Social Media

Sama s bráchou v Římě!

vatican

Krásnou středu!
Akorát jsem docvičila, dala si k večeři halloumi sýr se zeleninou a doupravila všechny fotky, abych vám hned "zatepla" mohla povyprávět o našem výletě do Říma. Začalo to už někdy z kraje července, když jsem měla po státnicích a říkala si, že mě teď konečně čeká to vytoužené volno. No volno..školu jsem dělala při práci, takže místo prázdnin jsem měla před sebou každodenní pracovní rutinku - jen s tím rozdílem, že jsem si večer a o víkendech už konečně mohla dělat, co chci! Za to jsem ale nesmírně vděčná, na tenhle okamžik jsem se těšila šíleně dlouho a  jelikož mám svou práci ráda, 

Jenže..tu byl takový malý hlásek, který se ozýval s upozorněním, že už docela padám na pusu, poslední dovolenou jsem měla před rokem a po tak náročném období si zasloužím víc než volný víkend a dřív než na samotném konci srpna, kdy máme naplánovanou dovolenou se ségrou (na kterou se muž mimochodem ukrutně moc těším!). Začalo mi to šrotovat hlavě a já urputně začala přemýšlet, co vymyslet - a především - s kým?! Už jsem skoro ztrácela naději, když mě cosi zázračně osvítilo a vnuklo nápad vzít bráchu. Už to není ultra malý děcko, je s ním sranda a zároveň to bude pro nás možnost spolu strávit více času, když nás normálně dělí 100 km.

A jak to dopadlo? Mám pro vás několik postřehů z naší skvělé cesty do Říma s mým (o 18 let) mladším bráchou!


Jídlo je ta nejlepší motivace.
Což jsem poznala hlavně v situaci "Pati, už vstávej. Půjdeme někam na croissant!"

Brácha je perfektní parťák!
..aneb ségra má velkého konkurenta:D Ne vážně - kolik toho se mnou prochodil a skoro vůbec si nestěžoval na bolavý nožky, nežadonil o tuhle hračku v tomhle obchodě a desátou zmrzlinu za dva dny a podobně. Se vším byl spokojenej, za všechno neskutečně vděčnej, pomáhal mi s trasou (tady prostě asi v jakýmkoliv věku platí, že chlapi mají daleko lepší orientaci než my ženy, haha), rozdával radost a srandu a udělal tenhle výlet nezapomentutelným.

& fotograf!
Neříkám, že jsme nafotili nějaké profi fotky a musela jsem vždycky bráchovi dát iphone, protože chudák nevěděl, jak chytit foťák. Ale poznali byste, že moje IG příspěvky z Říma jsou focené od 8letého bráchy?:)

Smekám před všemi maminkami
..a hlavně těmi, co jsou na dítě sami. Protože jsem poznala, že to není zase tak jednoduché nemyslet jen na sebe, pobalit věci na výlet nejen sobě nebo nezapomenout něco ze svých věcí, ale hlavně dát pozor, jestli má všechno ten váš mrňous. A to nemluvím o tom, že jsem samozřejmě spálená a s bolavou hlavou ze sluníčka skončila já. Protože jsem samozřejmě bedlivě dbala na to, aby Páťa neustále pil a byl pořádně namazanej krémem, měl dostatek jídla na cestu, došel se vyčůrat všude možně, kde to jen šlo a podobný srandy. Na mě samotnou už pozornost nezbyla - a tak jsem jsem občas byla trochu hladová a na nártech mám vypálený obrazce od sandálků. Ale to je vedlejší, v tu chvíli vás zajímá jen ten váš prcek:)

Vážně je to tak neobvyklé?
"Schytali" jsme nejeden překvapený pohled nad naši dvojicí. No dobře, možná že se ani tolik nedivím. I když by teoreticky brácha můj syn věkově mohl být (měla bych ho v mých 18 letech), vypadám o dost mladší, než jsem (občanku po mně chtějí všude, haha). Plavčík na pláži se mě přeptával snad třikrát, jestli to je vážně můj brácha .."To jste jako vyrazili JENOM vy dva?" a číšníci v restauraci pro nás automaticky hledali 3 místa:D Nevím, jestli nás doprovázel nějaký duch či co, musela jsem je ujišťovat, že nám vážně stačí stůl pro dva. Bylo to úsměvné!

IMG_0385IMG_0612IMG_0532IMG_0519IMG_0418IMG_0647IMG_0839IMG_0746IMG_0958P8025672IMG_1114rimP8025694romaP8025776prazdninyIMG_0724P8025778IMG_1079IMG_0683

A na závěr jsem si dovolila přidat ještě pár perliček!

brácha
Po prvním nejnáročnějším dni, kdy jsme prochodili Řím křížem krážem & Ponaučení pro příště - zabookovat pokoj s oddělenými postelemi, haha.

IMG_0465
?:D

IMG_0869
Šípková Růženka

Pata
Unavenost level 1000000 & Odměna

Doufám, že se vám článek líbil. V zásobě mám ještě další 2 - Rome diary, kde bych vám chtěla povědět víc o tom, jak jsme se měli a co jsme dělali & Rome tips s hezkými místy na výlety i dobré jídlo. Tak se těšte!
Já letím spát, ať zítra na kamarádky svatbě nemám kruhy pod očima!
Pusu
G

18 komentářů

  1. V Římě jsem nikdy nebyla, ale už podle fotek je to dokonalé místo! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho musíš někdy navštívit:) má svoji specifickou atmosféru:))

      Vymazat
  2. Super fotky!:) Jsi odvážná a moc hodná, že jsi bráchu vzala na dovču, ještě do takové hezké destinace. Já bych si asi netroufla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu <3 naštěstí je brácha už "docela velikej", ale i tak to zopdovědnost byla veliká!:) Ale hned bych s ním jela znova někam!:D

      Vymazat
  3. Krásne fotky a tie posledné pobavili :D Rím sme tento rok s mojou sestrou plánovali taktiež, no nejako sme to nestihli naplánovať a tak sme zmenili destináciu za Amsterdam. Rozhodne však Rím chceme v budúcnosti navštíviť a vidím, že sa máme na čo tešiť :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju <3 Jéé Amsterdam máme se ségrou taky na wishlistu! Akorát ona letí v září na rok na erasmus, takže si ještě budeme muset chvilku na splnění tohoto snu počkat:D:))

    OdpovědětVymazat
  5. To je super, že jsi vyrazila takhle s bráchou! Myslím, že pro dnešní starší ségry je to spíše otrava než radost. :/ Ale musím říct, že brácha fotí super fotky! Můj přítel, který je asi tak třikrát starší než tvůj brácha, by se od něj mohl učit. :D To je vždycky keců, než něco vyfotí správně. :D (Ale už se zlepšuje!)
    Tak doufám, že ti ten konec srpna taky vyjde! :)
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :D jako občas jsem si říkala, že to je fakt šikula :D i když se smaozřejmě objevily i fotky, kde jsem byla bez hlavy apod :D A mockrát děkuju<3 Jsi fakt zlatá! Tobě taky krásný zbytek srpna!

      Vymazat
  6. Jéé, tak to je krásný, že jsi vyrazila takto s bráchou :) Fotky jsou úžasné! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Bylo to fakt super:) a moc děkuju:*

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo, moc hezkej článek. Je super, že jste si takhle vyjeli s bráškou na dovču :)
    Na Řím se taky chystám, Itálii zbožňuju. My jsme byli s přítelem v květnu v Milánu a Veroně (dneska vydám článek) a bylo to skvělý.

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee děkuju<3 Miláno máme v plánu v září s mamkou, tak to se určitě skočím na tvůj blog inspirovat:)))

      Vymazat
  9. Moc pěkné fotky! Vypadá to, že jste si výlet užili :)!

    OdpovědětVymazat
  10. To je rozkošný! Já jsem celý váš sourozenecký trip poctivě sledovala na Instagramu a tiše vám záviděla. :D V Římě jsem byla asi před třemi lety s rodiči a s tetou. Moc jsme si to užili, ty památky tam jsou neskutečný.! Je mi jen líto, že jsem jedináček a nemám žádného sourozence, kterého bych mohla někam vyvézt. :-( A smekám před bráchou fotografem, je to šikula! Upřímně mi přijde, že se mu fotky povedly mnohem více, než třeba moje fotky mým rodičům. :D
    Všude vám to moc sluší! <3

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo ty jsi zlatá <3 A nemáš ani třeba sestřenku/bratrance?:)) To je viď? :D Hlavně jsem byla překvapená, jak ho to bavilo:D a dokonce občas i pochopil moje speciální požadavky, jak má fotka vypadat :D je to zlatíčko prostě <3

      Vymazat

Instagram

Theme by STS