Social Media

HOW TO START RUN!

21.11.-9

Krásné ráno!
Doufám, že vás takhle v neděli nadpis neodradí od přečtení celého článku:D Ale třeba já se určitě významem slova neděle - nedělání neřídím. Pokud nejsem v práci, dělám něco do školy, na blog, cokoliv co je zrovna potřeba a do plánu si vždycky zařadím i pohyb:) Včera jsem si byla po delší době (asi týdnu?) konečně zase zaběhat. Je docela těžké teď shánět nějakého running-parťáka. Ségra má hodně učení a přítel je vždy tak unavený z tréninků, že na mě už mu nezbude energie:( Když mám jít běhat s někým, chce se mi vždycky mnohem víc a mnohem víc se těším.
Ale je pravda, že když si jdu zaběhat sama, cítím se pak mnohem lépe, 100% odreagovaná, víc si dám do těla a mám naprosto čistou hlavu a zároveň jsem nabitá novou energií pro blogování/tvoření všeho možného.

A proto bych moc moc chtěla, abyste ten skvělý pocit měli taky. Pokud už ovšem dávno neběháte ostošest:) Mám tu pro vás hned několik tipů, jak s běháním začít, protože řekněme si na rovinu, začátky jsou vždycky nejtěžší!

21.11.-6

21.11.-8

RUN IN TWO. Jak jsem psala, běhám teď už spíš sama, ale sama bych nikdy nezačala! Naštěstí mi můj přítel byl tou největší oporou a pomáhal mi neskutečně moc. Běžel přesně, jak jsem potřebovala, ale často mě i vyhecoval k tomu, abych běžela rychleji a zlepšovali jsme se společně #couplegoals♥ Takže moje rada zní, seberte kamarádku, která taky začíná a jste na tom stejně, nebo naopak někoho, kdo běhá už léta, pomůže vám a poradí.

21.11.-7

21.11.-2

NO SHAME. Už tak před pěti lety jsem slintala nad božíma kraťáskama od Nike, které měla Emmi z NoFashionVictims, kterou jsem dřív četla každý den. Chtěla jsem si je taky koupit a běhat. Ale neměla jsem odvahu. Fakt jsem se styděla jít ven a běhat! Bála jsem se, že nebudu moct a lidi na ulici se mi budou smát. Bála jsem se ale dokonce i toho, že budu moct a lidi se mi budou prostě smát, že běhám. Prosím vás, ať vás tohle ani nenapadne! Vy budete ti lepší, kteří pro sebe něco dělají a nevezou si jen zadek v autě. A pokud by vás to přeci jen napadlo, mám pro vás dobrou zprávu, je podzim/zima a je tma večer i ráno:D

21.11.-5

21.11.-4

WORK OUT! Pamatuju si, když jsem byla v létě 2013 poprvé běhat s přítelem. Uběhla jsem asi 500m a myslela jsem, že na místě umřu. Byla jsem funící rajčátko, které bolely všechny vnitřnosti. Takhle jsme šli asi 2x. Přes podzim jsem začala cvičit s Xhitem, GymRa a N+TC a na jaře v pohodě uběhla 5km a dále kilometry přidávala. Dělejte cokoliv, co vám zlepší fyzičku a uvidíte, že i běh bude hned lepší.

21.11.-3

21.11.-1

BREATH. Hádám, že dýchání je největší problém při prvních vyběhnutích. Já sama neměla přímo s dýcháním problémy, ale dýchání mělo zřejmě vliv na píchání v boku, kterého jsem se bohužel nezbavila úplně doteď. Ale vždy mi pomáhá (a za rady vděčím vám a mým kamarádkám) nepravidelné dýchání na začátku - nejlepší si s někým povídat, nepřepálit začátek a pokud mě začne píchat v boku (ať už je důvod jakýkoliv - fakt to není ani fyzičkou, jídlem nebo čím já vím), pomáhá mi dýchání: nádech, nádech, výdech, výdech. A nikdy se nezastavujte!

Doufám, že vám článek alespoň trochu pomůže. Jaro a podzim je podle mě nejlepší roční období, kdy můžete s během začít. Nezmrznete ani se neupečete. Jestli máte nějaké tipy, které vám na začátcích pomohli, určitě mi/nám je napište. A taky by mě zajímalo, na co při běhání myslíte?:O
Mějte krásnou neděli a začátek nového týdne♥
G

13 komentářů

  1. ja zacala s behanim, no spis s chuzi, nekdy na jare. hezke pocasi me lakalo, stejne jako nakoupene nove sportovni obleceni, tenisky.. pak jsem ale mela dvakrat po sobe zapal plic, a jako troska jsem lezela skoro dva mesice v posteli, takze mi po tom delalo problem i sejit schody do kuchyne, jak jsem to nebyla schopna udychat. a od ty doby jsem se k tomu nevratila. taky bych potrebovala partaka, nekoho, kdo me k tomu donuti, protoze by se mi to libilo - byt na vzduchu a delat neco pro sve zdravi.. nebydlim ale primo v Praze a teda ani v Praze neznam nikoho, kdo by se mnou sel nekam zabehat , pripadne ze zacatku na nejakou rychlou chuzi a tak .. :/

    nastesti mi porad funguje dobre metabolismus, s prominutim zeru jako prase a neni to videt :D i kdyz uz jsem v plavkach mivala pevnejsi postavu, to jo, tak porad to na to, jak nedelam doslova nic, hrozny neni .. vadi mi ale treba, ze jak nemam fyzicku, tak mi to stezuje uz i lyzovani, ktery miluju .. vsimam si, ze jedu svah na treba dva prestavky a dole nemuzu popadnout dech. asi bych se sebou vazne mela zacit neco delat

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeju hodně štěstí!!! Uvidíš, že jak začneš, tak už tě to pak nepustí!:))

      Vymazat
  2. Já to mám Gábi úplně stejně, no měly bychom si asi dávat sraz někde na půl cesty a chodit běhat spolu :DD No a pod článek bych se podepsala! Já většinou nemůžu běžet bez sluchátek a ipodu, hudba mě tak nějak udržuje tempo :D:) Jinak ale myslím buď na super věci nebo naopak na to, co se nepovedlo a to mě hecuje k lepším výkonům

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď?:D To bych brala:D:D já běhám zásadně bez hudby:D:) zaprvé nemám dobrý sluchátka na běhání a zadruhé si líp vyčistím hlavu:)

      Vymazat
  3. máš tak nádhernú postavu <3 ja sa snažím už dlho dokopať k behaniu, ale presne ako si spomenula, vždy sa bojím toho, že odbehnem tak 500 m a nebudem ďalej vládať a ostatný budú na mňa pozerať jak na nejakého vyvŕhela, haha:D ale asi dám na tvoju radu a cez víkend vytiahnem svojho priatela, hádam nám to pôjde spolu lepšie!:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee moc děkuju:) nevadí, když na začátku uběhneš jen 500m:) stačí jít po kouskách:) ale nezastavovat se:) zvládneš to určitě!

      Vymazat
  4. Milujem behanie a radšej behám sama ako s niekym :D zapnem si hudbu a do toho si idem :) ani si neuvedomím ako rýchlo prejde čas :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jak kdy:) někdy chci taky běžet jen sama a poslouchat les třeba:D:))

      Vymazat
  5. Můj první běh činil cca 300 m ,zbytek chůze :D a mamka se mi tehdy smála ,řekla jsem že už nikdy běhat nejdu. Od té doby uběhly 2 roky a já se do běhání opravdu zamilovala,běhám nejraději sama,ale někdy i smamkou/kamarády :)

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Já tedy na běhání zbožňuji to, že nemyslím vůbec na nic :). Ale jsem stále začátečník a za každý metr jsem ráda, jsem schopná se vrátit po deseti minutách a zdá se mi to, jako bych cvičila tři hodiny podle Jillian :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně:)) mě buď napadají ty nejlepší nápady a nebo taky nemyslím vůbec na nic a jsem pak krásně fresh:))

      Vymazat
  7. Ahooj já začínala s během před třemi lety a čím dýl běhám tím víc to miluju!:) já právě taky nemyslívám na nic nebo jsem prostě jen zaposlouchaná do hudby nebo lesa :D A štve mě, že zima přichází, to moc neběhávám, ty běháš přes zimu?

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS