Social Media

Bezlepkové stracciatella kopečky

PC151697 glutenfree - sugarfree - dairyfree

Krásné úterý:)
Jeden týden do Štědrého dne! Jak je to vůbec možné?? Stíháte všechny předvánoční přípravy? Já se přiznám, že ač jsem člověk, který nakupuje dárky od léta, jejich balení vždy nechávám až na poslední chvíli. Stříhání papíru, hrátky se stuhou a nadávání na izolepu mě tak teprve čekají. Plánuji tuhle aktivitu na víkend a popravdě se už nemůžu dočkat. Jak to máte vy? A co se týče cukroví, peču už několikátým rokem. Ty klasické sladké dobroty od babiček zbožňuju, ale jakožto holku, co se zajímá o zdravý životní styl, mě samozřejmě láká zkoušení všelijakých zdravějších alternativ. A byla by škoda se o ty osvědčené s vámi nepodělit. Dnes mám pro vás recept na zdravé striaccatella kopečky (nebo jak u nás říkáme "hroudičky"), které nejvíce miluje ségra, takže jsem jí je letos na počest jejího příletu ze Španělska samozřejmě musela upéct. Navíc jsou snad tím nejjednodušším cukrovím, jaké jsem kdy dělala.

PC151680

Budete potřebovat:
200 g strouhaného kokosu
200 g mletých mandlí
50 g čokolády bez cukru (já použila slazenou stévií od značky Torras)
bílky ze 4 vajíček
100 g kokosového cukru

Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu (když otočíte misku vzhůru nohama, sníh by měl držet a neukápnout). Čokoládu nastrouhejte, smíchejte s ostatními suchými ingrediencemi a opatrně přimíchávejte do ušlehaných bílků. Z vytvořeného těsta tvarujte malé kopečky, které pečte při 180°C cca 20 minut v troubě. Pokud máte radši lehce křupavé, vrhněte se na ně hned. Jestli je chcete radši měkoučké, nechte je týden odležet.


PC151694
PC151682
PC151689
PC151686
PC151690
PC151683

Nechápu, že jsem je vlastně u pečení ani neochutnala. Už teď se těším, až dorazím do Hradce a pravé vánoční obžerství započne.
Mějte se krásně!
G

8 komentářů

Instagram

Theme by STS