Social Media

Time to recharge

Photo 07.06.2021 17 10 53  
Happy Monday!

Tento článek bych ráda věnovala sama sobě, ale jsem si jistá, že ho ocení i některé z vás, a třeba vám pomůže si uvědomit, že zpomalit a dobít baterky je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. A zároveň bych vám chtěla ukázat dva krásné pomocníky, které posunou váš čas odpočinku na úplně jiný level.

Pro mě je dopřání si opravdového odpočinku těžké hned z několika důvodů.
Baví mě tolik věcí, že ani v nejmenším nedokážu pochopit, že se někdo může nudit. Každý volný čas bych měla deset aktivit, kterými bych aktivně mohla svůj extra čas navíc vyplnit.
Neustále myslím na to, abych našla balanc mezi prací, koníčky, každodenními povinnostmi, jedla dobře (a ano, to zabere kopec času), měla dostatek pohybu a nezapomínala na mé nejbližší.
Moje práce mě dokáže natolik pohltit, že jsem schopná nevnímat čas, občas přemýšlím, že bych se do kanceláře přestěhovala a chtěla bych, aby mě adoptovali, hihi.
Beru si toho na sebe více než dokážu zvládnout.

Poznává se taky někdo?

A proč se vůbec o nalezení času na odpočívání tolik snažit?
Předejdete vyhoření.
Budete na své okolí příjemnější.
Můžete tím prospěšně ovlivnit své psychické i fyzické zdraví.
Pomůže to vaší kreativitě a zaručeně při relaxu přijdete na ty nejskvělejší nápady (určitě znáte, co udělá samotná sprcha).
Ve výsledku budete daleko produktivnější, protože budete mít dostatek energie.

A nejde jen o to si lehnout.
Můžete vyrazit na výlet s někým blízkým. Doporučuju zahodit mobil, orientovat se postaru jen podle mapy. Sranda a dokonalé odpojení od rušného světa a zároveň napojení na sebe a přírodu zaručeno.
Vyjděte si na procházku. Sami. S oblíbeným playlistem, s čistě zábavným (ne edukativním) podcastem, nebo úplně bez ničeho.
Zameditujte si.
Protáhněte si celé tělo.
Nechte průchod čemukoliv, co z vás musí ven. Vezměte pastelky a malujte. Tancujte. Zpívejte.

Photo 07.06.2021 17 20 23Photo 07.06.2021 17 22 22
Photo 07.06.2021 17 32 58

Tady přichází můj tip č.1 - eko osuška dokonalá na cesty. Teploty konečně stoupají, počasí vybízí k cestám do přírody, do hor, na pláž, pod stan... A u osušky z NAYAVITA oceníte, jak je lehká, dá se složit do malého balíčku, schne velmi rychle, písek se na ní nedrží a v neposlední řadě je nádherná (a oboustranná). A víte, co je skvělé? Je vyrobená 100% z recyklovaných plastových lahví.

A naopak.
Určitě znáte to, kdy zalehnete do postele a hlava se vám začne plnit to do listem, přemýšlíte nad všemi stresovými situacemi, které mohou (ale i nemusí) nastat. Zkuste se od toho všeho odpojit. Vím, že se to zprvu může zdát nesmírně těžké. Ale klidná muzika, opravdové vnímání svého těla, hezká vůně a obklopení se příjemnými materiály může pomoct.

Photo 07.06.2021 17 11 40
Photo 07.06.2021 17 12 54

     Mým druhým tipem, jak si relax více užít je relaxační lněný polštářek na oči s heřmánkem a ametystem od NAYAVITA YOGA. A jak funguje? Měkký len a hmotnost ametystových krystalků jemným tlakem přizpůsobí tvar polštářku obličeji a tak zamezí průniku světla a poskytne očím úlevu. Hodí se jako úleva při stresovém vypětí, relaxaci nebo před spaním.
Ať už vás zaujala osuška či polštářek, nebo byste věděli o někom, komu by udělaly radost, mám pro vás na oba eshopy
slevu 10 % s kódem GABRIELALOVE.

Určitě si sami uvědomujete, že tohle není žádná věda. Myslím, že jsme si toho všeho všichni vědomi. Ale rozhodně stojí za to si to připomínat a netočit se v začarovaném kruhu, ze kterého vás vytrhne až nemoc, pokažené vztahy nebo nezdar v práci.
Amen. Dnes jsem byla chytrá až až, haha. Tak se loučím a přeju vám krásný vyvážený týden!
G

4 komentáře

  1. Odpočinek je důležitý, v tom s tebou plně souhlasím, jen mám poslední dobou problém si na něj najít čas. Musím na tom zapracovat. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ve všech bodech se poznávám. Na jednu stranu vím jak je to důležité, na druhou stranu je to výzva najít ten správný balanc. Ale musím říct, že poslední dobou, co ráno praktikuji 20-20-20 metodu od Robina Sharma se mi to začalo dařit. A polštářek an oči tomu dost pomáhá.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne nafotené fotky a článok! :) Mňa zaujal posledný produkt, ešte som o ňom nepočula

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek, také neustále bojuji s časem na odpočinek, pořád je co dělat ... :-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS