Social Media

How to Hygge

PA100510
Tyhle dny pociťuju takovou radost. Nevím, jak přesně to vyjádřit, ale vážně usínám s motýlky v břiše a v průběhu dne se pozastavuju nad tím, jak krásnou atmosféru podzim a zima mají. Řekněme, že už mi v hlavě tancují samé vánoční myšlenky, což je hlavním důvodem té mé nálady. Snažím se to sice ještě trochu potlačovat, ale copak to jde, když v obchodech už prodávají roztomilé dekorace a na Youtube na mě koukají vlogmasy Zoelly z minulého roku? Asi už musím znít jako zadrhnutý gramofon, ale prostě si nemůžu pomoct. Cítím Vánoce ve vzduchu. Napište mi, jak to máte vy! Ale jestli se stále nedokážete dostat do podobné kouzelné atmosféry, mám pro vás několik tipů, jak se zastavit a naladit se na stejnou "hygge" vlnu.

PA100501
PA100449
skippy1

Knížka. Venku prší a fouká. Existuje něco kouzelnějšího, než ten pocit, že vy máte to štěstí být doma v teple a můžete se ponořit do úplně jiného příběhu, než jaký žijete ve svém každodenním životě? Teď zrovna dočítám Než vystydne káva od Toshikazu Kawaguchi. Moc se mi líbí! S dalšími tipy na hezké knížky určitě přijdu příště, tak se můžete těšit:)

Deka a teplé oblečení . Jakmile mi je zima, nikdy se necítím stoprocentně uvolněně. Proto jsou na podzim a v zimě chlupaté ponožky, velká mikina a teplá deka nutností. Ale se Skippy dupačkami se tenhle pocit pohodlí posunul úplně na jiný level! V nich je tak krásně teplo a už jen to, že sedíte doma v chlupatém overalu s ouškama, křičí hygge hygge hygge!


Kreativní chvilka. Jakmile si začnu malovat, nebo tvořím něco na blog, vždycky zapomenu na všechno ostatní, přinese mi to spoustu nových nápadů a cítím se hezky vyklidněně. Super jsou také puzzle!

Staré fotky. Poslední dobou jsem sentimentální až hrůza:D Ale vzpomínání na hezké momenty s mými nejbližšími mi vykouzlí tak hezký hřejivý pocit, že jsem z toho pak rozněžnělá ještě 3 dny potom, haha.


PA100488
PA100503
PA100400
skippy2
PA100479

Seriál. Můžete se inspirovat třeba u Markétky v článku. Já momentálně se sledováním seriálů trochu bojuju, protože mě moc nebaví dívat se na ně sama, haha. Ale zrovna jsem rozkoukala třetí sérii The Stranger Things, tak uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. Ale co vážně můžu doporučit, jsou vlogy od Zoelly (to jste tu ještě neslyšeli že jo?:D)

Dobré jídlo. Podle mě je jakákoliv událost/příležitost ještě o chlup lepší, když k ní přidáte dobré jídlo. Je jedno, jestli jste "sweet tooth person" nebo si rádi pochutnáte na burgeru. Zkuste si tuhle vaši oblíbenou dobrotu připravit doma a uvidíte, že z toho požitku budete mít ještě větší radost. Vím o čem mluvím. K psaní tohoto článku jsem si udělala mini lívanečky s karamelizovanými jablky. Mňam!

Hudba. Písničky mě hodně ovlivňují. Dotváří atmosféru u mě doma, dokážou mi zlepšit náladu nebo zvednout sebevědomí. Podle toho, do jakého moodu se chci dostat, takový playlist na Spotify si pouštím. Pro hygge atmosféru vám můžu doporučit třeba Mila Meskense, Hoziera, Nicka Mulveyho, Matta Maesona, The Lumineers, Jamese Baye a teď jsem si akorát po delší době pustila Annu of the North♥

PA100493
skippy3
PA100468
PA100398
PA100497

A přesně v tomto duchu se bude nést i celý můj víkend, který po dlouhé době trávím v Praze. I když bych se nejradši hned jela pomazlit s Delinkou, naplánovala jsem si focení na blog, návštěvu Ikey, popíjení kafíčka, pojídaní mandarinek a sbírání inspirace na internetu.
Napište mi do komentářů, co vám nejlépe vytvoří kouzelnou hygge atmosféru a mějte se krásně!
Pusuu
G
Článek vznikl ve spolupráci se Skippy.cz

20 komentářů

  1. Já ještě úplně Vánoce necítím, ale měla bych začít, jelikož listopad je vždy měsíc na shánění dárků a já ještě spíš nevím, co komu dám!
    Já když chci mít správnou Hygge atmosféru, dělám si horké kakao! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi to já už jsem s dárky tak za půlkou!:D Ale stále nevím, co dát třeba taťkovi! Jeee kakao <3 tak teď jsi mi na něj udělala fakt chuť!

      Vymazat
  2. Tak ty dupačky jsou naprosto boží! Hodily by se mi do současného životního podzimního stylu plného svíček a čajíků :-) úplně toto období miluju. Zachumlat se do tepla, nic neřešit a být prostě jen spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé! Krásné teploučké a roztomilé:)) A přesně jak píšeš, má to prostě svoje kouzlo:))

      Vymazat
  3. Jsem na tom úplně stejně, Vánoce se blíží a já se strašně těším!
    A moc krásné a krásně nafocené fotky! Za mě hygge atmosféru nejlépe vykouzlí se zachumlat, zapálit svíčky, udělat horký čaj, rozsvítit světýlka a číst dobrou knihu nebo si pustit fajn film. Takže přesně to, jak jsem strávila tento víkend :D
    Jinak udělat si sám doma něco k jídlu je nejlepší, minulý týden přítel udělal domácí hamburgery i s domácími bulkami a karamelizovanou cibulkou a tento víkend jsme spolu udělali domácí gnocci se špenátem, mňamka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Baru moc děkuju <3 Tyjo se světýlkama máš pravdu! Ty to celé ještě dotvoří:) Musím je už vytáhnout:D A teda mňam, udělala jsi mi fakt chutě!:D Domácí burger bych si taky už konečně někdy doma mohla udělat:))

      Vymazat
  4. Ten overálik je zlatučký. Veľmi sa mi páči lebo to konečne nie je unicorn a také. Viem si to predstaviť v takých hnusných dňoch ako sú teraz, keď len prší, je zima a nikde sa nedá ísť. Ale viem že keby som také dačo mala ta by hneď chceli aj deti.

    PLETENINY SÚ TU!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Já na ty kýčovité taky moc nejsem, tenhle se mi moc lbí barevně a ty ouška jsou moc roztomilá:)) Haha to jo! Ukázat to bráchovi, tak si o něj hned píše ježíškovi:D

      Vymazat
  5. To je tak super článek! A nádherné fotky :) Rozhodně mě to naladilo na to, si dnešní večer udělat v Hygge stylu! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Natt moc děkuju! Já jsem teď dosnídala a jsem ještě nějaká unavená, tak si jdu s čajem zalézt zpět do postele a budu si číst:) ...a myslím, že se v tomhle duchu ponese celý můj víkend, haha

      Vymazat
  6. Moc hezké fotky! :)
    U mě tu kouzelnou náladu vytvoří kotel mátového čaje, dobrá knížka a vonná svíčka. Hebká deka a psí společnost už je takový nadstandard. Osobně onesie moc nenosím, protože mi přijde hrozně nepraktický - hlavně když potřebuju na záchod. :D
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Mari:)) jeej psí společnost to posune úplně na jinej level!:D A jak jsi to napsala, tak se mi hned děsně začalo stýskat po Delince <3 Už musím zase jet do Hradce!:D A to máš pravdu:D Ale tyhle mají zip, tak to je šup šup:D

      Vymazat
  7. so nice post dear :)
    kisses, Buba

    https://bubasworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne napísaný článok aj fotky! :) Mne najviac pomáha zababušiť sa do deky a čítať dobrú knihu, prípadne počúvať hudbu :) Zatiaľ ešte vianočnú atmosféru úplne nepociťujem, ale verím, že to čoskoro príde :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju<3 koukám, že ty knížky tady vedou, což je super:))

      Vymazat
  9. Moc hezké fotky i článek :) Hned mám chuť na hygge večer s knihou, svíčkami, plyšovým župánkem a horkou čokoládou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju:)) tyjo horkou čokoládu jsem neměla sto let! A to jsem na ni v pubertě chodila docela často, hihi

      Vymazat

Instagram

Theme by STS