Social Media

Blueberry Pancakes

77-7
Léto miluju nejen díky horkým dnům a teplým nocím, ale zbožňuju, jak je ovoce a zelenina opravdu sladká a provoněná sluníčkem! Není nic lepšího, než si ráno doma na zahradě natrhat čerstvé jahody, nebo dostat od babičky rajčátka, které se s těmi kupovanými nedají srovnat ani trochu. Mezi to nej nej nej ovoce u mě patří rozhodně borůvky! Děda má na zahrádce velké kanadské, které bych mohla jíst po kilech. Stejně tak ale miluju i ty lesní, které vám udělají fialovou rtěnku a modrý jazyk. Těším se, až si s Petříkem natrháme do krabičky v Krkonoších.

A co potom s nimi? Třeba boží nadýchané a voňavé lívanečky. Babička nám vždycky dělala kynuté, namazané pribináčkem a posypané borůvkami, ale já mám dneska pro vás zdravější variantu ze špaldové mouky, kde jsou borůvky hnedka uvnitř. Provoněný byt zaručen!

Na 1 porci budete potřebovat:
80g špaldové mouky
4 lžíce sojového jogurtu (nebo normálního)
1 vajíčko
kokosový olej
borůvky

Mouku, vajíčko a jogurt smícháte dohromady, přidáte borůvky a můžete začít tvořit lívance na pánvičce s trochou kokosového oleje. Finální lívanečkovou horu si už dozdobte podle libosti. Já konkrétně na tuhle porci přidala banán, další borůvky, slunečnicová a dýňová semínka a rýžový sirup.

77-9
77-8
77-6
77-2
77-4
77-3
77-1

Já myslím, že máte na zítřejší ráno plány jasné :D. Dejte mi pak vědět, jak vám chutnali a jaké si nejraději děláte vy.
Posílám borůvkovou pusu a mějte se krásně!
G

3 komentáře

  1. Mňam, tie vyzerajú úúžasne !! :) Určite ich onedlho vyskúšam :)
    Pozývam ťa na moju giveaway ! viac na mojom blogu :) : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Panejo, ty vypadají úžasně! :) Teď jen vydržet, až babička přiveze nálož borůvek :D

    OdpovědětVymazat
  3. No, tak borůvky budou muset stačit mražené, ale už se těším, až si to dám zítra k snídani. Mé první lívance. Tak to snad vyjde! :D :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS