Social Media

Novoroční přání

P8225910
Krásnou neděli!
Možná bych rovnou měla říct i krásný leden a krásný nový rok. Je to hrozně zvláštní, že je 26.ledna a teprve dnes píšu poprvé od té doby, co jsme se rozloučili s prosincem a vánočními prázdninami. Úplně na rovinu se vám musím svěřit s tím, že jsem se nějakým záhadným důvodem nemohla vyhrabat z kruhu lenosti, rutiny a "tahle knížka je na tolik zajímavá, že ve svým volným čase zkrátka nemůžu dělat nic jiného než jíst, spát, cvičit a číst, číst, číst". Takhle bych asi ve stručnosti shrnula to, co mě drželo zpátky od toho, proč jsem si nesedla k notebooku a nevyplodila ze sebe ani pár vět a nesdílela několik fotek. Prostě jsem nemohla. Nešlo to. Stejně jako jsem si nedokázala utřídit myšlenky, přemýšlet nad rokem 2020, plánovat a cokoliv začít dělat. Možná to je tím, že poprvé v lednu neřeším zkoušky a tak nemám jediný hnací pohon, který by mě do něčeho tlačil. A tak se moje veškerá energie uplatnila v práci a po zbytek času jsem plavala v nekonečném moři svých myšlenek, paralelním životě, který se odehrával v knížkách, které jsem četla, a plula jsem si v mlze, ze které jsem se nemohla dostat. Spolu s tím se leden zdál být tím nejdelším měsícem, jako by nikdy neměl konec, což jen umocňovalo můj pocit, že se z té mé rutiny už nikdy nevymotám a nikam se neposunu. 

Ha a stačila jedna maličká změna (=zůstat na víkend sama v Praze místo mé tradiční cesty do Hradce za rodinou), která mě pomohla vystrčit hlavu z té mé ulity , opět začít tvořit, vrhnout se na věci, po kterých jsem už několik týdnů prahla a ozvat se vám i tady. Dejte mi prosím vědět, jestli jste s tímhle někdy také bojovali. Kdybych se svým oblíbeným aktivitám nemohla věnovat kvůli povinnostem a nedostatku času...ale moct dělat cokoliv si jen zamanu, a přesto nebýt schopna to doopravdy uskutečnit, bylo děsně frustrující. Vážně doufám, že i tímto článkem jsem prolomila ledy a vystřelila se na oběžnou dráhu plnou uskutečnění všeho toho, co mám v hlavě a co mi bude dělat radost.

A při té příležitosti, dnešním "odstřelujícím" článkem, se vám rovnou s některými mými sny, předsevzetími a prosbami pro rok 2020 svěřím. Co chcete ve svém životě letos změnit vy? Co chcete nechat proniknout do vašich dní více a co si naopak zakážete? Im so curious!!👀

P8225873
P8225890


Být více kreativní
Jedna velká prosba, kterou bych chtěla nechat prolézt mým životem, ať už se jedná o jakoukoliv jeho část. Zároveň vím, že je to něco, s čím budu asi hodně bojovat, protože jsem člověk, který se vyžívá ve svých rutinách a nerad cokoliv mění. Ale ráda bych se naučila nové recepty, netočila pořád to samé dokola, našla si nové workouty, podle kterých budu cvičit, měnila trasy na běhání, zkoušela nové kavárny a restaurace, více malovala, konečně se naučila různé styly vyšívání a zase více fotila.

Více tancovat a zpívat si
Ne že bych v něčem z toho byla dobrá, i když rozhodně lépe tancuju než zpívám. A když tak nad tím přemýšlím, tak asi dělám cokoliv na světě líp, než zpívám:D Ale všimla jsem si, že jakmile mám skvělou náladu, lítám po bytě, kroutím se v bocích a linou se ze mě jakési..zvuky, haha. A tak bych to ráda i otočila. Protože věřím, že když to funguje jedním směrem, bude i tím druhým a dobrou náladu si tak sama přičaruju.

Přečíst minimálně 15 knížek
Jako vášnivý čtenář to snad zvládnu a o své oblíbené kousky se s vámi stoprocentně podělím!

P8225889P8225911

Starat se lépe o svou pleť a tělo
Svou každodenní rutinu jsem za poslední dobu lehce upravila. Už jen malé změny přinesly ovoce, takže bych ráda pokračovala, vzdělávala se, našla si produkty, které mi lépe sednou a budu sahat zejména po těch přírodních. Co se týče těla, nechci na něm šetřit, 

Chovat se lépe k ostatním
Teď to zní, jako bych byla nějakej bručoun a zloun, hehe. Vyloženě hnusná na ostatní snad ani neumím být. Ale znáte to, člověk nemá náladu a vždy asi nezareaguje nejlépe, jak by mohl. Ale cítím, jak dokáže člověk někomu udělat radost pouhým úsměvem, vlídným slovem, popřáním hezkého dne a milým tónem hlasu. A nutno podotknout, že se to ve většině případů samozřejmě otočí i na mě samotnou:)

P8225896

To by bylo pro dnešek vše. Doufám, že se mi také svěříte a jestli stejně jako já bojujete s tím něco začít, zrovna nedávno Tereza Salte vydala podcast s tipy jak na to, tak doporučuju ho poslechnout:)
G

12 komentářů

  1. Tyjoo, pěkný fotky <3 kdo to fotil?8)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, vítej tedy v novém roce :) Také bych si přála letos být více kreativní, pozitivní a více si život užívat a cestovat :) Mně spíš zatím trvá návrat ke zdravé stravě :D Nějak se nemohu vzdát sladkostí :D
    Nemáš prosím nějaké tipy, jak zase najet zpátky? Co pomáhá tobě? A co si dáváš na svačiny? Ke kávě?
    A pokud se budeš chtít podělit i o změnách, které jsi provedla v péči o pleť, budu ráda :)
    Hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, i tobě krásný nový rok! Se sladkostmi já vůbec nemám problém:D Teď jsem si po dlouhé době dala kousek nějaké raw tyčky a říkala jsem si, jak i to je na mě šíleně sladké:D Já svačím tak z 90 % ovoce, i když bych ráda do budoucna přidala i něco jiného, ať to mám pestřejší a vhodnější před cvičením (celozrnné pečivo s lučinou, nebo menší porci kaše) Ale jsem takhle na to už vážně dlouho zvyklá. Dort si dám jednou za čas, když jdu s kamarádkou na kafe:) Takže můj tip? Najít si alternativu, která ti bude vážně chutnat a na jakou se budeš těšit:) Místo sladké tyčinky třeba nějakou raw, místo dortu ovesnou kaši, apod:))
      A péči o pleť bych určitě ráda sdílela, ještě si to chci jen trochu zajet, abych mohla říct, jaké vidím výsledky:)
      Měj se krásně!

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď :) Tak kdyby se ti chtělo někdy udělat zase článek food diary, tak budu ráda :) Hezký zbytek dne :)

      Vymazat
  3. Krásný článek, taky znám ten pocit, že se zaseknu a nevím co napsat. Přeji ti jak se ti v novém roce daří! Být milá na lidi dá docela zabrat, sama s tím bojuji, hlavně buď milá k těm co si to doopravdy zaslouží ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Candy <3 prostě #bloggerstruggles :D Tobě také přeji to nejkrásnější do nového roku:)) a s těmi lidmi máš pravdu, hlavně blízkým chci ukázat, jak mi na nich záleží:) ale i k ostatním to neuškodí:D

      Vymazat
  4. I mě dává docela zabrat vrátit se do toho mojeho zaběhnutého režimu. A mám pocit, že čím víc mám práce, tím míň jsem produktivní..pořád si říkám, že je dost času a tak odkládám..na zítra..na zítra..na zítra.. A pořád dokola. Když mám práce hodně, jsem naopak produktivnější. Vím, že času nezbývá,a proto se snažím smysluplně využít každou volnou chvilku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejně!:) V práci to mám naštěstí docela v pohodě - jak mám v hlavě zafixováno, že je to práce a musím to udělat, nedělá mi problém prostě odškrtávat jeden task za druhým:D Ale jakmile mám v něčem volnou ruku, prokrastinace je moje největší kamarádka O:)

      Vymazat
  5. Držím palce, ať se ti vše vyplní :) Myslím, že moje cíle jsou dost podobné, hlavně ta kreativita, která u mě v poslední době dost opadla :D

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
  6. Přeji ti, ať nabereš všechny síly pro znovu tvoření a ať se na to opět těšíš! :)
    Já jsem měla celý leden zkouškové, takže jsem nějak musela fungovat, ale přiznám se, že jsem letos nedala učení tolik jako předešlé roky. Ale já jsem prostě královna prokrastinace!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. Ať se ti veškeré tvé cíle podaří splnit a přeji ti do tohoto roku jenom to nejlepší a plno štěstí na cestě za tvými sny! :))

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS