Social Media

Řím - tipy, co navštívit

Řím, Itálie
IMG_0718

Krásnou středu všem!
Momentálně jsme s mou milovanou ségrou na cestě do Drážďan, odkud letíme na Mallorcu. Protože jsem ale nechtěla, aby to tu zelo prázdnotou, předpřipravila jsem pro vás tenhle článek. Ráda bych vám po mých food tipech ukázala i hezká místa, která byste neměli vynechat, když budete v Římě. Některá by vás snad ani nenapadlo nenavštívit, ale poradím vám i pár netradičních:)

Colloseum, Forum Romanum, Palatin
Trojice, která by vám rozhodně neměla uniknout, pokud bude v Římě úplně poprvé. Je to sice turistické místo, kde o davy lidí není nouze, ale jsou to tak neskutečná místa, že stojí za návštěvu. Vstupenky doporučuji koupit/zarezervovat předem (raději minimálně týden, bývá pak už vyprodáno), ať nemusíte čekat dvouhodinovou frontu (my byli vevnitř za 5 minut).

koloseum
Colloseum byl bráchův sen!

collosseum
Měli jsme štěstí a chytla nás bouřka zrovna, když jsme byli vevnitř. Oproti čekajícím ve frontě jsme se aspoň mohli schovat (i když o hodinu později nás průtrž stejně neminula a byli jsme úplně durch, haha). Celá obloha byla během chviličky úplně tmavá a chvilku dokonce hřmělo a blýskalo se.

IMG_0709
IMG_0716

Pantheon, Španělské schody a Fontana di Trevy
Další turistické lokace, které ale doporučuju navštívit spíše brzy ráno. V opačném případě vás zástupy lidí neminou a atmosféra ze samotného místa na vás vůbec nedýchne. Jelikož jsem jednou Řím už navštívila, prolétli jsme to opravdu rychle.

IMG_0967
IMG_0623
spanelske_schody

Chviličku jsme pozorovaly ruch na Španělských schodech z výšky a raději je obloukem obešli a a vyrazili do uličky Via Margutta. Chtěla jsem se podívat na známý byteček z mého oblíbeného filmu Prázdniny v Římě s Audrey Hepburn. Bohužel zrovna tuto část opravovali, ale samotná ulička je kouzelná, taková přesně typicky italská. A když z ní sejdete k hlavní ulici Via del Babuino, octnete se na hlavní třídě s obrovským množstvím obchodů.

via_margutta


Villa Borghese a okolí
Pěknou procházku si také můžete udělat v zahradách/parku u Villy Borghese. My se k ní díky uchozeným nožičkám už nedostali, ale určitě i samotné to místo spolu s galerií za návštěvu stojí. Parkem se ale procházet můžete snad i hodiny a skvělý by byl určitě i pro piknik:) A z kopečka Pincio je nádherný výhled!

řím
IMG_0591
villa
IMG_0609

Vatikán
Vatikán kvůli turistům také doporučuji hned z rána, zejména pokud chcete navštívit i Baziliku sv. Petra. Já osobně jsem si Vatikán vážně moc oblíbila, než se začnou hrnout lidi, je tam krásný klid, ticho a taková zvláštní atmosféra. My jsme si zde s bráchou užili poklidnou snídani hned první ráno našeho výletu.

P8025703
P8025718
P8025707
vatikan

Trastevere a římská náplavka
Jak jsem psala v minulém článku, bydleli jsme ve čtvrti Trastevere, která je známá úžasnými italskými podniky, skvělou atmosférou a romantickými uličkami. Nějaký večer určitě zavítejte i na římskou náplavku, kde můžete posedět, dát si nějaký drink nebo něco dobrého (i když podniky tam jsou spíš takové klasické turistické), nebo si jen sedněte a kochejte se výhledem na řeku a mosty.

IMG_1044
trastevere
IMG_1150
IMG_1045
IMG_1051

Na výlet k moři
Bráchovi jsem slíbila aspoň jednodenní mácháníčko v moři. Ze zastávky Porta S. Paolo jede kolem půl hodinky vlak do Ostie, kde najdete dlouhatánskou pláž. Doporučuju si ale připlatit za nějakou soukromou. Ty s lehátky bývají hodně přeplněné. Já jsem bráchu vzala na Tibidabo Beach, kde měl aspoň nějaké vyžití a lidí tam bylo spíš méně:)

ostia
IMG_0998

Nebo k jezeru a do vatikánských zahrad
..aneb jak jsme se díky mému fuck upu dostali do letního sídla papeže. Jeden večer jsem celá natěšená odeslala platbu za vstupenky do vatikánských zahrad. O 5 minut později jsem si všimla, že je sraz přes 20 km jižně od Říma. Prosim? :D Smířila jsem se, že jsem vyhodila čtyři stovky z okna, dokud jsem se ovšem nepodívala, kde přesně se Barberini Gardens nacházejí - u velkého jezera Albano v městečku Castel Gandolfo, kde se nachází letní sídlo papeže. Vlakem z hlavního nádraží se sem z Říma dostanete za hodinku. A stojí to za to!

castel_gandolfo
IMG_0758

Nakonec se z omylu stal krásný výlet zahrnující nádherné výhledy na jezero, posedávání v malebných uličkách, koupání v jezeru a samotnou návštěvu zahrad, které jsou opravdu překrásné!

IMG_0756
IMG_0763
P8035815
IMG_0842
barberini
IMG_0847
gardens
IMG_0889
IMG_0896
lago_albano

Doufám, že se vám post líbil! Já jsem se díky němu mohla vrátit na všechna ta krásná místa, co jsme s Páťou navštívili a myslím, že se k tomuto článku budu ještě hodněkrát vracet (hlavně v zimě myslím si:D).
Mějte se krásně a pokud máte nějaké vaše tipy, přihoďte je do komentářů, ať se můžou inspirovat i ostatní.
Mějte se krásně!
G

24 komentářů

  1. Nádherné fotky, opravdu! Do Říma bych se jednou strašně ráda podívala:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkujuu! Řím vážně za návštěvu stojí!:)

      Vymazat
  2. Colloseum je asi nutná zastávka všech při návštěvě Říma :D :) Nádherné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti ten Řím tak závidím :D :) !!! Moc krásný fotky.. A Vatikán je taky úchvatnej :)

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
  4. V Ríme je nádherne, bola som tam a veľmi sa mi páčilo. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  5. Hi pretty! What amazing place and pictures:)
    I discovered your blog and I really love it! So I start to following you now:D
    Keep in touch
    HAPPY WEEKEND
    xoxo
    https://stylishpatterns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank u so much <3 now Im thinking about wiritng in english again haha.
      Happy weekend to you too <3

      Vymazat
  6. Tvůj brácha má teda skvělou ségru :) Já v Římě ještě nikdy nebyla, ale ráda bych se tam jednou podívala. Vypadá to tam moc krásně :) Je vidět, že jste si společný výlet moc užili :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha děkuju:)) Určitě si tam výlet naplánuj, stojí to za to:))

      Vymazat
  7. Wow, ty fotky jsou parádní, přímo dechberoucí. Čím si je fotila prosím?
    Díky i za tipy na místa a na co si dát pozor. Článek si dávám do záložek abych jej snadno našla, až se bude blížit naše dovolená v Římě. Určitě nepojedeme letos, ale třeba to klapne příští rok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu <3 Fotím na Olympus PEN (základní objektiv) a na iPhone:) Já takovéhle tipy taky vždycky uvítám a většinou si je googluju před každým letem:)

      Vymazat
    2. Ten Olympus PEN je očividně mezi blogery hodně oblíbený. Fotí na něj opravdu spousta blogerů. :)
      Mám Izy - zrcadlovku od Canonu a bohužel nemám moc možnost ji použít (samotnou mě focení nebaví a většina lidí co by šla je z druhé strany republiky). Ale třeba to chce jen čas.
      Mimochodem, víš ze v hormí liště menu máš prázdné články? Contact a About...

      Vymazat
    3. To je pravda:) Oni mají právě i takový set "pro blogerky" kde je tělo, základní objektiv a portrétový objektiv, který jsem si kupovala i já. Nevím ale, jestli bych šla do Olympusu znova, protože ostatní objektivy k němu jsou dost drahé:/ ale zase je malinký oproti zrcadlovce a na cesty perfektní:)
      A děkuju za postřeh, vím o tom..jen plánuju redesign i změnu názvu blogu, tak jsem to teď neřešila:)

      Vymazat
    4. Aha, to jsem nevěděla - tím se to dost vysvětluje.
      .
      A nemáš zač. Vím z vlastní zkušenosti, že se zpětná vazba hodí, když něco nejede, protože není v lidských silách stále kontrolovat vše. Tak na změnu se těším. Určitě se pak připomeň, ráda přijdu na blog kouknout. :)

      Vymazat
    5. To určitě! Jsi fakt hodná:) a snad už brzy se do toho dám!!

      Vymazat
  8. Jůů to je nádhera, také jsem letos byla v Itálii. Mimochodem, tohle se mi určitě bude hodit, máme v plánu s kamarádkou se jednou podívat i do Říma a udělat si pár výletů.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsem ráda, že se článek bude hodit:) Řím je krásný!

      Vymazat
  9. Nádherné fotky! Doufám, že se také někdy kouknu do Říma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju<3 Určitě výlet do Říma doporučuju:))

      Vymazat

Instagram

Theme by STS