Social Media

Food Talk

225-21

#healthylifestyle
Co to vůbec znamená? Jak se jídlo a cvičení poslední dobou řeší, mi přijde až neskutečné. Ale samozřejmě, jak asi všichni, kteří mě sledujete, víte, že já do téhle škatulky patřím také. Jenže každý si pod tímto pojmem představuje něco jiného, někdy až diametrálně rozdílného, takže bych vám řekla, jak to vidím já. Řídit se tím nemusíte, můžete mít absolutně jiný názor, váš názor může být i pravdivější a já budu opravdu ráda za to, když ho se mnou budete sdílet. Já bych si totiž na tohle téma mohla povídat celé dny. Neuděláme si někdy nějaký food-talk kroužek?:D

Co se týče jídla, až tak extrémně neexperimentuju. Vlna veganství, raw i palea mě minula, prostě bych si život bez těch "zakázaných" potravin nedokázala představit. Přesně před rokem jsem se rozhodla, že zkusím upravit svůj jídelníček, a to vynecháním mléčných výrobků. Dělala jsem to především kvůli pleti, zažívání a zvědavosti. Opravdu mi tenhle režim vyhovoval a aspoň jsem si zkusila mít pevnou vůli, vydržet si nic z toho, co jsem vlastně do té doby jedla nadmíru a ráda, nedat. Okolí mě až překvapivě podporovalo a já si na tuhle stravu rychle zvykla a nějaké chutě na sýry či jogurty ani neměla. Kdyby se mi díky tomu neobjevily jiné zdravotní problémy, asi bych v tom i pokračovala. Ale stejně jsem si tak nějak uvědomila, že moje tělo potřebuje všechno. Tady se asi budu rozcházet s pár z vás. Vím, že spoustu veganů tvrdí, že jejich strava je ta nej, cítí se skvěle, nic jim nechybí a vlasy, nehty, zažívání i vše ostatní mají ještě lepší než když jedli jako správní všežravci. Věřím, že to tak pro někoho opravdu funguje a je to pro ně správná cesta. Já si budu vesele jíst všechno.

Se ségrou jsme se zrovna bavily o tom, jak hodně vlastně jídlo vůbec řešíme a přemýšlíme o tom, co si dáme a co jsme snědly. Uvědomuju si, že někdy jdu až do extrémů a plánuji si den tak, abych nesnědla AŽ MOC ovoce. Asi si řeknete, jestli už nejsem na hlavu, ale já jsem neskutečný ovocomilovník (nové slovo, pěkně Gabčo:D) a jsem schopná si dát k snídani: fresh z pomeranče a grepu, do kaše hodit banán, hroznové víno, jahody a borůvky, ke svačině si dát fresh z jablek a odpoledne ještě další jablko a hroznové víno. Řekněte mi prosím někdo, jestli to je vážně už moc, nebo to jen moc hrotím:D Vím, že je ovoce zdravé, nejím nic špatného, ale přeci jen je sladké a možná bych to měla trochu skrouhnout .

S tím přemýšlením o jídelníčku mě napadlo zkusit třeba aspoň 3 dny vyzkoušet jíst opravdu to, o co si tělo říká, na co mám chuť, ať už to bude více či méně zdravé a vůbec to neřešit. Jsem zvědavá, jak se pak budu cítit! Podle mě je ale naprosto jasné, že o tom spousta z nás přemýšlí, protože to vidíme všude kolem - boží holky z instagramu, co vypadají krásně, ať už kvůli tomu, že jí zdravě nebo ne. Samozřejmě že to působí i na mě. Snažím se inspirovat a učit se od ostatních. Ale uvědomte si, že všechno není vždycky tak, jak vypadá a že není jediný způsob, který funguje pro všechny. Třeba já jsem hodně ovlivnitelná svým taťkou. Cokoliv řekne je pro mě svaté. A nedávno mě hodně překvapilo, když mi taťka řekl, že se snaží najít si nějakou svou cestu ve stravování, aby mu to vyhovovalo, že to musí nějak sladit, aby se po jídle cítil dobře a..a víc vám nepovím:D už tak by mě taťka určitě zabil, že tu o něm píšu:D. A vidíte to, já se celou dobu snažím jít jeho cestou.

Myslím si, že někdy méně je více, především v tom až moc velkém přemýšlení o tom, co si dáme do pusy. Počítání si hodin, kdy jíst, co jíst, co nejíst, kdy pít a kdy ne, jak jídlo připravovat. Hrozně se mi líbilo, co mi dnes taťka (už je tady zase:D) pověděl, když jsme si chystali večeři. Řešili jsme extrémně důležité téma - škrabku na okurek - že si musíme pořídit novou keramickou, protože škrabání zeleniny tou kovovou není "zdravé". K tomu ale taťka hned dodal, že hlavní je to dělat s úsměvem. A to tak nějak asi vystihuje všechno, co jsem vám teď chtěla říct a co je takovým malým poselstvím dnešního článku.

225-1
225-2
225-4
225-6
225-3omeleta se špenátem, kuřecím masem a sýrem

225-5nejlepší čokoláda na světě♥

225-7
225-8celozrnná pizza

225-9
225-10
225-11
225-13
225-12vajíčka s tofu

225-14
225-15
225-17ovesný mugcake

225-20nejoblíbenější svačina

225-18green power☺

225-23mňam! tuňák, lilek a cuketa s rýží

225-22
225-26
225-25

Takže jezte zdravě, svému tělu prospěšně, užívejte si občasná hřešení a nenechte se tím nějak extra svazovat. Chceme přece žít zdravě, ale na druhou stranu - žijeme jen jednou:)
Pusuuu
G

18 komentářů

  1. Mňam ty tak jíš krásně, budu si muset vzít z tebe příklad.
    Moc ráda koukám na tvé fotky jidla. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé to mám radost☺ v zásobě jich mám ještě spoustu!

      Vymazat
  2. Tvoje food-talky miluju! Rozhodně s tebou souhlasím. Někdy mi příjde, že je to prostě jen jakási "póza", abych byla za každou cenu zajímavá. Musím teda ale říct, že začínám omezovat mléčné výrobky, protože se u mě začíná projevovat intolerance. A maso třeba jím fakt málo, takže na jednu stranu, pomalu k veganství dospívám...ale pak tu jsou vajíčka :D Na youtube jsem objevila veganku - Camie a ta má super videa, určitě se mrkni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi mléčnými výrobky se to ale fakt dá, vůbec se toho nemusíš bát:) Já se chci tak nějak vráti k tomu, kde jsem byla před dvěmi roky, jedla všechno a cítila se skvěle:) a děkuji za tip!!

      Vymazat
  3. Všechno to jídlo vypadá naprosto úžasně. A já mám s jídlem velice zajímavý vztah. Já totiž jídlo miluju, miluju péct, vařit, ochutnávat nový věci, povídat si o něm...zároveň mám ale občas potřebu jíst zdravě (vždycky na jaře, kdy začínám i běhat a tak) a to se pak vždycky snažím jíst lépe. Takže si přesně jako ty, všechno hlídám. Někdy mě to pak ale otráví, já si řeknu, že "žiju jen jednou" a zase jím co chci. Teď zrovna mám fázi zdravého jídla, tak uvidím. Podle mě by měl každý dělat to, co ho v danou chvíli právě baví. A mě teď zdravé jídlo baví, tak proč ne :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak:) podle mě je naprosto v pořádku, že chceme jíst zdravě a necpeme se dennodenně mekáčem a snickerskama. Ale ani s tou extra zdravou stravou se to nesmí přehánět, vždyť kolik radosti udělá třeba takový cheesecake:D

      Vymazat
  4. V tomhle článku máš naprostou pravdu :) podle me je zbytečné a hlavně blbost držet se nějakých vegan, vegetarián,paleo diet apodobne. Tělo vi co potřebuje a žádá, a není dobré ho omezovat v ničem. Takže souhlasím s tebou a moc se mi článek líbil! :) Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak:) jestli to někomu tak vyhovuje, tak proč ne..ale "uměle" se do těchto diet dostávat mi příjde až moc:/

      Vymazat
  5. V tomhle článku máš naprostou pravdu :) podle me je zbytečné a hlavně blbost držet se nějakých vegan, vegetarián,paleo diet apodobne. Tělo vi co potřebuje a žádá, a není dobré ho omezovat v ničem. Takže souhlasím s tebou a moc se mi článek líbil! :) Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím:) jíst úplně všechno, ale tak nějak se stále hlídat, je podle mě nejlepší cesta:)

      Vymazat
  6. Ja kdyz jsem držela "dietu" a jedla jen ovoce a jogurty s musli a podobně, tak kdyz jsem pak chtěla změnit jídelníček zase na stravu a jedla to na co mam chuť, nemohlo si tři měsíce moje tělo zvyknout a často jsem po večerech zvracela. Ale chtěla bych začít jist pravidelně, zdravěji a hlavně to dodržovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky myslím, že tyhle výkyvy nejsou nic zdravého. Já jsem se jen tou mojí bezlaktozovou zkouškou dostala do problémů. Chce to mít prostě vyvážený jídelníček, pak i ten dortík jednou za čas člověka nezabije!

      Vymazat
  7. Food talk kroužek je super nápad a hlásím se jako první :D O jídle se dá prostě diskutovat celé hodiny. Jsi skvělá, rozumná a tvůj postoj k jídlu je mi prostě strašně blízký, ne-li témeř stejný. Člověk má žít naplno a má žít tak, aby byl šťastný a aby později nemusel ničeho litovat. A podle toho se i stravuju. Vím, že bych dokázala vynechat určité potraviny, ale proč?? Abych šla ruku v ruce s tím, co se teď tak rozmohlo a co teď letí? Raději budu používat selský rozum:) skvělý článek!! Jsi inspirace <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D:D no že jo?:D Je to snad moje nejoblíbenější téma:D Však i ty mě inspiruješ Kristý! Jíš skvěle vyváženě a dopřeješ si to, na co máš chuť a tak by to podle mě mělo být:))

      Vymazat
  8. Mňam ! Všetko vyzerá krásne :) Celozrnnú pizzu si robila ty ? :) Ak áno, určite by som brala recept ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že tvůj jídelníček je více než v pořádku Gabčo ;) Líbí se mi jak je to barevné, zdravé, ale ne nějak přehnaně. Nejsem fanouškem všech těch extrémů ve stravování jako paleo apod., ale každý ať si jí jak chce samozřejmě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář:) snažím se ještě více vrátit se k tomu, jak jsem jedla dříve, tolik to nehrotit a být hlavně šťastná z toho, co jím:))

      Vymazat

Instagram

Theme by STS