Social Media

Recipe: Healthy brownies

PB204048

g l u t e n   f r e e,  d a i r y   f r e e,  s u g a r   f r e e

Krásnou středu, holky♥
Doufám, že si předvánoční období užíváte na maximum! Já jsem (velice nerada) musela všechny myšlenky na sváteční aktivity hodit za hlavu a soustředit se na milion jiných věcí, které mi vrátily tik v oku i tlak v žaludku. Ale doufejme, že nejšílenější týdny mám za sebou. Sama sobě přikazuju najít si zase víc času na sebe, pořádně jíst (pravidelně a ne ve stresu) a nechat se strhnout vánoční atmosférou, která už sálá všude okolo. Na vánoční videa se už nebudu muset koukat potají - a dokonce ani nebudu muset sledovat ty staré - protože (muhehe) se už jen 3x vyspíme a od 2.prosince mi do odběrů začnou skákat hromady vlogmasů od mých oblíbených youtuberek. Vánoce jsou tady! Ten nejkouzelnější čas je tady! A já jsem ready i s mými motýlky v břiše, co mi všechna světýlka v ulicích a vánoční playlisty na Spotify přináší!

Ale samozřejmě i tak je stále povinností víc než dost a já si musím házet denní dávku motivace a inspirace na tumblr, abych neztrácela chuť se do všeho znovu a znovu opřít. Z toho důvodu si taky nejsem moc jistá, jestli vůbec budu letos péct nějaké cukroví (kromě jedněch kuliček od tety, které mi natolik utkvěly v mysli a chuťové buňky si je dost pamatují i po roce, takže je letos budu muset zkusit i já). Ale nápadů na předvánoční pečení mám hromadu i tak. Nedávno jsem začala výborným brownies, které jsem pekla jedno dopoledne před prací a po návratu domů už na mě z pekáče koukal jen poslední kousek.

Healthy Brownies
cizrna (já konkrétně použila tuhle hotovou)
2 lžíce kakaa
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 vajíčka
2 a půl banánu
1 lžička kokosového oleje
(1 lžíce javorového sirupu)
pekanové oříšky

Postup je hrozně složitý - vše smícháte dohromady, nalejete na pekáček vystlaný pečícím papírem a posypete pekanovými oříšky a půlku nakrájeného banánu na kolečka. Já jsem do směsi přidala ještě lžíci javorového sirupu, můžete přidat víc, nebo naopak vůbec. Záleží, kdo má jak rád sladké. Nebo můžete polít sirupem až hotové brownies, mňam!
Já jsem brownies pekla 35 min na 180°, ale záleží, jakou máte troubu, takže brownies průběžně kontrolujte pomocí špejle, nebo kousíček odkrojte, abyste otestovali, jestli už je hotové.

PB204045

PB204063

PB204075

PB204073

2911

PB204079

U nás doma se všichni těšíme, až ho zase upeču. Je totiž skvělou volbou, když máte chuť na sladké, ale zároveň nechcete hřešit.
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo!
G

2 komentáře

  1. Mnaaaam, to vypada vazne skvele! Urcite brzo udelam, diky za recept. <3

    OdpovědětVymazat
  2. tak toto vyskúšam ! vyzera to dostatočne jednoducho :P

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS