Social Media

Poppy-Banana Pancakes

sugar free, dairy free

Ahojda!
Dobrá zpráva - máme opravený foťák, takže už můžu opět fotit ostošest a vy se můžete těšit na nové a nové články - ale!
Špatná zpráva je, že se mi pro změnu rozbil notebook, takže jsem trochu v háji. Měla jsem nafocené fotky na celý říjen, které se sice naštěstí zachrání (se všemi ostatními věcmu, ufff!), ale nedostanu se k nim hned. A tak jsem tu dnes opět se snídaňovým postem. Ale já doufám, že i tak budete spokojení:)

Pokud právě přemýšlíte, co si dáte zítra k snídani, radím vám, ať vyzkoušíte tyhle mňam mňam palačinky! A pokud milujete mák, tak vám to radím dvojnásobně:D Já ho miluju a i když jsem si z něho přes léto nedělala kaši nebo jinou snídani snad ani jednou, na podzim se k němu vždycky moc ráda vracím. Přijde mi tak nějak jako podzimní surovina. A co budete na moje podzimní palačinky potřebovat?

1 vejce
125 ml rostlinného mléka (já opět použila konopné)
70g celozrnné mouky

banán
mák
ovoce na ozdobení

7.10.-1

7.10.-3

7.10.-4

7.10.-5

7.10.-6

7.10.-7

7.10.-8

Klasicky jsem rozmíchala vejce s mlékem a moukou. A tentokrát jsem mouku namixovala a použila jsem cca 2/3 žitné a 1/3 rozmixovaných ovesných vloček. Ty jsem ale nerozmixovala uplně na hladkou mouku a palačinky byly pak krásně nadýchané! Z tohoto poměru ingrediencí mi vznikly 4 palačinky, které jsem potřela rozmixovaným banánem s mákem a nakonec jsem je ozdobila hruškou, zbylým banánem a hroznovým vínem. Celé jsem to ještě posypala lžicí máku, abych ho náhodou neměla málo:D

Od té doby, co se snažím stravovat bez živočišného mléka, hledám způsoby, jak nahradit např. jogurty a tahle banánovo-maková náplň mi přijde jako fantastická varianta!

Mějte krásný den, začněte ho s touhle mňamkou a napište mi, jak vám chutnalo:*
G

14 komentářů

  1. Banánové palačinky občas dělám, ale ještě mě nenapadlo tam přidat mák. Asi to brzy vyzkouším. V kaši mi mák dost chutná, takže takové makové palačinky by mohly být super! :D Jo a krásné fotky, jako vždy! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mák miluju♥ nejradši bych ho měla ve všem sladkým:D

      Vymazat
  2. Miluju celozrnné palačinky, čekají mě zítra ke snídani ♥

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá a zní skvěle :) ! Mák miluju !
    Jako pomazánku musíš vyzkoušet něco jako "nutelu"- avokádo,banán,holandské kakao,skořice a oříškové másla - rozmixovat dohladka - to je pecka :) !


    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Jee no ty nervy s notebookem jsem zažila nejednou :/ Palačinky vypadají výborně, že bych si zítra přivstala? (joo to se mi to teďka říká :D)

    OdpovědětVymazat
  5. Tvé snidaně jsou prostě legendary:)))) super!

    OdpovědětVymazat
  6. Mňaaaaam, to vypadá super! Nejhorší je, že já jsem po ránu hrozně líná a navíc ani moc nemám hlad :D Jedla bych tyhle věci nejradši k večeři :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Banánové lívanečky a palačinky dělám skoro každý týden:) Ale s mákem mě to ještě nenapadlo, to musím vyzkoušet)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS