Social Media

Tour de Best Café in town - part 1

Podzim je v plném proudu, pomalu už přechází i do zimy. A i když ho už mám docela ráda oproti minulým rokům, s přítelem jsme našli způsob jak si ho ještě vylepšit a zpříjemnit. Rozhodli jsme se najít tu nejlepší kavárnu v našem městě a to tak, že si každý týden vybereme jednu, kterou navštívíme a otestujeme její kafíčko a zákusky. Je to taková naše nová podzimní tradice, na kterou se každý týden moc těšíme! Seznam kaváren, které musíme navštívit je hodně dlouhý, takže si myslím, že budeme ochutnávat i celou zimu. Pro všechny Hradečáky nebo pro ty z vás, co k nám do Hradce někdy zavítáte, může tento článek (+další díly na které se můžete těšit) sloužit jako malá příručka, kam zajít na dobrou kávu (a dopřát si cheat day:D).

26.10.-4 26.10.-10
Jako úplně první kavárnu jsme navštívili Café Local (Švehlova 307, 500 02 Hradec Králové), jelikož nás asi nejvíce lákala. Myslím, že očekávání se potvrdilo, už se nemůžu dočkat, až tam zase někdy zavítáme!
Naše hodnocení: (G-já, P-přítel)
Kafe: G: 4,5/5 P: 3/5
Zákusek: G: 5/5 P: 5/5 - obrovský výběr zákusků! Já měla karamelovo jablečný dort a přítel bezlepkový. Můj byl božský (asi proto, že miluju karamel) a přítelův chutnal jako Míša řez.
Místo: G: 4,5/5 P: 4/5 - skvělé prostředí!
Obsluha: G: 2,5/5 P: 3,5/5 - trošku zpomalenější paní:D

26.10.-2

26.10.-1

26.10.-3



26.10.-11 26.10.-6

Další týden jsme v pauze mezi přednáškami vyrazili na náměstí do kavárny Café Na kole. Hned po příchodu na nás dejchla moc hezká atmosféra. Přesně jak můj přítel řekl, vše tam do sebe pěkně zapadalo -od obsluhy, prostředí až po mňamky.
Kafe: G: 4,5/5 P: 4/5 -oba jsme si dali ledové latté a chutnalo skvěle
Zákusek: G: 3,5/5 P: 3/5
Místo: G: 4,5/5 P: 4,5/5 - místo nás nadchlo asi nejvíce!
Obsluha: G: 4,5/5 P: 4/5

26.10.-5

26.10.-9 26.10.-7

A do třetice tu pro vás mám asi všem známe CrossCafe, které je u nás v Hradci hned třikrát. Jelikož jsme opět využili pauzu ve škole, neměli jsme tolik času chodit někam daleko, a tak jsme zalezli hned do CrossCafe u vědecké knihovny. My s přítelem máme ale mnohem radši to V Kopečku, kde to je mnohem tišší a klidnější. Tady jsme si skoro ani nemohli popovídat:(
Kafe: G: 3/5 P: 3/5
Zákusek: G: 5/5 P: 3/5 - kafe podle mě není tak extra, ale pro jejich tvarohový dort s malinami bych vraždila♥
Místo: G: 2/5 P: 1/5
Obsluha: G: 3,5/5 P: 3/5

26.10.-8

Doufám, že se vám dnešní kavárenský článek líbil a na další se můžete těšit zase za 3 týdny, až nastřádáme fotky, chutě a dojmy z 3 dalších hradeckých kaváren!
PS: Můžete mi na oplátku napsat, kam na kafíčko nejraději chodíte vy, ať už to je v jakémkoliv městě!!
G

18 komentářů

  1. Teď jsi mi udělala strašnou chuť na kafe :3 Taky ráda chodím do různých kaváren a cukráren, nejlepší je to též s přítelem, jelikož oba milujeme sladké :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee, boží článek, Gábi :)) já jsem teď chtěla něco podobnýho začít psát o olomouckých kavárnách, tak třeba se teď konečně k tomu dokopu :DD každopádně všechny 3 zmíněné kavárny znám a i jsem tam byla, což mě překvapuje, myslela jsem, že chodím v Hradci jen do Cross :D každopádně Café na kole je podle mě taky naprosto skvělý, hlavně to prostředí <3 a zarazilo mě, že ti přijde to knihovnické Crosscafe hlučný, ale asi je to tím, že tam chodíte mezi přednáškama stejně jako spousta lidí z UHK třeba, já tam většinou chodím v pátek nebo v sobotu s Andym a kolikrát se nám stalo, že jsme byli na horním patře uplně sami, takže to tam miluju a je to prostě takový moje klidný místečko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Domi:)) Tak aspoň budu pak vědět, kam v Olomouci zajít, kdybych se tam náhodou někdy ocitla:D A to je vážně o tom, kdy se do Crossu u knihovny jde no...takhle v týdnu po obědě to tam je fakt síla ale. Člověk je rád, že si vůbec dobře sedne, natož pak dobře promluví:D Pro mě fakt vede to v kopečku:))

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Já hlavně díky těm cenám, které jsou u nás v Hradci fakt nízké:D:))

      Vymazat
  4. To je skvělý článek a super nápad navštěvovat takhle kavárničky :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. V HK už sice moc často nejsem, ale na posezení v kavárnách si čas vždycky najdu! :) Café Na kole je super podnik, takových by mělo přibývat víc! Tu první kavárnu ještě neznám, takže díky za tip! ;) A co se týká CrossCafe, mám to tam celkem ráda, zákusky a celkově i všechny bagetky mají výborný, ale párkrát se mi už stalo, že nebylo dobrý kafe a to je dost velký mínus...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, Café Local stopro vyzkoušej, mají to tam vážně výborné!!!:) A já nejsem až zas takový odborník, co se kávy týče, ale taky mi příjde, že to není v CrossCafe nic extra. Ale na takový posezeníčko to tam není zas tak hrozný:))

      Vymazat
  6. To je milé, rozhodně lepší jako tour de pub :D Já mám nejraději cappuccino posypané skořicí =))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě:D Tour de pub by se mnou asi nikdo podnikat nemohl:D Já skořici moc nemusím, ale cappuccino posypané čokoládou nebo kakaem je jiná věc:D:)

      Vymazat
  7. Vždycky jsem chodila jen do cross café a ani mě nenapadlo dát šanci jiným kavárnám, kterých je u nás v Plzni mraky. Udělala jsi mi chuť na pořádné latté. :)

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky chodila vždy jen do Crossu a do McCafé, takže je tohle objevování nových kaváren vážně super:))

      Vymazat
  8. To zní jako super "tradice", taky bych takovou hned zavedla! :) Ale přítel na kafíčkování moc není.. :D Ale když už si jdeme někam sednout, tak klasika Starbucks nebo i McCafé.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vážně super:) přítel dřív kafe vůbec nepil, ale trochu jsem ho to naučila, takže si to teď už užíváme:D

      Vymazat
  9. Jé ty jsi stejný kavárenský povaleč jako já! Café Local mám ráda, zrovna ve čtvrtek jsem si dala úžasný dortík. Co ale nemusím je Cross Cafe, za mě bohužel nic moc, jak kafe tak zákusky.. Ale Café Na kole je bomba, tam to miluju! Dnes jsem si dala mrkvový dortík a parádní Sójové laté! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zákusky mi v CrossCafe chutnají:) teda měla jsem asi jen nějaký čokoládový dort, ty tvarohové s ovocem a cheesecake...a jen ten cheesecake pokulhával, jinak ten tvarohový bych mohla jíst vážně po tunách:D♥ No já se těším, až si zase někdy do Café Na kole zajdeme:) ta atmosféra je tam fakt skvělá:)

      Vymazat

Instagram

Theme by STS