Social Media

3 tipy, jak vylepšit svůj každodenní život

Photo 24.08.2021 17 06 19

Věřím, že je to o maličkostech. O malých krůčcích, které vás, nás i planetu dovedou ke šťastnějšímu životu. Není potřeba změnit celý svůj režim, celý náš svět. Už každý drobný krok nás může posunout kupředu. A když všechny sečteme, bude se nám žít lépe a lépe. A to přeci chceme ne?:)
Říkala jsem si, že bych tu mohla zavést takovou mini rubriku a čas od času vám přispět několik rad, jak vylepšit svoje dosavadní bytí. Bude to o fyzickém zdraví, tipech, jak posilnit psychiku, ale i beauty, módní či interior tipy. Zkrátka to, co mě zrovna napadne, co já sama zrovna měním/zkouším/prožívám a co si myslím, že by mohlo pomoct i někomu z vás. A jelikož #sharingiscaring, budu nesmírně ráda, když se vždycky v komentářích podělíte s vašimi zkušenostmi či tipy, co "hackujete" ve vašem životě vy.

Photo 24.08.2021 17 03 26

Přírodní zubní pasta
Používám přírodní kosmetiku na vlasy, obličej, tělo, ale na zoubky jsem zatím dočista zapomínala. V tomhle je moje ségra často napřed, a tak se od ní vždycky mile ráda inspiruju a nakazím se zapálením pro vylepšení dosavadní péče. Nedávno jsem dostala poukaz do eshopu Nazuby.cz a rovnou jsem si tam udělala větší objednávku, abych vyzkoušela různé druhy přírodních past a našla takovou, jaká mi bude dlouhodobě vyhovovat. Musím se přiznat, že mě překvapilo, jak velká nabídka už dneska je. Hodně mě zaujaly pasty od značky Ben&Anna, kterou mám moc ráda, tak jsem zvědavá, jaké budou. Mají totiž navíc ještě jednu výhodu. Nejsou v klasických tubách, ale ve skleněných dózičkách, které tak můžete po vypotřebování pasty znovu využít. Jako první jsem ale z balíčku sáhla po Ecodenta, která je chuťově příjemná.
A když už jsme u toho, jen co dočtete tuhle větu, objednejte s i mezizubní kartáčky či nit a objednejte se na dentální hygienu a k zubaři. To jen takoová připomínka, protože sama vím, jak lehce se na tyhle věci zapomíná 😇

Photo 24.08.2021 17 02 34
Photo 24.08.2021 17 05 16

Čtení před spaním
Pravděpodobně žádný nový objev, asi každý ví, jak prospěšný tenhle návyk je. Ale říkala jsem, si že bych vám ho tu mohla připomenout, protože já sama na sobě pociťuju neskutečně velký rozdíl, pokud ho dodržuju. Když si najdu aspoň čtvrt hoďky na přelouskání pár stránek před usnutím spí se mi daleko lépe, než když ještě v deset večer lítám po bytě, vařím, myju nádobí, nebo (nedejbože) držím v ruce mobil nebo sedím za notebookem a nechávám na sebe svítit nezdravé modré světlo. A to pak nemluvím o tom následujícím dni, kdy doopravdy poznáte, jestli jste se kvalitně vyspali a vaše tělo funguje, jak má.

Photo 23.06.2020 18 27 17Photo 01.03.2020 11 25 56


Voňavá domácnost
Zajímalo by mě - jste typ člověka, co pálí svíčky celoročně, nebo si na ně vzpomenete jen s blížícími se Vánocemi? Já jsem totiž spíš ten druhý případ, ale ráda bych to změnila. Není nic kouzelnějšího, než se vracet do voňavého domova nebo si pomocí svíčky či éterického oleje udělat útulnou atmosféru jakékoliv odpoledne. A myslím, že s následujícími dny, kdy bude teplota klesat a deště přibývat, to bodne ještě víc. Nedávno jsem dostala od mé Kristý nádherně vonící ententyky, u které je motivace k zapálení ještě větší. Zbyde mi po ní totiž dokonalý šálek na kafe. A můj Mára mi zase dovezl vonná vykuřovadla a voňavé vosky, takže máme co pálit celý podzim i zimu.

Side note: Samozřejmě vždycky zvažujte, čím si vaše obydlí "navoníte". Umělé škodlivé pachy celý den dýchat určitě nechcete.

Photo 24.08.2021 17 06 05

A to by po dnešek bylo vše. Doufám, že se vám tenhle nový koncept zalíbí a budu se těšit na vaše tipy.
G

14 komentářů

  1. Tyjo, tak to jsou zajímavé produkty. :) Myslím tím zubní pasty, značku vůbec neznám.. :)
    Vlastně i ty voňavé "tyčky". Miluju provoněnou domácnost. Ale co se týče svíček, ty pálím jen na podzim a v zimě. :D Ale přes léto a na jaře slouží jako dekorace. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla taky překvapená, kolik dneska existuje všemožných přírodních zubních past:))
      A s těmi svíčkami to mám stejně:D

      Vymazat
  2. Já se snažím své dny začínat procházkou 10-30 minut a potom snídaně, u které každý den čtu knížku. Je to skvělý zvyk a do toho jsem zapojila novou skincare rutinu, takže moje rána nabraly uplně jiný rozměr❤️

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný! Hodně mě zaujalo vykuřovadlo. Teď zrovna nějaké hledám, tak se podívám :)
    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toto bol naozaj nádherný článok! Ďakujem ti za tipy! :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  5. Čtení před spaním praktikuji už celkem dlouho a je to mnohem lepší, než koukat do mobilu. Vždy mě knížka tak příjemně uspí. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě! Já na knížku před spaním nedám dopustit:)

      Vymazat
  6. Skvělý nápad a i tipy! Čtení před spaním se snažím taky praktikovat. Někdy ale jen padnu a nejsem schopná přečíst jedinou stránku, ale to je asi klasika :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tím líp!:D:) Závidím všem, co můžou usnout během pěti vteřin:D:))

      Vymazat
  7. To je krásný. :) Musím souhlasit, že je to o maličkostech. Pár maličkostí rozhodně udělá lepší život. Přírodní zubní pastu taky používám, stejně tak vykuřovadla, palo santo. A čtu si kdykoli během dne.

    Simple living: Deník jako nástroj duševní hygieny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ej skvělé:)) Já si fakt myslím, že tyhle maličkosti nás pomáhají zklidňovat:)

      Vymazat

Instagram

Theme by STS