Social Media

Lets talk about food p.1

Ahoj :)
Dnes jsem si kvůli vám přivstala, abych stihla napsat pár řádků před tím, než se zase půjdu učit. Zítra mám předposlední zkoušku, tak mi držte pěsti, ať mám štěstí.
Dnes jsem se rozhodla napsat článek o jídle a jak tak na ty fotky koukám, nemůžu se dočkat, až budu mít po poslední zkoušce a budu mít více času projít všechny ty zajímavé instagramy a blogy, kde je spousta inspirací a budu moct vyzkoušet i něco nového.
Někteří z vás se mě občas do komentářů ptáte na různé otázky ohledně toho, co, jak hodně a kdy jím. Proto jsem se rozhodla udělat tento článek, kde se budu snažit shrnout vše, co se mého stravování týče.

A začnu hezky od začátku - od rána. Snídaní jste tu už viděli miliony a ještě taky uvidíte (ať chcete nebo ne). Protože upřímně..neznám lepší část dne než ráno, kdy si klidně i přivstanu, jen abych si mohla připravit něco moc dobrého a mít u toho klid jen a jen na sebe. Snídaně je asi jediné jídlo, u kterého mi nevadí, když ho jím sama (jsem tu jen já a moje snídaně♥..aaach). Protože sama v jídelně na obědě nebo sama v pokoji s celozrnným rohlíčkem..to nee..to se cítím jako velkej forever alone. Ale zpět k snídaním. Jeden pidi koláček a toť vše, je pro mě už dávná minulost. U snídání platí, čím víc-tím líp! Ale jde o to, na čem si pochutnávám. Základem je u mě jogurt (nejlépe řecký). A pokud ho nemám k snídani, je velká pravděpodobnost, že ho mám k svačině:D. S müsli nebo semínky a ovocem je nejlepší. Ale jogurt mě moc nezasytí, takže potřebuju ještě víc ovoce nebo nějaký koláč, buchtu, cokoliv! Samozřejmě jsem radši, když je doma nějaká zdravější varianta (hlavně u taťky - koláče z naší Bazalky, nebo napečíno od jeho přítelkyně, což je vždy nějaká zdravá mňamka), ale někdy si dám u i kynutou buchtu od babičky nebo něco koupeného (ale to jsou opravdu jen výjimky).

22.5.-15
Řecký jogurt s jahodami, slunečnicovými a dýňovými semínky, mrkvový muffinek a domácí celozrnný perník

22.5.-13
Jogurt s müsli, jahodami, domácí perník a loupáček
Hledáte nejlepší müsli na světě? Tesco-Tropical!!

22.5.-12
Jogurt s müsli a banánem + rebarborová buchta od babičky

22.5.-6
Nejúžasnější jablkový celozrnný koláč z Bazalky!!

22.5.-14
Ovesná kaše s banánem, jahodami a hořkou čokoládou
Ovesná kaše je kapitola sama o sobě. Ta mě zasytí na celé dopoledne a zároveň se po ní necítím těžká jak balvan. Dávám si kolem 50-80g (voda,mléko - půl na půl). Opravdu doporučuji kupovat celé vločky a doma si je rozmixovat, vyjde to levněji a navíc si je můžete rozmixovat, jak chcete. Já z vloček většinou udělám skoro mouku:D, pak je kaše krásně jemná.

Obědy. Nejprve jsem chtěla napsat, že uplně nejradši chodím na oběd někam do restaurace, do jídelny nebo do Bazalky (ať to je hezky bez práce), ale vlastně to není vůbec pravda. Miluju obědy od mojí mamky (hlavně v poslední době, protože už doma neděláme jen to samé dokola a dokola), od mého taťky (protože jeho losos je bezkonkurenční!..a nebo když taťka griluje♥), obědy od obou babiček i od mého přítele. A taky moc ráda vařím já sama. Vesměs jím zdravě a vím, že si asi pár lidí bude říkat..aha..a co ty obyčejné těstoviny? Ale mně ty celozrnné prostě nechutnají a říkám si, že pořád lepší těstoviny než třeba langoš (fuuj hnuuj:D). Navíc já konkrétně nechci hubnout a raději si dám při cvičení víc do těla, než abych si pak musela něco odříkat.

22.5.-3

22.5.-1
Těstoviny s rajčaty, cuketou a parmazánem

22.5.-10
Losos s rýží a zeleninou

22.5.-9

22.5.-7
Kuřecí maso s brokolicí a rýží

Pravda, znám i lidi, co jedí zdravěji, ale nestravuji se každý den něčím smaženým a tučným, takže si myslím, že je toto v pořádku. Do budoucna bych chtěla určitě zkusit kuskus a bulgur a další takové mňamky.

A co se týká večeří, ty jsou u mně opravdu různé. Když je den, kdy jsem měla nějaký pohyb, pečivu se rozhodně nebráním. Bílé jsem teda neměla už ani nepamatuju a ani mi už tolik nechutná, ale myslím, že celozrnné pečivo s vámi nic špatného neudělá. Tím, že ho z jídelníčku vynecháte (a vůbec přílohy jako takové), sice zhubnete, ale podle mě se k němu zase vrátíte, a tak vše naberete zpět. Někdy večeřím jen zeleninu se sýrem, někdy vajíčka. Opravdu hodně záleží, co jsem celý den dělala a jedla a také v kolik večeřím.

22.5.-16

22.5.-17

22.5.-2

22.5.-5

Aaaano a jsem uplně normální člověk, který miluje sladkosti a čokoládu! Ne že bych se každý den cpala sušenkama od rána do večera, ale čtvereček čokolády ještě nikomu neublížil. Pokud jdu s kamarádkou na kafe, je taky dost pravděpodobný, že si nějaký ten dortík dám a pokud jsme např. v Praze s přítelem a ségrou, tak i do toho McDonaldu skočíme. 

22.5.-4

Na závěr přidávám pravdu všech pravd a nějaké takové pravidlo, kterým se já snažím řídit.

One bad meal won't make you fat. Just like one good meal won't make you skinny.

Přeju všem krásný den!!!
G

16 komentářů

  1. To je zas kopa krásnych jedál! :) Presne toto sa mi na tebe páči, že máš krásne normálne porcie a nie nejaké mrňavé. Aj raňajky máš pestré, nebudem klamať, najviac sa mi tam páčia tie koláčiky :D:D Vždy si to tak pekne pripraviš :) To motto ktorým sa riadiš je úplne na mieste a je v ňom veľká pravda. Takisto aj ja si rada sadnem s kamarátkami na nejaký dezert ku kávičke, netreba z toho robiť také drahoty, lebo to obmedzovanie nikam nevedie. Ešte raz krásne fotky a pekný deň ti prajem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji:) přesně to jsem tím vším chtěla říct:) není potřeba se ve všem omezovat, když jinak člověk žije zdravým životním stylem:))

      Vymazat
  2. suprovej článek :) kaše mám taky hrozně moc ráda a souhlasím, že je zbytečný si kupovat ty instantní, navíc si člověk do toho takhle můžu nasypat úplně cokoli a má tam přesně to co ví :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi povedený článek a fotky, líbí se mi, že jíš v podstatě všechno, jen se snažíš o zdravější cestu a jak je vidno, moc ti to sedí, vypadáš perfektně .)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek, krásné fotky a ještě krásnější poselství :) Vážně je super, jak k tomu přistupuješ a že se nebojíš občas si dopřát. Jak se říká - všeho s mírou. Věčné odpírání a zoufání si nad kouskem navíc akorát vede k naprosté nespokojenosti :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty mi děláš ale pořádný chutě! :( :D Pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. skvělé tipy, hlavně ty snídaně:)
    Eva ♡ life

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní fotky, nejvíce se mi líbí ty královské snídaně! :)

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju tvoje fotky jídel! <3 :D
    Jinak , bude další článek o stravování v jídelně, jak jsi nedávno psala? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Zatím mám málo fotek, teď jsem tam tolikrát nebyla, ale určitě někdy během června bude:)) Pak mám ještě v plánu článek o naší Bazalce, která funguje jako obchod se zdravou výživou + jídelna:))

      Vymazat

Instagram

Theme by STS