Social Media

How to EYEBROWS!

19.2.-7

Ahoj všichni!
Dnes jsem pro vás přichystala článek o obočí. A hned na začátek bych chtěla říct, že nikomu nechci vnucovat to, jak to dělám a říkat, že to tak je nejlepší. To rozhodně ne. Jen mi čas od času sem do komentářů někdo z vás napíše, že se vám moje obočí líbí a v práci mi ho slečny a paní hodně často chválí, tak jsem se rozhodla vám nafotit a sepsat svůj postup. Co se celkového líčení týče, obočí je takový můj základ. Samozřejmě v den, kdy se nelíčím, nemaluji si ani obočí, ale jinak si ho upravuji každý den.

19.2.-1

1. Ještě než si obočí vytrhám, učešu si ho hřebínkem od tužky od Essence (aby všechny chloupky mířily směrem kterým mají), která je spolu s pinzetou jediná věc, kterou na své obočí potřebuji. Říkala jsem si, že bych někdy zkusila i např. stíny na obočí, ale tužku bych asi stejně musela použít, protože mám obočí hodně krátké a musím si ho domalovávat.

2. Potom si obočí vytrhám. Tvar mi už před několika lety vytvořila kosmetička a od té doby si ho tak udržuji. Musím se přiznat, že teď bych už svoje obočí nikomu nesvěřila, ale jsem ráda, že jsem tenkrát měla štěstí na šikovnou slečnu, co si nemyslela, že je cool mít místo obočí jeden proužek :D. Vytrhávám si ho asi jednou za 2 až 3 dny a vytrhávám si ho jen dole pod obočím a uprostřed.

3. A následuje moje líčící rutina, jelikož obočí si maluji až jako úplně poslední.

19.2.-2

4. Po líčení si obočí opět učešu, aby se mi lépe malovalo.

19.2.-3

5. Nejprve si tužkou namaluji linku na spodním okraji. Snažím se přesně kopírovat můj tvar obočí.

19.2.-5

6. Pak si tužku položím "naplocho" (pro přirozenější vzhled) a obočí začnu vybarvovat. Začínám zhruba někde v polovině obočí a pokračuji směrem do strany. Ke středu se většinou dostávám až potom, kde dávám větší pozor, abych na tužku netlačila a obočí vypadalo přirozeněji. Čím víc budete mít ve středu ostré hrany a tmavší barvu, tím víc budete vypadat naštvaně a zamračeně.

19.2.-4

19.2.-6

7. Potom si vytvaruji vnější linku. Samozřejmě tenhle krok můžete udělat už při pátém kroku, pokud patříte mezi ty šťastnější, kterým bylo naděleno delší obočí :D.

19.2.-7

8. Úplně nakonec si obočí ještě znovu pročešu, aby se barva sjednotila, více se s obočím spojila a nebyly vidět žádné tahy tužkou. Obočí potom už ničím nefixuji. I když tužka od Essence stojí asi 40 nebo 50 korun, maximálně mi vyhovuje, kreslí skvěle a drží mi celý den a to i přesto, že mám hodně mastnou pleť. Já používám odstín č. 02 Brown a v nabídce mají podle mě ještě další dva odstíny, takže si vyberou i blondýnky nebo tmavovlásky. Za celou dobu, co si obočí maluji, jsem vyzkoušela ještě jednu tužku od Dermacolu, ale ta mi zdaleka tolik nevyhovovala, Essence tužku mám už minimálně desátou v řadě!

19.2.-9

A jsme hotovi :)

19.2.-8

19.2.-11

19.2.-10

Na závěr jsem pro vás ještě přichystala malou příručku, kterou si můžete uložit a řídit se podle ní, aniž byste si museli pokaždé číst celý článek. Celou jsem ji vytvářela sama, takže bych byla ráda, kdybyste ji někde použili, abyste nevymazávali zdroj. Děkujuuu

eyebrowsbyanetagabriela

Byla bych moc ráda, kdybyste mi do komentářů napsali, jak se vám tento tutorial líbil, jak si obočí upravujete vy, popřípadě mi tam hoďte tip na váš oblíbený produkt. Kdybyste si po přečtení článku stále nebyli ještě jisté, jak a co udělat, klidně mi napište a nebo se koukněte na video od Lindy Hallberg!
Mějte se krásně!
G

29 komentářů

  1. Pekné fotky a super článok. Ja mám v poslednej dobe dosť veľké problémy s obočím. Neviem nájsť žiadnu ceruzku, ktorá by mi vyhovovala. Buď mám to obočie príliš tmavé alebo je príliš svetlé. Musím asi nájsť niečo kvalitné na internete... obchody mám už obehané. Inak, chcela by som vás pozvať na GIVEAWAY, ktorá prebieha na mojom blogu. Ešte sa nezapojilo veľa ľudí, tak sa bežte pozrieť :)!
    Stronger2getherGiveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je to potíž najít tu správnou barvu:) mně příjde tahle tužka od ERssence super, protože stačí abych míň zatlačila a je o dost světlejší a naopak:) jde s ní fakt dobře stínovat:)

      Vymazat
  2. Skvělý článek :). Já chodím na vytrhání taky ke kosmetičce a pak si to buď vytrhávám sama podle toho jejího tvaru nebo tam zas za nějakou dobu jdu. Tuhle tužku na obočí mám taky, ale přijde mi, že si to dokreslení udělám vždycky takový silnější. Chtěla bych vyzkoušet ten gel na obočí od Alverde
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Na to dokreslení vždycky používám ten nejužší okraj nebo hranu, aby mi to malovalo tence:) nebo si ji znovu ořezám:) a pak to je v pohodě:)

      Vymazat
  3. Já jen trhám, s výrazným obočím vypadám jak Marfuša:D a popravdě i na tobě mi tvé obočí příjde jako nejdominantnější rys tváře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý má to obočí jiné:) Já bez namalovaného obočí vypadám zas jako vyblitina a podle mě není špatné, když je obočí nedominantnější rys tváře:)

      Vymazat
  4. Nikdy jsem tomuhle malovani oboci neprisla na chut, prijde mi to proste neprirozene, protoze vetsinou ho ma kazdy namalovane dost tmave, neladi to s barvou vlasu a celkove je to na tom obliceji takove moc vyrazne..i na tobe se mi vice libi tve prirozene oboci, jelikoz ladi s vlasy a to namalovane je videt, jak je to neprirozene ohranicene (ctvercovy zacatek oboci)...ale je to jen muj nazor a vim, ze jsem v mensine a skoro kazda slecna si oboci maluje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně mám taky ten názor, výrazné tmavé obočí sluší málokomu, člověk na to, aby si to mohl dovolit nosit, musí mít opravdu krásný obličej a perfektní tvar toho obočí. Jakmile obočí není přesné a ještě je zvýrazněné, nevypadá to moc lichotivě. Myslím, že kdo má sám od sebe silnější husté tmavé obočí, není třeba ho již dobarvovat. Jeden čas letěly proužky, to byla katastrofa, pak se začalo přecházet k hustějšímu obočí a po Caře D. je z toho hit, ale to fakticky neznamená, že sluší každé dívce. Jak už jsem říkala, musí na to být obličej, aby pak člověk nevypadal jako ta žlutá postavička ze seriálu Sezame, otevři se :))

      Vymazat
    2. Asi fotky zkreslují, moje přirozené obočí totiž neladí k vlasům:D a mám ho hodně řidké a hlavně opravdu krátké, takže si ho radši maluju:) Ale tomu hranatému tvaru se chci trochu vyvarovat a sučím se to víc a víc stínovat, aby to vypadalo přitrozeněji:) Děkuju za názor!!:)

      Vymazat
    3. Souhlasím s druhým anonymem:D Holky, fakt moc děkuju za názor:) Já kdybych měla husté obočí, tak bych si ho taky jen vytrhávala:) Závidím těm, co to tak mají:))

      Vymazat
  5. Já si tedy obočí netrhám, ale už delší dobu plánuji zajít ke kosmetičce, aby se o to postarala :-) Ale ty jsi šikovná, že to takhle sama zvládáš. Jak to stíháš ráno? Já bych asi musela vstávat tak o hodinu dřív :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :DUž to mám natrénované, celé líčení mi zabere 10min:)

      Vymazat
  6. Super článek, já používám 2 tužky na obočí a řasenku :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já si obočí jen trhám, mám ho dost dlouhé i tmavé, takže malovat nepotřebuju, tobě to ale opravdu sluší! :)
    Jinak essence má snad celkově nějlepší tužky, jak na obočí, tak na oči. Nemůžu si stěžovat :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš!!:)) To je prava:) na oči jsem sice nezkoušela, ale tahle na obočí je perfektní:)

      Vymazat
  8. Ja teda vôbec neviem čo by mne pristalo, ale tebe ďakujem za návod, ak sa budem niekedy nudiť určite to vyskúšam! :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  9. Máš ho hezké :)! já mám obočí fakt hrozné. Domalovávám si ho stínem, jinak je hrozně nestejnoměrné.

    OdpovědětVymazat
  10. Tuhle tužku od Essence už mám taky několikátou a jsem hrozně spokojená :) Bez nalíčeného obočí bych nikam nevyšla, to je prostě můj základ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Je perfektní:) A jsem na tom stejně:) Když se nemaluju, tak si nemaluji ani obočí, ale jinak vždycky!:D

      Vymazat
  11. Ahoj. Mam uplne stejnou tužku a jsem maximálně spokojena (a ze jsem jich vyzkoušela!) :-) Ale tak hezké obočí jako ty nemam. Zítra zkusim víc vypilovat. Veronika.

    OdpovědětVymazat
  12. nemám ráda nějak přehnaně upravované obočí a tenhle článek bych doporučila všem těm slečnám s neuvěřitelnými výtvory místo obočí! vypadá to krásně čistě, přirozeně a upraveně, pěkný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to jsem ráda, že si ti článek líbí:) Moc moc moc!!:))

      Vymazat
  13. Tohle se netýká obočí, ale mě se moc líbí tvůj make up. Mohla bych se zeptat jaká je to značka, odstín..? Děkuju moc :-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS