Social Media

RECIPE: Christmas healthy mince pies

1012-1 
Dva týdny do Vánoc!
Moc se omlouvám, že tady nemluvím o ničem jiném, ale nemůžu si prostě pomoct O:). Když jsem navíc jen doma, nic extra se neděje, takže se prostě zkrátka vše točí kolem Vánoc. Ve čtvrtek jsme se při pečení cukroví s P dívali na Lásku nebeskou, v pokoji mi už svítí vánoční světýlka, všechno se třpytí a voní! Je pravda, že z pečení jsem vždycky tak vyřízená, že pak půlku dne prospím, ale doufám, že mi v pondělí už vážně bude lépe a budu moct do práce a celkově prostě ven. Čekají mě ještě dvě zkoušky ve škole, ale hned po nich už přestávám cokoliv dělat:D Tenhle rok chci navíc udělat opravdu vše dopředu. Zítra dopeču poslední cukroví a konečně s mamkou pověsíme na balkón světýlka (ještě že nechodím ven a nevidím, jak je jako jediní nemáme!). Příští víkend bude ve znamení zdobení cukroví, balení dárků a nakupování jídla. Hezky všechno postupně, žádné stresy a už se moc těším, až si budeme jen pouštět pohádky (a VS fashion show!), pouštět koledy a jíst a jíst a jíst!

A když je řeč o jídle, protože to u nás už tak krásně voní, ale samozřejmě všem zakazuju jakékoliv cukroví ujídat, upekla jsem vánoční košíčky, aby se mohlo mlsat už teď O:) A s receptem jsem se rozhodla podělit!

TĚSTO
200 dl mandlové mouky
200 dl rozmixovaných vlašských oříšků
200 dl rozmixovaných jemných vloček (Emco)
javorový sirup
4 vajíčka
lžička skořice

NÁPLŇ
2 jablka
1 pomeranč
100 g sušených brusinek
1 lžička skořice
1 lžička zázvoru
špetka muškátového oříšku
vanilka

Troubu předehřejte na 175°C. Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky a pomeranč vymačkejte. Veškeré ingredience na náplň smíchejte na pánvi a na mírném ohni povařte cca 15 minut. Mezitím si zpracujte těsto (vše smícháte dohromady). Košíčky plňte lžící těsta, na to přidejte lžíci náplně a navrch položte hvězdičku udělanou ze zbytku těsta. Nechte péct 30 minut.

1012-2
1012-6
1012-5
1012-4
1012-3  
Dejte mi vědět, jak vám chutnaly! Já se musím přiznat, že jsem to nejdřív přehnala s kořením, takže mi první várka tolik nechutnala:D (celé rodině ale ano!!). Takže výše uvedené ingredience už jsou upravené tak, aby to bylo tak akorát:)


Přeju vám nejkrásnější třetí adventní neděli (co budete dělat??) a posílám pusu♥

G

4 komentáře

  1. Jeee, super recept Gabi, skoda, ze momentalne jim plant based, ale treba se da nejak ,,zveganizovat"! ;) Kazdopadne to taky preju krasnou nedeli, ja jdu rano behat, pak nam udelam poradnou snidani, budu se ucit a vecer si asi uzijeme adventu s rodinou... ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. Aaaaaa už od listopadu jsou po celé Anglii mince pies všude! :D věřím ale, že nebudou ani z poloviny tak "zdravé"

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé to je tak krásně vánoční <3

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS