Social Media

Budapest Tips

246-18

Jak je vůbec možné, že jsem s vámi ještě nesdílela naše zážitky z Budapeště a nezavalila vás miliony fotek?! Snad ani my jsme si doteď pořádně všechny fotky neprohlídli. Možná že hlavní příčinou bude fakt, že hned po téhle minidovolené jsme odjeli na další do Špindlu, pak mě zase zlobil žaludek, už bylo skoro před státnicemi a do toho koncerty, Nike akce, ...no zkrátka nebyl čas. Protože ale ty 4 dny v Budapešti byly jedny z mých nejkrásnějších v životě, rozhodně bych se s vámi o ně chtěla podělit. Navíc pokud třeba právě spřádáte cestovní plány na léto, nějaké tipy by se vám mohli hodit. A já vám říkám, že pokud jste ještě Budapešť nenavštívili, tenhle rok na ni nezapomeňte! My jsme si ji zamilovali♥

A slovo zamilovali myslím opravdu vážně. Není to jen nádherné město, kde chodíte pozorovat obrovské mosty a krásné budovy, se ségrou jsme říkaly, že bychom se sem hned nejradši přestěhovaly a žily tu. Dva outfit posty jste ale mohli vidět tady a tady. A pár tipů, co nevynechat a jaké poznávací cesty jsme zvolili my, vám povím dneska. No dobře, možná se teď přeci jenom trochu na sebe zlobím, že jsem článek nenapsala dřív. Ale budu se snažit zapátrat v paměti😇 Ale myslím, že mi fotky hodně napoví.

246-14

Ubytování jsme hledali klasicky přes booking a našla jsem vám dokonce i název apartmánu, kde jsme bydleli - Gozsdu Court Aparthotel, který se nachází v té nejkrásnější food uličce (Gozsdu - Király) se světýlky, kde to vážně žije a je to hrozně kouzelný, kousek je  plno dalších podniků. Nejsvětleji si pamatuji pekárny, kde měli naprosto boží výběr a ty největší croissanty a plněné sladké pečivo na světě! Ale sem jsem se vůbec nechtěla dostat, o jídle to bude zase jindy😅

Ulicí Király se dostanete během 5 minut do centra, odkud jsme vždy startovali. Blízko najdete Velkou Synagogu, která je nádherně barevná. Tou jsme přesně jeden den začínaly a pokračovali dál až k Nagy Vasarcsarnok - neboli Great Market Hall, který je plný stánků s jídlem a suvenýry a je to rozhodně jedno z míst, které byste při návštěvě Budapeště neměli vynechat, protože přesně ukazuje, co je pro Maďary typické a má svoje kouzlo.

Po Mostě Svobody se krásně dostanete k Gellértovým lázním, odkud vede cesta (hodně do kopečka) na Gellertův vrch, odkud už je boží výhled. A pokračujeme dál. Když jsme si na konci výletu říkaly, které místo z Budapeště bychom vybraly jako to TOP - obě jsme se se ségrou shodly na zahradách u Deli Rondella, které je hned před Budínským hradem. Tam to je vážně jako v pohádce♥ Dál jsme se prošli k Rybářské baště a po mostě zase zpět na druhý břeh Budapešti.

246-4246-3246-5246-6246-7246-8246-9246-10246-11246-12246-13246-15246-17246-16246-1246-2

Další místa, která stojí za to: Parlament, Markétin ostrov, řetězový most, lázně Szechenyi, Náměstí Hrdinů, Muzeum umění

Určitě vás čeká ještě více fotek a také nějaké food tipy, tak se těště! Doufám, že se vám dnešní článek líbil a máte boží plány na prázdniny - napište mi, co vás čeká a jestli jste Budapešť už navštívili.
Pusu
G

5 komentářů

  1. Budapešť jsem ještě nenávštívila, ale podle tvých fotek vypadá krásně.
    Moc ti to sluší a naprosto jsem se zamilovala do tvých slunečních brýlích. 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky jsou naprosto nádherné :) V Budapešti jsem ještě nikdy nebyla, ale chci tam! 💁🏽💕

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  3. Super tipy! Do Budapeste uz chci dlouho, vypada to jako super mesto, fakt krasny fotky Gabi!!! <3 A pry tam jsou i dobry kavarny!!! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda nádherné fotky. Budapešt vyzerá skvelo a raz sa tam určite chcem ísť pozrieť. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám Budapešť dosť blízko a je to nádherné mesto! Toto leto by som tam zas išla rada znova :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS