Social Media

Healthy Banana Bread with Blueberries

4.3.-5

Ahoj! V neděli, po napsání tohoto článku, jsem měla vážně obrovskou chuť se do všeho FIT pustit rovnou po hlavě. Workout už jsem měla za sebou, tak jsem se rozhodla, že něco upeču. U mojí oblíbené Alexy Dagmar jsem viděla recept na banana blueberry bread. A jelikož nám ještě nějaké borůvky z prázdnin zbyly doma v mrazáku, hned co rodina odjela bruslit, zabrala jsem kuchyň a pustila se do toho. Na přípravu opravdu nepotřebujete moc času, stačí jen vše rozmixovat, promíchat a pak to hodit do trouby. Easy Peasy Lemon Squeezy!

Už po dobu pečení jsem si chodila k troubě čuchat, protože chlebík nádherně voněl! A mamku s přítelem a bráchou přivítala tahle dokonalá vůně společně s již upečeným dezertem jako odměna po sportovním odpoledni. Všem banana bread moc chutnal, brácha ho měl za minutku v sobě, můj Petříček mi ho chválil asi desetkrát a já jsem si na něm pochutnala dvě snídaně ♥ Nikomu tam absence cukru vůbec nevadila, banán a kokos celý chlebík krásně osladí a skvěle tak i vyniknou všechny chutě ingrediencí, které tam jsou obsaženy.

4.3.-4

4.3.-2

4.3.-3

2 dl kokosové nebo mandlové mouky (já použila kokosovou=rozmixovaný kokos)
1,5 dl ovesné mouky=rozmixované vločky
3 banány (čím zralejší, tím lepší)
3 č. lžičky kokosového oleje
4 vajíčka
1 č. lžička prášku na pečení
1 č. lžička soli
borůvky

Troubu si předehřejte na 175°C. 2 banány (já měla hodně veliké) rozmačkejte vidličkou a promíchejte s kokosovým olejem. Vmíchejte vajíčka (v receptu jsou 4, ale funguje i se dvěma..aneb došly zásoby u Krejcarů), prášek na pečení a sůl. Přidejte kokosovou i ovesnou mouku, nakonec i borůvky a vše důkladně promíchejte. (Nebo jednoduše před přidáním borůvek vše rozmixujte v mixéru). Směs nalijte do formy (ideální je klasická obdélníková na chlebík, já použila kulatou silikonovou, takže jsem nemusela nic vymazávat) a pečte zhruba asi 1 hodinu. Po vyjmutí z trouby a vychladnutí banana bread nakrájejte a servírujte.

Alexa použila ve svém receptu ještě skořici a psyllium.

For english readers:
2 dl coconut or almond flour
1,5 dl oats (made into flour)
3 mashed bananas (the darker the better)
2-3 tbs coconut oil 
4 eggs 
1 tsp baking powder
1-2 tsp cinnamon / or and cardamom
1 tsp salt
Preheat the oven to 175°C. With a wooden spoon, mix coconut oil into the mashed bananas in a large mixing bowl. Mix in the sweeteners and the eggs. Sprinkle the baking powder, psyllium and salt over the mixture and mix in. Add the flours and mix. (A blender can be used as well!) Last but not least, mix in blueberries and pour mixture into a buttered 4×8 inch loaf pan. Bake for approximately 1 hour. Cool on a rack. Remove from pan and slice to serve.
-written by Alexa Dagmar

4.3.-1

4.3.-6

Až borůvkový banana bread vyzkoušíte, rozhodně mi napište, jak vám chutnal! 
A mějte se nádherně
G

13 komentářů

  1. Vypadá velmi dobře. :-)
    http://www.vmemzivote.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá nádherně!! Já udělám absenci vajíčkám a určitě ho zkusím!:)) Škoda, že nemám čerstvé borůvky. Mňam!

    OdpovědětVymazat
  3. Mockrát díky za takový úžasný recept, ukládám a hned jak se vrátím z hor, musím ho vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už ho sakra musím zkusit! Už ho plánuju takovou dobu! :)) šikula

    OdpovědětVymazat
  5. No tak toto musím jednoznačne vyskúšať :) vyzerá to suprovo, ale mám jednu otázočku..ty si to len všetko spolu zmiešala alebo aj mixovala mixérom? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to určitě vyzkouším! :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, vypadá skvěle, to určitě někdy také vyzkouším =)
    InHotBlog

    OdpovědětVymazat
  8. Musím to někdy vyzkoušet. Ale to už jsem ti psala na instagramu :D! miluju tvůj blog.

    OdpovědětVymazat
  9. Vyzerá skvele, mnam <3
    Inak Gabk možem sa ta spytat odkial mas podlozku na cvicenie? Viem ze si spominala ze so svojou si velmi spokojna, tak by bolo super keby poradis ;))

    OdpovědětVymazat
  10. Skúšala som ho piecť a musím povedať že je vynikajúci, aj rodine chutil (čo som sa čudovala, pretože oni takéto zdravé koláče nemusia), len škoda že už je aj zjedený ..ale tento víkend pečiem znova :) takže ďakujem za úžasný recept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to mám velikánskou radost:)) U nás měl taky velký úspěch:) A myslím, že se všichni těší, až ho udělám znovu:D:)

      Vymazat
  11. Vyzkoušeno a je úplně perfektní! neměla jsem kokosový olej, dala jsem kousek másla a trošku oleje, plnila do muffinových košíčků, bylo jich 11 a jsou perfektní! Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS