :D ♥
OdpovědětVymazatďakujem za recept. Určite ho skúsim keď budú deti doma.
OdpovědětVymazatCHLAPEC ALEBO DIEVČA? BUDE TO 5 CHLAPČEK?
Mňam, vypadá úžasně! Hned bych si dala! :))
OdpovědětVymazat