Social Media

Girl-tip: menstruační kalhotky Meracus & Snuggs

snuggs 
Krásné ráno holky!

..nebo i kluci? Tohle téma by určitě nemělo být tabu, takže pokud se sem zatoulal i nějaký muž a chtěl by se dozvědět něco více o holčičím světě, aby lépe porozuměl ženám ve svém okolí, nechť čte dál a má u nás děvčat rozhodně velké plus!

 Přemýšlím, kde nastal můj prvotní zájem o tohle téma, typ produktu a jednu velkou změnu. Hádám, že pokud se zajímáte o zdravý životní styl, dříve či později se k tomu zkrátka nějak dostanete. Stejně jako když přemýšlíte o tom, co dáváte do sebe (jídlo, pití), není vám najednou jedno ani to, co dáváte na sebe (kosmetika, oblečení). Následně nechcete znečišťovat a ničit přírodu, aby vám mohla i na oplátku ona dávat vše v té nejvyšší kvalitě, snažíte se pečovat o svou mysl a mít dobrý vztah ke všem ostatním. Vše souvisí se vším. A téma zdravějšího a udržitelnějšího přístupu k našemu cyklu a vše s ním spojeným rozhodně patří právě sem. Dnešní článek vzniká ve spojení s e-shopem Maluna.cz, se kterými jsem už nějakou dobu v kontaktu a sama jsem od nich nakupovala i dříve. Je to ráj udržitelných produktů pro holky. Najdete tam menstruační pomůcky, doplňky stravy, kosmetiku, eko věci do domácnosti i knížky a diáře.

P1015752P1015732

Pokud zvažujete přechod od klasických tampónů a vložek ke kalíšku či menstruačním kalhotkám, doufám, že bude tenhle článek tím nakopnutím k tomu, abyste ten krok doopravdy udělaly.
Já sama lituju jen toho, že jsem se k tomu nedostala dřív, protože bych neměnila! Začala jsem s kalíškem, ke kterému mě dokopala (stejně jako ke spoustě velkých životních rozhodnutí:D) ségra, takže jsem byla ráda, že můžu první zkušenosti s někým sdílet a konzultovat. Jsem s ním maximálně spokojená, i když musím uznat, že to chce zvyk, aby vše fungovalo, jak má. Po přečtení všemožných recenzí jsem sáhla po Lunacup, který můžu jen a jen doporučit. Je vyroben v České republice, je akorát měkký/tvrdý, takže se s ním dobře manipuluje a tvar má takový "přirozený", takže je i pohodlný a vůbec ho necítím.

Neměla jsem tedy žádný důvod doteď cokoliv měnit, ale spíš mě poháněla zvědavost vyzkoušet i variantu kalhotek, protože jsem na ně všude okolo slyšela samou chválu. Vybrala jsem si hned troje, abych je mohla porovnat.

P1015855

Menstruační kalhotky obecně

🌙 jsou skvělou a udržitelnější alternativou k běžným tampónům a vložkám (ty už nikdy více!)
🌙 také zdravější & pohodlnější variantou!
🌙 můžou se hodit jako "pojistka" ke kalíšku, když s ním začínáte, nebo mu zkrátka ještě ne úplně důvěřujete
🌙 jsou úplně perfektní na doma, kdy se nechcete "obtěžovat" ani s kalíškem (což tedy není žádné obří obtěžování, ale občas mi znepříjemňuje jednu věc, kterou bych tu úplně nechtěla vytahovat:D pokud byste chtěli vědět co - napište mi třeba do directu na IG a můžeme se o tom pobavit, haha)
🌙 budou příjemnější volbou pro ty, které jsou zvyklé spíše na vložky než na tampony
🌙 i u klasických kalhotek byste neměly opomíjet jejich materiál - u menstruačních o to více
🌙 nebudou vám stačit jedny, ale doporučuju si prvně objednat jen 1 kus od konkrétního modelu, ať sami zjistíte, jaké by vám vyhovovaly
...

Já jsem vyzkoušela tyto:
Meracus Comfort | Meracus Everyday Plus | Snuggs

P1015865
         I když mám u klasického oblečení velikost spíše XS, tady jsem zvolila S a všechny mi padnou krásně, nejsou mi velké, ale zároveň se nikde nezařezávají a jsou velmi pohodlné. 

Meracus Everyday ve variantě Plus bych doporučila těm z vás, co mají spíše silnou menstruaci nebo jako volbu pro první dva dny. Zároveň se na ně plně můžete spolehnout v noci. Jsou celkově větší, zatím jsem je měla spíše na doma a nedokážu si představit, že bych si je vzala třeba do práce. Ale na domácí pohodu ideál!

Meracus Comfort se budete dobře cítit i venku, protože jsou tenčí, což jim ovšem neubírá na funkčnosti. Nic nepropustí a dle recenzí vám vydrží několik let. Za mě jsou takovou příjemnou zlatou střední cestou, kterou rozhodně nic nezkazíte.

Snuggs je značka, která na mě skáče ze všech možných zákoutí sociálních sítí. Chtěla jsem je tedy porovnat s předchozíma dvěma (které jsou o něco levnější), abych otestovala, jestli si takový "fame" opravdu zaslouží. Sice nejsou 100% bavlněné, ale na kůži jsou vážně moc příjemné a pohodlné. Vůbec v nich nemáte pocit, že byste na sobě neměly klasické kalhotky - právě díky jejich materiálu i tomu, jak jsou tenoučké. Nevím, jak by obstály při hodně silné menstruaci, ale pro tu "normální" slouží dobře.

P1015718P1015862P1015864
zleva: Meracus everyday plus / Meracus comfort / Snuggs

           Kdybych měla svou zkušenost s těmito třemi shrnout, myslím, že jsem vybrala skvělou trojku, která pokryje všechny mé požadavky. Meracus Everyday Plus na noc, Meracus Comfort na den a Snuggs pro lehčí dny. Meracus jsou z 95 % bavlněné, tudíž opravdu příjemné k pokožce a Snuggs jsou naopak takové ty "hezčí" - jsou sice z polymidu a elastanu, ale funkční vrstva je samozřejmě také bavlněná.

Není podle mě žádný důvod menstruační kalhotky nebo kalíšek nevyzkoušet. Už jen fakt, že tak ročně ušetříte 260 - 325 kusů jednorázových vložek či tampónů, je neskutečný. A představte si, kolik let je používáte a kolik žen si je na celém světě kupuje. A když vezmete v úvahu i své zdraví, není o čem diskutovat. Meracus i Snuggs jsou navíc české značky, takže nákup od nich udělá vám (a jim) ještě větší radost. Koukala jsem, že na Maluna.cz mají i slevy při nákupu více kusů, tak to určitě omrkněte. Věřím, že si každá vyberete podle svých preferencí.

P1015761P1015857
             A když už jsme u tohoto tématu, doporučuji podcast Katariny Baniariové a instagramový účet Jany Pechové, kde najdete cenné informace o ženském cyklu obecně.
Pokud máte i vy nějaké své zaručené tipy a postřehy, šup s nimi do komentářů, určitě tím všem ostatním čtenářkám pomůžete:)

Doufám, že byl pro vás dnešní článek přínosný a vidíme se zase příští neděli!
G

2 komentáře

  1. Musím říct, že jsem na kalhotky také slyšela jen samou chválu, ale ještě jsem se nerozhodla je zkusit. Já vím, že všechny holky měly prvně obavy a nevěřily, že se do nich všechno vejde a opravdu vydrží. Ale mně trvá trošku déle, než se do něčeho nového odvážím investovat. :D Na takové běžné dny budou asi super, ale kdybych s nimi měla někam jet přes noc, asi si to nedokážu představit. :D Ikdyž s tampony a vložkami je to asi podobný.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím s nimi také nemám žádné zkušenosti, ale zkoušela je kamarádka a nemohla si je vynachválit. :))

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS