Social Media

Food Talk

Jelikož je tma jak v pytli a já každý den odcházím za šera a přicházím domů, když už svítí leda tak měsíc, nemám kdy fotit. Doufám, že to ale v pátek napravím (jedinej volnej den, kdy se můžu učit na zkoušky a já ho zase budu trávit něčím jiným:D). Co mám ale v zásobě, jsou fotky jídel, jelikož to je asi nejoblíbenější objekt, který fotím...a připravuji...a jím:D A rovnou bych navázala na poslední food článek, který se týkal toho, že jsem "skončila" s dairy-free stravou.
Jak už jsem psala, po "zdravotních" problémech a konzultace s doktorkou jsem se rozhodla něco zpět zařadit. Občas si dám trochu jogurtu, neřeším stopy mléka obsažených v určitých jídlech a vesele si pochutnávám na sýru. Ale všeho s mírou, mléko bych si už nikdy jiné než rostlinné nekoupila a stejně tak si normální jogurt střídám se sojovým. Břicho mě nějak extra po laktóze nebolí, spíš mám zpět svoji nedokonalou pleť, což mě trochu trápí. Člověk by fakt neřekl, jak můžou výrobky z kravského mléka působit na hormony, co? Na co bych se ale chtěla soustředit teďka, je ubrat cukry. Přišla zima, s ní i můj exém na ruce a pozoruju, že když sním něco, v čem je cukr, druhý den to je vždycky horší a zase naopak. Nevím, jestli mi tenhle plán přes Vánoce uplně vyjde, ale aspoň teď před svátky a po nich bych to chtěla fakt hlídat.

Co jsem ale hlavně celým svým článkem chtěla říct je to, že je důležité poslouchat své tělo. Podle mě jsou paleo strava, veganství i další "směry" fakt super, ale musím říct, že jsem i nadále, i po vyzkoušení dairy-free stravy zastáncem toho, že by člověk měl jíst od všeho trochu, hlavně pestře. A nemyslím teď Haribo medvídek, pak půlka Milky a na závěr hranolky z mekáče, ale jíst dostatek zeleniny, ovoce, doplňovat to bílkovinami - ať už masem nebo rostlinnými variantami, zdravými tuky a zdravými sacharidy. Od září asi do půlky listopadu jsem se cítila jak stokilová, byla jsem nafouklá a kalhoty mi skoro nebyly. Teď si hlídám, abych jedla vícekrát denně, nepřejídala se a naopak taky nehladověla a musím říct, že se po dlouhé době opět cítím skvěle a i více seběvědomě:)

9.12.-12

9.12.-14

9.12.-16

9.12.-2

9.12.-4

9.12.-6

9.12.-8

9.12.-10

9.12.-11

9.12.-13

9.12.-15

9.12.-1

9.12.-3

9.12.-5

9.12.-7

9.12.-9

Prosím prosím, napište mi zase vaše názory na veganství atd ale i celkově i jídelníček, jsem za tyhle vaše názory nejvděčnější:*

A máte nějaké požadavky na nadcházející články, které budu v pátek chystat?:) Něco vás konkrétně zajímá? Mějte se nádherně a užívejte si ta světýlka po městě. Nevím jak vám, ale mě stačí jen pohled na ně a mám o milion procent lepší náladu!
G

13 komentářů

  1. Já se vždycky tak kochám tvými fotkami snídaní! :D Je to něco úžasného. A jak jsi řekla, jez pravidelně a dostatečné porce. A o Vánoce se moc neomezuj. Mně se to cukroví všude kolem nelíbí, neboť mě to šíleně svádí, ale je to jen jednou za rok, tak si můžeme dopřát! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé moc děkuju:) O Vánocích se rozhodně nebudu omezovat!! Sice já sama peču spíš zdravější varianty, ale ty klasické od babiček si samozřejmě taky dám!!

      Vymazat
  2. Já jsem vždycky byla zastánce pestrého jídelníčku. Takže s tebou v podstatě souhlasím.
    A podle fotek tvůj jídelníček vypadá dobře :-).
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná barevná jídla. :3 Líbí se mi ty královské snídaně!

    Sestra měla opravdu hrozné vyrážky, teď má díky tomu ošklivé jizvy, protože si to nevydržela neškrábat. :/ Pomohlo jí vynechat mléko (pak se překvapivě stala vegankou), jíst málo lepku a cukru. Teď má pokoj. A zbavila se i pylových alergií.

    Takhle.. on je pojem "pestrá strava" trochu úsměvný, protože když pestrou stravou nazveme to (a většinou se to tak dělá), jak jedí lidé, co jí maso, mléko a vejce, tedy jak se říká "jí všechno" a vedle toho dáme to, jak jedí vegani.. Rozhodně bych řekla, že (ne vždy, ale často) veganská strava je mnohem pestřejší, protože člověka nutí vymýšlet nová jídla a hlavně vyhledávat nové potraviny. Naopak nevegané znají jako přílohu brambory, rýži, těstoviny a konec. Pohanka, jáhly, quinoa je pro ně něco neznámého. Stejně jako cizrna a další.
    Jasné, není to tak černobílé. Záleží na každém jednotlivci - jsou vegané, co jí jen brambory a tofu a jsou i nevegané, co mají doma šuplík cizrny a lednici plnou zeleniny, ale... průměrný občan pohanku doma nemá.

    Záleží na tom, jestli se chceš jen vegansky stravovat nebo být vegan (řešit i kosmetiku, nenosit kůži, vlnu atd). Jíst vegansky je teď docela trend.

    Pokud se nepletu, jsi z Hradce.. Konají se tam každý měsíc fajn veganské večeře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že tahle strava vážně může lidem napomoct v hodně směrech:)) ale já se teď toho docela bojím, když jsem měla problémy a to jsem vynechala pouze mléčné výrobky:/ Ale jinak máš pravdu!! My doma jíme opravdu pestře:) ne jen brambory, rýži a konec:) A kde se konají ty veganské večeře?:))) Já vegankou moc být ani nechci, ale spíš mě tohle zajímá z toho pohledu, že bych ráda obohatila svůj jídelníček:))

      Vymazat
  4. Pestrá strava je podle mě základ, asi nikdy nepropadnu těmto stravovacím trendům jako je paleo apod., tělo přece potřebuje pestrý jídelníček a spoustu živin..nejlepší je poslouchat své tělo a ne se jen slepě řídit tím, co je zrovna teď in :D krásně jsi to napsala, však jsme se o tom bavily:)) a to tvoje jídlo? Neskutečný, jdu se okamžitě nasnídat :D <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Kristýý! Jsem ráda, že mám v tomhle svého "spojence" :D A to víš....já ráda provokuju s jídlem:D:D

      Vymazat
  5. opět super článek ! články o jídlech jsou nejlepší :DD chtěla jsem se zeptat jestli tu snídani třeba jako je ta poslední fotka sníš fakt celou nebo jestli jsem jen já takový čuně že jím takový velký snídaně :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych je měla postvat asi častěji:D:D a pohdle mě jsem nesnědla to hroznové víno:D A teď bych to už vůbec nesndla, snažím se zmenšovat porce a jíst vícekrát denně:D:))

      Vymazat
  6. Já souhlasím s tím, že všeho s mírou je nejlepší :) !
    Jinak tvá jídla vypadají více než skvěle :)!

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS