Social Media

3 days in Prague

Deníček z Prahy - Tipy na výlet, ubytování i kafíčko
19.7.-10

Hezké nedělní dopoledne!
Konečně jsem tu s očekávaným článkem o naší krásné mini-dovolené v Praze. Kde bych měla začít?
Asi tam, kde naše 3 společné dny začaly. Před třemi týdny jsme si naplánovali výlet do Prahy a jelikož jsme toho chtěli projít víc, než by se za jeden den mohlo stihnout, zabookovali jsme si ubytování v Budget Apartment, kde jsme přespali už v březnu po super večeru s baletem v Národní opeře. A pokud se ještě někdy na víc dní do Prahy vydáme, určitě zvolíme opět toto ubytování. Skvělá lokace, jen pár zastávek tramvají od centra (asi 15 minut pěšky na Václavák), blízko Albert, vše nové, čisté, vlastní koupelna, kuchyňská linka, wifi, tv..

19.7.-6

A tak jsme se 8. v úterý vydali vlakem do hlavního města. Ve 2 hodiny jsme dorazili, ubytovali se, nakoupili si jídlo, abychom neumřeli hlady a vyrazili na první bod programu - výstavu Tima Burtona. Pro mě byl tohle asi ta nejlepší část ze všech 3 dnů. Tima Burtona a jeho filmy miluju, takže jsem se hrozně těšila, až výstavu uvidím. A nebyla jsem zklamaná ani trochu!

19.7.-5

Prostory byly skvělé, vše měli hezky vymyšelné, občas někde hrála strašidelná hudba a tolik děl! Různé nákresy, obrazy, fotgrafie, krátké filmy, reklamy a hlavně postavičky!
Samotná výstava měla 2 patra, ale mohli jste si jít i sednou do kina a kouknout se na jeden z Burtonův filmů, dát si v kavárně kafe nebo si něco hezkého koupit v obchůdku (a já lituju, že nemám doma aspoň hrneček).

19.7.-4

19.7.-3

19.7.-2

19.7.-1

Po hodině a něco unášení se strašidelným světem Tima Burtona bylo v plánu posezení v kavárně Ema espresso bar, kousek od Florence. A tuhle kavárnu pasuju na mojí nejoblíbenější ze všech! Sympatická a milá obsluha, roztomilé dřevěné prostředí se školními židlemi a hlavně výborné kafe za skvělou cenu! V nabídce mají i čaje, limonády, víno, malé občerstvení a vše vypadá la-hod-ně! Takže až pojedu do Prahy příště, zastávka v eMě je jasná.

19.7.-9

19.7.-8

19.7.-12

19.7.-7

A následovalo večerní dobrodružství. Pršet začalo už po vyjití z výstavy a pršelo víc a víc, a tak jsme se rozhodli, že už žádné procházky nemají cenu a radši zamíříme zpět do našeho "bytečku" (navíc jsme neměli deštník, protože podle mého přítele prý už nemělo pršet a tudíž nezmokneme). Když jsme vystoupili z tramvaje, tak už jen kapalo a šli jsme tedy ještě pro něco do Alberta. A to nebyl dobrý nápad. Mininákup nás stál spršku od hlavy až po paty. Boty i oblečení totálně promočené a tak bylo co celou noc a ráno sušit.

19.7.-15

Ráno se ale už počasí umoudřilo a my se vydali do Riegrových sadů na procházku, užít si další super den a sebe navzájem.

19.7.-21

A kousek od nich jsou taky super trhy. A lituju, že jsme si tam aspoň nějaké ty domácí těstovinky (toretellini s masem a ananasem..ňami) nekoupili. Ale vše od pečiva, sýry i rybičky vypadalo skvěle.

19.7.-14

Následovalo procházení Prahou a hledání jedné restaurace, kam jsme měli naplánováno jít na oběd. Chodili jsme v centru Prahy fakt dlouho, než jsme ji našli a když jsme ji našli, uvědomili jsme si, že se nám v menu vlastně nic nelíbí, a tak jsme šupajdili do Bageterie.

19.7.-13

Nové síly načerpány a před sebou jsme měli Královskou zahradu,

19.7.-16

Pražský hrad, Karlův most a došli jsme opět na Staroměstské náměstí..

19.7.-17

..na další výstavu. Tentokrát do Gallery of Art Prague na Salvadora Dalího a Andy Warhola. Na Burtona ani jedna z výstav rozhodně neměla, ale i tak se nám obě libíly. U Dalího teda nebylo koní víc než bych potřebovala:D, ale jiné obrazy a flakonky byly super.

20.7.-11

Andy byl taky fajn, ale asi jsem od té výstavy čekala víc, víc děl i víc různorodosti. Ale za podívání to určitě stojí!

19.7.-19

19.7.-18

A to nám pro tento den stačilo. Asi v 7 jsme dorazili zpět na ubytování, padli do postele a na hodinu usli, ani jsme nevěděli jak.
Třetí den jsme si sbalili věci, odvezli tašky na nádraží do úschovny a chodili po obchodech až do večera. Pár nových kousků jsem ulovila, ale článek o tom asi psát nebudu. Třeba je na mě někdy uvidíte:)

19.7.-20

Těch pár dnů jsme si opravdu užili! Byla to zasloužená pohodička, kdy jsme měli čas jen na nás dva a mohli si dělat, co jsme chtěli. Doufám, že byl tento článek pro vás zajímavou inspirací, co toto léto podniknout a pokud jste někdo na výstavách Tima Burtona nebo Andy Warhola byli, určitě mi napište, jak se vám líbily:)
G

24 komentářů

  1. Krásné fotky, moc jste si to užili a to jídlo vypadá skvěle, ten dortík, jé. Opět vám to tam hrozně sluší! ;)
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Gaaabi, to sú krásne fotky! Veľmi sa teším že si si výlet užila, čo je cítiť aj z popisu a aj z fotiek samozrejme :) Veľmi ste spolu zlatučkí! Ja som v Prahe ešte nebola, no vyzerá to tam krásne. Ak by som tam raz zavítala, určite využijem tvoje tipy na miesta a tá kávička s koláčikom vyzeraú neskutočne dobre! :) A ty máš snáď nohy až do neba :D Strašne sú dlhé! :D haha. Čakala som už na článok hneď ako si mi písala, že pojdeš do Prahy, takže super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Luci♥ Do Prahy se určitě někdy musíš zajet podívat:) bydlet bych tam nechtěla, ale na výlety je Praha krásná:)) A mně ani nepříjde, že bych měla nohy tak dlouhé, protože jsem prcek:D

      Vymazat
  3. Na Dalím i Burtonovi jsem byla a náádhera. Snad tento týden zajdu i na Warhola, jsem jeho obdivovatelka, takže se těším. Ale spousta lidí říká, že byli spíše zklamáni. Škoda.. :/

    OdpovědětVymazat
  4. Jůů na Burtona bych hrozně chtěla, vypadá to super :-)
    a dekuji moc, Gabčo, za tip na kavárnu Ema, miluju všechno z tvarohu a jak vidim ten koláč ááách ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na něj jdi kouknout, já bych šla hned znova:)) a Emu vyzkoušej♥ je nejlepší!

      Vymazat
  5. looks like you had lots of fun in prague :) i really have to visit this city once,i head the buildings there are incredible :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. that's true:) u have to visit Prague:)) there's so much to see and where to walk,...:))

      Vymazat
  6. Ty dortíky vypadají naprosto senzačně, až pojedu do Prahy rozhodně se tam zastavím. Jinak moc ti to sluší, nádherný outfit!:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Lovely pictures, Prague looks so beautiful on your photo's!

    OdpovědětVymazat
  8. Kafíčko mňam, outfit super a krásné naušnice. Sluší vám to! :)

    OdpovědětVymazat
  9. krásné fotky moc pěkné v Praze

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherná si na tých fotkách ! :) Ach ako by som ja rada šla znovu do Prahy :) Nádherné mesto :)

    OdpovědětVymazat
  11. Koukám, že jste si to také pořádně užili :) Tim je prostě skvělej, ta výstava neměla chybu :) A mě naopak Warhol docela příjemně překvapil :) Na všech fotkách ti to moc sluší! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaano bylo to super:)) Tim je nejlepší!!:) No vidíš to, mně právě Andy docela zklamal, ale neříkám, že byl špatnej:) a moc děkuju:*

      Vymazat

Instagram

Theme by STS