Social Media

Saturday Thoughts & Older pictures, u haven't seen yet

11.4.-5

Původně jsme myslela, že si nechám od blogu chvilku odpočinek a jeden nebo dva články vynechám, abych načerpala novou energii a inspiraci, ale překvapivě se právě teď zdá být naprosto vhodným časem zapnout nějaký veselá playlist na Spotify na dodání aspoň trochy lepší nálady, sednout k notebook a psát.

Strašně moc se mi toho honí hlavou, nevím, o čem přemýšlet dřív, co začít dělat dřív, z čeho se nervovat nebo naopak radovat. Přes semestr jsem většinou spokojená, ve škole mě to baví. Něco samozřejmě více, něco méně, ale stejně si užívám ten pocit ráno, že jdu do školy, kde mě vlastně nebude nic trápit a na rozdíl od střední, kde mě 90% předmětů štvala, teď mě už štvou pouze ty nematematické:). Na druhou stranu, zkouškové zase přiletí cobydup a už teď se netěším na to nervování a dny strávené jen nad učením, kdy budu na sluníčko koukat jen přes okno.

11.4.-1

11.4.-3

11.4.-2

Taky teď poslední dobou hodně přemýšlím o mém stravování. Po každé, když jsem u taťky, tak za mnou přijde s něčím novým a vůbec všude kolem mě, ať už v běžném životě nebo na sociálních sítích se to hemží všemi různými úpravami jídelníčků a informací o tom, co je vlastně pro tělo dobré a co ne. Před týdnem jsem si řekla, že zkusím nějakou dobu vynechat kravské mléko, abych viděla, jaké to bude mít účinky a následky. Nakonec taťka nakoupil asi deset Matyld a u mamky jsem byla příliš líná rozmixovat vločky, a tak jsem si hezky celý týden jedla krupicové kaše dělané klasicky v půllitru mléka. To se docela povedlo:D. Na to jsem si řekla, že mlíko až moc miluju, abych se ho vzdala. Ale stejně bych to chtěla vyzkoušet. Dají se přeci najít jiné alternativy, svou oblíbenou krupicovou kaši si můžu udělat v sojovém mléce a ovesnou pouze ve vodě. Máte s vypuštěním kravského mléka z jídelníčku někdo zkušenosti? Hrozně by mě zajímalo, jaké změny jste u vás zpozorovali. 
Také bych chtěla vyzkoušet co nejvíce různých potravin. Často se u mě totiž stává, že jím pořád jen to samé dokola a dokola, což mě sice nevadí, ale tělu by nějaká různorodost určitě prospěla!

11.4.-8

11.4.-7

Největší problém, co mi leží v hlavě, je ale asi stejně ten, který vám ani nemůžu a nechci říct, protože je až moc osobní. A až se toto vyřeší, všechno ostatní už půjde jako po másle. Někdy prostě stačí vyčistit v hlavě jednu zásadní věc a člověk se na všechno ostatní už jen těší. Do té doby se všechno zdá naprosto nevyřešitelné a nemožné utřídit a rozmyslet si co a jak.

11.4.-9

11.4.-6

Musím říct, že i sama o sobě si myslím, že jsem hodně optimistický člověk, co se snaží být veselý za každé situace. Nebyla jsem taková vždy, až v poslední době jsem si uvědomila, jak na to! Neznamená to ale to, že je můj život jen růžový a mám se pokaždé skvěle. Je to pouze o tom, jak se s určitými věcmi vyrovnám a jak se s tím vším poperu. Někdy je ale stejně potřeba hodit úsměv někam, třeba si i pobrečet. Teď mi vždy naskočí vlog od Ingrid. Má tam naprostou pravdu. Je přece v pohodě, že člověk někdy nemá svůj den.

11.4.-10

11.4.-11

Doufám, že se na mě nebudete zlobit, že dnes přidávám trochu jiný článek než obvykle. Příště se už budete zase moci těšit na něco ze sekce FIT, FASHION nebo FOOD :)
A byla bych šíííleně moc ráda, kdybyste mi napsali, jak to máte vy se svou psychikou a jak zvládáte všechny možné překážky.
Posílám pusu a mějte se náááádherně!
...myšleno co nejupřímněji!!
G

38 komentářů

  1. To s tou školou naprosto chápu, já mám teď před maturitou a vůbec se nedá říct, že bych ten stres zvládala dobře, spíš naopak :-( jím co mi příjde pod ruku, necítím se dobře a špatně spím - to, čeho jsem cvičením předtím dosáhla je fuč :-( rozhodla jsem se, že ale to špatné vypustím z hlavy, budu dělat to, na co mám sílu a epřepínat se a hlavně se NESTRESOVAT - nejde o život :-) :-D jinak myslím, že vůbec nevadí, že je tu i jiný článek než obvykle, je super se někdy takhle vypsat :-) ať se ti daří lépe a lépe :-)
    jinak to s tím mlékem - cíleně jsem ho nevynechávala nikdy, ale z 90% piju Alpro sojové a žádné změny na sobě nevidím, ale to bude tím, že nemám vůbec pravidelný jídelníček a už vůbec ne zdravý, poslední dobou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak!!!! Hlavni je zustat s chladnou hlavou a soustredit se na to co je dulezite:) hodne stesti u maturity!:)

      Vymazat
  2. Já se po vynechání všech živočišných produktů cítím naprosto skvěle, nikdy jsem se tak dobře necítila. Můj přítel na tuhle stravu už přešel taky a pořád mi říká, že je neuvěřitelné, jak dobře se cítí a kolik má energie :) Moc doporučuju dokument Forks over Knives, všechno tam je krásně vysvětleno a podloženo na vědeckých teoriích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to tedy nejis vubec nic zivocisneho?:) ja se omezim jen na to mleko, bez vajicek a masa si svuj zivot stale nedokazu predstavit. A moc dekuji za tip!!:)

      Vymazat
  3. Mne sa takýto typ článku veľmi páčil, pretože som sa o tebe viac dozvedela a mám teraz k tebe bližšie :) ja som časť mlieka nahradila za mandlové alebo sójové, niekedy si dám nízkotučné, ale kašu si pripravujem len s vodou a chutí mi tak :) ale nevedela by som sa zdať milko jogurtov :)

    vikibatalik.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to mam radost:)) jogurtu a tvarohu se asi uplne taky nevzdam, nebo uvidim:)

      Vymazat
  4. Nedokázala bych si představit být bez mléka, to prostě nejde! :D Ale občas si kupuji mandlové nebo sójové, tak na ozvláštnění jídelníčku to je super :) Na té první fotce máš úplně krásné vlasy :3 Můžu se zeptat - žehlíš si je nebo je máš takhle přirozeně rovné? A nechtěla bys udělat nějaký článek speciálně na téma vlasy? :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja to vyzkousim, jestli mi to vubec pujde:) a mockrat dekuju, ale moje vlasy jsou hodne slabe a lamave:( a hlavne vysusene, pokud byste ale chteli, tak takovy vlanek muzu napsat:) vlasy si nezehlim, prirozene je mam skoro rovne, vlni se mi jen u usi, coz bud vyfoukam fenem, nebo to stejne neni videt:D

      Vymazat
  5. S tím mlékem zkus vypozorovat, co ti nedělá dobře. Já například nepoužívám klasické mléko vůbec, ale jogurty, cottage, kefíry, tvaroh...jím klasicky a v pohodě:)
    A pamatuj, vždycky může být hůř a všechno má nějaké řešení, měj se hezky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji!!!:) asi to takhle na sobe otestuji a uvidim:)) taky se mej hezky:)

      Vymazat
  6. Za sebe mohu vynechání mléčných výrobků jen doporučit. Zlepšila se mi nejen kvalita vlasů a pleti, ale také nálada a zažívání. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, ale není nutné je vynechat úplně, stačí je jíst v přiměřeném množství ;)

      Vymazat
    2. Mockrat dekuju za rady:) hned se to lepe dodrzuje, kdyz mam i od vas takovou podporu:)

      Vymazat
  7. prosím ta, koľko meriaš a vážiš ? máš skvelú postavu !

    OdpovědětVymazat
  8. Když si tak psala o té krupicového kaši, taky bych si jí sakra dala :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Trosku mimo tema ale chci se zeptat - tvému priteli nevadi,ze se fotis takhle v kalhotkach nebo ve spodnim pradle a davas to pak takhle verejne na internet, instagram atd?:D muj by asi nebyl nadsen tak me jen zajimalo...:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D dobra otazka:D na tu by mel asi odpovedet primo Petricek:D obcas kvuli tomu ma nejake poznamky, ale ja mu vysvetluju, ze tohle neni pro ostat i kluky ale spis treba pro nejake holky jako motivace:) ale to si pis, ze je to zarlivecek:D

      Vymazat
  10. No já když jsem z něčeho psychicky špatná, tak si pak sama musím promluvit do duše a nějak se uklidnit, s tou danou věcí vyrovnat nebo to prostě nějak vyřešit, abych se zase dostala do pohody.
    Tak přeju, aby se to co nejdříve vyřešilo, co Tě trápí.

    Fotky jsou jinak super, hrozně se mi líbí ten modrej svetr s náhrdelníkem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. toto je podle me nejlepsi:)) a moc dekuji!:) uz je snad vse ok:)

      Vymazat
  11. Co s tyce mlecnych produktu, tak od poloviny unora jsem vynechala mliko, syry, jogurty... Bez masla se bohuzel neobejdu ale aspon jsem ho omezila.. Ted po dvou mesicich vidim na pleti zlepseni (vynechavala jsem je hlavne kvuli pleti), ale nevim, jestli se mi plet nezlepsila i tim,ze jsem se skoro 3 tydny nelicila a ze mam ted antibiotika.. Ale celkove se bez mlecnych produktu docela obejdu, takze doporucuji :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uvidim jak ja to zvladnu s jogurty a syry no.,ale aspon to samotne mleko zkusim omezit a ten zbytek nejak uredukovat:) moc dekuju za komentar!!:)

      Vymazat
  12. Já jsem nahradila kravské mléko z velké části sojovým mlékem v prášku - Zajíc. Vyhovuje mi:) Zlepšilo se mi trávení a netrpím nadýmáním, takže za mě super! Klasické kravské mléko přidávám třeba jen do bramborové kaše a tak, do vaření.
    Co se týče špatné nálady či psychiky na houby, úplně Ti rozumím. Já to tak mám už asi od ledna a řeknu Ti nic moc. Taky řeším hodně osobní až intimní otázky, doufám, že se vše k lepšímu už konečně obrátí!

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuju za tip:)) nadymani u sebe taly dost pozoruju:D a uz po dvou dnech bez mleka to je lepsi:) Tak at i tvoje problemy jsou co nejdrive pryc!!:)

      Vymazat
  13. to obdobie skúšok, to obdobie maturít > v mojom prípade to druhé :o Už mesiac pozerám na slnko len cez okno a predsa človek končí so strednou, zdá sa to tak ďaleko. Tie mesiace mi hrozne pomaly ubiehajú a ja už mám pritom plány na krásne leto :) Tiež sa do toho miešajú vzťahy, strava, tréningy, všetko je kvôli škole momentálne obmedzené a zrazu má človek pocit, že nežije naplno. Ako si povedala stačí sa zbaviť jedného problému (či už osobného, alebo pracovného) a človeku sa zmení nálada o 180° :))

    http://monikaname.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad toto bude brzy za nami a udeme si moct uzivat prazdniny a ted se aspon radovat i z malickosti:))

      Vymazat
  14. Zkouškové se nám blíží, no ani mi nemluv, zrovna dneska jsem už měla jednu zkoušku. Co se týče psychiky, tak zrovna není nějaké dobré období. Já třeba zrovna procházím asi nějakým syndromem vyhoření, především u blogu. Celkově mi nic nebaví, mám pocit, že mi nic nejde a že jsem nějak k ničemu. Mně docela pomáhá sauna (mám ráda wellness v Pardubicích), čaj a třeba procházka. :-) Tak hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja zrovna dneska taky jednu:D To je skoda:( tve clanky ctu hrozne rada, i kdyz treba ne vzdy komentuji, tvuj blog je jeden z mala ceskych, ktery si jednou za cas prectu a dozenu neprectene clanky:) Mne hlavne pomaha cas s pritelem, sourozenci nebo kamarady:)) Moc dekuju a tobe taky!!!:)

      Vymazat
  15. Ahoj Gabi, nedávno som začala čítať tvoj blog, no z nejakého dovodu mi nejde pridávať komentáre, snáď sa mi to teraz podarí, chcela by som sa podelit s mojou skusenostou "bezmlieka", asi pred troma rokmi mi zistili intoleranciu mlieka, lepku a syndrom drazdiveho creva (jednoducho povedane, zo dna na den som musela prejst na stravu - varená mrkva a pšeno... bodka), musela som uplne vysadit mlieko a produkty z neho, tiez lepok a vsetko drazdive... po asi 3 mesiacoch som velmi opatrne postupne pridavala potraviny a testovala ich... zistovala co mi vadi uplne, co vobec, coho mozem iba obcas trosku... z mliecnych vyrobkov som opat zacala jest kvalitne maslo, vynimocne zmrzlinu (lebo zmrzlina musi byt), asi dvakrat do roka tvaroh, prve mesiace boli moje bezmliecne dni utrpenim, no neskor som zacala vidiet pozitiva, napriklad som prestala byvat chora (mlieko vraj zahlienuje), mam lepsiu plet, vlasy aj nechty, travenie a celkovo mam viac energie (nesuvisi to samozrejme len s mliekom, ale vyrazne ano, pretoze postupne som, obmedzene, vratila do jedalnicka skoro vsetko okrem mlieka a lepku - múka, a stale sa citim zdravsie a zdravsie.

    namiesto mlieka pouzivam mandlove, ryzove alebo kokosove mlieko, sú drahsie, ale uz ich nepouzivam tak casto ako som pila obycajne mlieko (a jogurty a syry), mimochodom aj od syrov som si odvykla relativne rychlo... sojove vyrobky nejem vobec, moj jedalnicek je stale dost obmedzeny ale relativne pestry... nemozem jest ani cerstve ovocie, lebo ho nestravim (mozem ale smoothies),

    ak ti mozem odporucit, vyskusaj vynechat mlieko a nahrad ho vodou alebo rastlinnym mliekom ked si robis kase..., ja si kupujem pšeno ( po cesky su to jahly), z toho si varim kazde rano kasu (šálka pšena a dve šálky vody, varíš na miernom ohni v malom hrnci a pridávaš postupne - čerstve ovocie co mas doma - jablčko, hrušku, maliny, jahody, banan - 1/2 cajovej lyzicky mletej skorice, datle alebo susene figy - vsetko na drobno nasekane, za hrst orechov podla chuti - ja - vlašske, lieskovce, pekany a mandle, lanove semena, chia semena, a na zaver agave sirup. rozne chute dosiahnes roznym ovocim, aby si nemala pocit ze kazdy den jes to iste), taketo ranajky startuju metabolizmus z energetickeho hladiska,

    pred ranajkami pijem 250ml vody s 1 polievkovou lyzicou jablkoveho octu a 1/4 cajovej lyzicky himalajskej soli

    na desiatu 250 ml vody a je vhodny smoothie, ak nemas traviace problemy moze byt aj cerstve ovocie alebo zelenina (jablko, mrkva, na co mas chut)

    obed moze byt rozny, 250ml vody, no vzdy by mal obsahovat aj fermentovanu zeleninu, volá sa to aj pickles, idealne domace (cervena repa, biela redkovka alebo kysla kapusta - nakladane s umeoctom - recepty su na nete), ja nejem ani zemiaky a ryzu, takze quinoa, pohanka, pseno, zelenina, ryby, polievky varene bez bujonu, kvalitne kuracie alebo hovadzie maso, vajce na makko, rozne kombinacie tychto veci, hlavne vela zeleniny luštenín a maso max 3x do tyzdna.

    15:00 250ml vody

    do 16:00 250ml vody, su povolene sladkosti a ak mozes tak aj lepok, ja nemozem, takze si zvyknem dat zvysok kaše z ranajok alebo nejaky sladky nezdravy kolac napr cheesecake (to len obcas lebo je plny mlieka) :)

    vecera najneskor 18:00, 250ml vody, hlavne bielkoviny, napriklad vajicko na makko s 1/2 avokada, alebo kusok masa na prirodno a dusena zeleninka, alebo lušteniny, alebo dusena zelenina s pohankou, alebo s quinoou, pripadne kuskus... dobre je nejest vecer sacharidy... ak, tak len vtedy ak si pred vecerou cvicila (neviem kedy cvicis)

    19:00 250ml vody

    22:00 najneskor do postele
    ...
    ywana

    OdpovědětVymazat
  16. co sa tyka psychiky - ked zazijes nieco zle, neprijemne, tazke, nikto neocakava, ze budes stastna a usmiata 24/7, dolezite je, ako tieto negativne situacie spracujes a pochopis, vsetko co nam v zivote prichadza nas ma nieco naucit, a zle veci sa nam nedeju preto, ze nas niekto alebo nieco tresta, maju nas naucit niecomu a kym sa to nieco nenaucime, dovtedy sa nam budu tie veci diat (napriklad trpezlivosti, posilnit nas, naucit nas delit sa, prijimat aj davat, pochopit inych, nesudit, dokazat sa odputat a prijat tak fakt, ze na zemi sme za odmenu a vsetko co dostaneme, dosiahneme, mame... nie je nase, mame to "pozicane" a mame si uvedomovat, ze v zivote nic a nikoho nevlastnime, ze tak ako dostavame, musime vediet veci, ludi, pocity... vsetko aj vratit spat zivotu... vtedy mozeme dostat do "vypožičky" cokolvek po com tuzime... nie je to vobec jednoduche naucitbsa tak zit, sama sa to ucim a je to tazka cesta... no ide o to, cokolvek zle sa ti stalo, preži smutok a bolest, skus pochopit co ta má tá situacia naucit a potom tie emocie nechaj odist... a rozhodni sa "cielene", ze bez ohladu nato, ako velmi to boli alebo hneva, ty si stastna pretoze mas rozne ine veci ludi emocie, za ktore mozes byt vdacna... byt stastnym clovekom je nasa volba, nikto iny nas nemoze urobit stastnym, rodicia, priatel, kamarati, darceky, pocasie... NIKTO a NIČ nas nerobi stastnymi, len my sami,

    trosku som sa rozkecala... zelam ti cokolvek ta trapi, nech rychlo mozes pustit a rozhodnes sa zase byt stastna a spokojna tak ako to je ;)

    ywana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pani Yw, mockrat dekuju za tak dlouhy komentar!!! Jsem moc rada, ze jsi mi vse takto popsala:) Muzu se zeptat, jestli jsi nahodou tyhle informace necerpala z nejale knizky?:) hodne bodu je tam podobnych, jako jsi mi tady psala:) Ja jsem tu knizku jeste nedocetla, ale uz ted vidim, ze hodne veci delam spatne, i kdyz zase na druhou stranu nejim nijak nezdrave, cukry cerpam hlavne z ovoce a nejim tolik susenek apod., ale nejaky ten dortik nebo kolacek si zas nekdy dopreju:) a jahlovou kasi jsem zrovna ted taky zacla delat a moc mi chutna!!:) ted se chci hlavne soustredit na to mleko a najit u sebe nejakou rovnovahu, kdy mi bude hidelnicek vyhovovat jak zdravotne, tak chutove:) a co se te spatne nalady tyce...tenhle muj problem byl zrovna takovy, ze jsem ho ja nemohla nijak ovlivnit. V jinych pripadech jsem uz docela naucena si ze vseho nedelat tezkou hlavum soustredit se na ty dulezite veci a radovat se hlavne z malickosti a delat radost lidem kolem sebe:) To je podle me hodne dulezite:) No..jeste jednou mockrat dekuju, chci, abys vedela, ze si takoveho komentare strasne moc moc moc vazim!:) Mej se krasne!:)

      Vymazat
    2. A ted koukam, ze to vypada jako Paní Iw, ale melo to byt Páni Iw:D pisu z tabletu bez carek a hacku, tak se omlouvam:D

      Vymazat
  17. Ahoj gabi, no presne to som si vsimla, ze si ma oslovila pani :), ale dalej v komentari uz si mi tykala, tak som to ani neriesila.
    na tvoju otazku musim povedat, ze to co som ti napisala je moja skusenost, mam zhruba tri roky zdravotny problem a asi dva a pol roka ho riesim nie len po stranke stravovania, ale aj po stranke psychickej,
    citala som vela knih s touto tematikou, ale to co pisem je skor suhrn vsetkych doterajsich poznatkov a hlavne skusenosti na sebe samej, samozrejme kazdemu vyhovuje nieco ine, ale zaklad je rovnaky,
    liecim sa v centre tradicnej cinskej mediciny, prakticky sa da povedat ze moderna medicina mi nepomohla a ked do mna zacali tlacit lieky proti bolesti 3x denne, sekla som s tym a vydala som sa na cestu cinskej mediciny a tá ako zazrakom mi pomaha uzasne, bylinne odvary, uprava stravy podla jej energie, akupunktura, mnozstvo knih, cesta od brandon bays - presla som aj dvoma kurzami a je to uzasna terapia,
    nedavno som k tomu pridala vramci cinskej mediciny vyzivovu poradkynu a spolu s mojou cinskou terapeutkou (nie je cinanka, je ceska, len sa roky venuje cine, lebo sa nou sama vyliecila), mi pomahaju zit zdravo a stastne,
    velmi dolezitou sucastou zivota je mat sa rad, co som, priznam sa, roky nerobila, nemala som sa rada, alebo nie dost, a tak sa mi aj moje zdravotne problemy dostali do stadia, ze som bola mesiac PN, stale sa ucim, nie som nijaky odbornik,
    ...
    ywana

    OdpovědětVymazat
  18. ale zistila som, ze najdolezitejsie je mat sa rada, vnimat aj negativne zazitky trochu s nadhladom (v com mi pomaha a uci ma jedna skvela zena, hovori si etikoterapeutka a pred par dnami som dokonca bola na seminari v BA, ktory vedie Ales Kalina - cech, mozno ho poznas, dal mi trosku iny pohlad na veci, ktore uz sa ucim a je to vsetko velmi zaujimave..
    ak ti mozem odporucit fakt uzasnu knihu, tak je to Poselstvi od protinozcu od Marlo Morganovej, a ak ta zaujima aj zlepsenie vztahu k sebe, rodine, okoliu, k zivotu, tak Cesta od Brandon Bays vie tiez pekne pomoct... a zmenit zivot
    co sa tyka tvojich stravovacich hriechov :), mam taku teoriu, ktoru mi potvrdila vyzivova poradkyna, 90:10, teda 90% casu sa stravuj co najlepsie ako vies a 10% mozu byt tie dortíky... a hlavne bez výčitiek... potom je to úplne v poriadku, a s tvojim cvicenim si to mozes v pohode dovolit...
    vidim ze sa snazis jest zdravo, obcasne dobroty su odmena za vytrvalost :)
    co sa tyka mlieka, asi som to uz napisala aj v prvom komentari, ale budem sa opakovat, mlieko k zivotu vobec nepotrebujeme, paradoxne nam skor skodi, samozrejme ked je clovek zdravy, nemusi mu ublizit, ale vraj nejaka svetova studia potvrdila, ze viac ako 60% ludi na zemi uz nema enzym na travenie mlieka, cize ked sa naucis ho nahradzat rastlinnymi mliekami, urobis si obrovsku sluzbu do buducnosti, ked budes starsia a tvoje telo dajme tomu, nebude uz take zdrave ako je teraz...
    inak mliecne vyrobky, ako zakysane mlieko, alebo kvalitne maslo, kvalitne tvrde syry ako je gouda, obcas tvaroh a naozaj kvalitny jogurt si obcas mozes dopriat, len mleiko ako ho pozname dnes, ak nemate farmu a nepijes ho uplne cerstve, prechadza takymi upravami, ze to v skutocnosti uz ani mlieko nie je... :)
    ...
    ywana

    OdpovědětVymazat
  19. a vedela si ze strava vie ovplyvnit aj naladu? lepok a mlieko sposobuju skor unavu a smutok, ale ziva strava, zelenina ovocie, strukoviny (lušteniny), kvalitne maso, tie skor naladu zlepsuju...
    a este ti chcem povedat jednu vec, ktoru som sa naucila nedavno, ak si myslis, ze nieco nedokazes, alebo ze ta nieco musi nahnevat, ze musis byt z niecoho smutna, lebo si zvyknuta mat po urcitom zazitku taketo pocity, nie je to pravda, :) je to velmi zvlastne, a je to dokonca niekedy az nepochopitelne... dostala som tuto radu na konkretnom pripade tak ti to opisem:
    predstav si, ze tvoj priatel urobi nieco, co ti vadi, naprikla nezlozi na toalete dosku, alebo ide von a ty si chcela travit cas s nim, alebo zabudne na vase vyrocie... cokolvek co ta rozculuje...
    teraz si predstav co bezne s takou situaciou urobis... nahnevas sa, si smutna, sklamana, kricis nanho, alebo sa s nim nebavis... jednoducho mu das pocitit, ze urobil chybu...
    teraz si predstav alebo si skus odpovedat na otazku "Myslis, ze to urobil naschval? aby si kricala? plakala? aby ti ublizil? (vsuvka - ak si toto myslis, je cas zamysliet sa nad tym ci je to ten pravy) :)))
    ak si to ale nemyslis, on nieco vyvedie a teba to ide nahnevat, najskor sa dvakrat zhlboka nadychni apotom si predstav vsetko, alebo aspon nieco, co na nom milujes...
    ze je dochvilny, ze ti dava darceky, ze ta bozkava, objima ta, rad s tebou travi cas, je silny a pomaha ti ked to potrebujes, krasne sa smeje a rozosmieva aj teba, je mudry a rychly, motivuje ta k lepsim vysledkom... moze to byt cokolvek preco ho mas rada...
    potom si uvedom ze je to len clovek, a ma svoj zivot, zije najlepsie ako vie a nerobi to lepsie preto, LEBO TO NEVIE...
    a potom si uvedomis, ze sa nehnevas, alebo nie si smutna... atd
    toto sa da aplikovat na uplne kazdu zlu situaciu, akurat to chce trening... takze hadaj co... vcera som sa cely den hnevala na mojho draheho a az vecer mi doslo, ze je uzasny, a vlastne sa nemusim vobec hnevat... ako som povedala, tiez sa este len ucim :)
    maj krasny den gabi...
    ywana

    OdpovědětVymazat
  20. pomotali sa mi komentare :) snad sa v tom nejako vysomaris :)
    ywana

    OdpovědětVymazat
  21. Jednou jsem mlíko zkoušela vyřadit ze svého jídelníčku, ale nevydrželo mi to dlouho :D

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS