Social Media

Tipy na jednodušší workouty

Photo 08.08.2021 14 07 24 Photo 08.08.2021 14 07 29  

Ahooj,

na mém instagramu jsem vám už před nějakou chvílí slibovala, že vám předám nějaké své tipy na workouty. Tentokrát budou zaměřená na případy, kdy buď nejste úplně pokročilí sportovci / chcete se dostat zpět do formy po pauze nebo nemoci / máte náladu na jednodušší a méně intenzivní cvičení.

Sama jsem teď ležela nějakou dobu nemocná doma, takže se mé vyhledávání od normálních dní, kdy si chci dát více do těla, zaměřilo hlavně na klidnější cvičení. Intenzitu den ode dne přidávám podle toho, kolik mám síly a jak se cítím a věřím, že za chvíli se zase budu potit s growingannanas a jejími smrtícími workouty.

Photo 08.08.2021 13 56 17
Photo 08.08.2021 14 11 12 Photo 08.08.2021 14 13 19

Ale teď už k těm klidnějším..

Uklidňující Jóga s Kassandrou
Jóga umí být náročná i uklidňující, proto neklikejte jen tak na nějakou. Večerní jógové lekce s Kassandrou jsou ideální na protažení těla, uklidnění svalů, zmírnění bolestí a klidnou mysl. I takový druh pohybu je dobré si dopřát.

     Cvičení inspirované jógou s Péťou & Heather
Kombinace pomalejšího posilování s protahováním mám moc ráda a je to rozhodně něco, za co vám vaše tělo poděkuje.

Lehce s Pamelou
Celé tělo pro začátečníky
Vnitřní strana stehen na zemi
Břicho pro začátečníky

Pokud nechcete umřít, výraz begginer friendly bude tím pravým. A rozhodně to neznamená, že svaly neposílíte. Ba naopak. Nohy mě bolely několik dní!

Pilates s Heather
Heather má na svém youtube kanálu hned několik videí s pilates se cviky, které jsou pomalejší. Žádné skákání a přitom účinné cvičení. Nejradši na pilates mám, že můžu vnímat, jak sval pracuje, a soustředit se na správné provedení.

No jumping s Heather + Tancování s MadFit + chvilka na břicho
- aneb nechcete se zadýchat, ale chcete se začít hýbat. Na tancování si ale dejte pozor, některá videa na youtube jsou pěkná makačka. Dance s Pamelou bych si po nemoci rozhodně nedávala:D

Low Impact (15min+15min)
Další slovní spojení, které byste měli hledat.

Low Impact HIIT
..a něco pro případ, že už si vaše svaly začínají zvykat a vy máte více energie.

Photo 08.08.2021 14 04 19

Nezapomínejte se před samotným workoutem zahřát a po něm protáhnout. Na závěr nesmím opomenout říct, abyste poslouchali své tělo, nevrhali se do těžkých workoutů, když vám posílá jasné signály, že ještě/už nemůže a navyšovali jste intenzitu pomaloučku a postupně. A pokud jste se se cvičením doposud skoro nepotkali, skočte si na nějaké offline lekce, ať se naučíte se svaly a postavením těla pracovat správně a neublížíte.

Mějte se krásně, buďte zdravé, užívejte si podzimní dny a příště už bude třeba čas na první vánočně laděný článek. Uvidíme!
G

5 komentářů

  1. Skvělé tipy na cvičení, nikdy jsem nevěděla, s čím začít a tady mám díky tobě hned několik variant, které ráda vyzkouším. :))

    OdpovědětVymazat
  2. To je moc hezky sepsané, hlavně ty dodatky o tom, že není třeba to přehánět, opravdu se vyplatí poslouchat své tělo. Sama už začátečník nejsem, ale moc krásné fotky a moc hezky se to četlo!

    OdpovědětVymazat
  3. Yoga with Kassandra neznám, ale hned jsem si ji dala do odběrů a rovnou vybrala cvičení na dnešek. Super! A máš moc krásný legíny.

    Simple living: Deník jako nástroj duševní hygieny

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS