Social Media

So much Hate

18.12.-1
Začíná ten opravdový vánoční čas. A tak vážně nemůžu pochopit chování některých lidí. Ale abych byla upřímná, popravdě ho někdy nechápu i přes rok, i když nejsou Vánoce. Hádám, že asi my blogerky jsme lehkým cílem pro ty, kteří si chtějí ulevit a házet na někoho špínu, ale copak si ty lidi neuvědomují, že i my máme city a může nám to ublížit? Na blogu s vámi často sdílím mnohem víc než s lidmi, s kterými se běžně vídám, ale neznamená to, že znáte stoprocentní pravdu a všechny okolnosti. Ráda se s vámi podělím i o osobnější věci a i já mám radši blogy, kde holky píšou svoje vlastní příběhy a já to s nimi prožívám vlastně taky. Ale nechápu, jak si pak někteří můžou myslet, že danou blogerku znají naprosto dokonale a mají právo kritizovat její život.

18.12.-2

18.12.-3

18.12.-4<

Já jsem například anorektička, co vůbec nejí a moc cvičí. Na druhou stranu jsem ale moc tlustá a nemám žádný svaly, na to že tak cvičím. Takže vlastně určitě ani necvičím. Taky nemám žádný prsa,....za což opravdu těm, co mi to píšete, moc děkuju, protože bez vás bych to nevěděla. Taky jsem asi z ukrutně bohatý rodiny, protože neznám hodnotu peněz, taky je nevydělávám a jen si užívám. Tohle je zrovna třeba spíš úplně naopak, ale popravdě i kdyby nebylo, byla by to moje věc. Prostě to tak v životě je, někdo má kupu peněz, protože se holt dobře narodil a někdo zase musí víc šetřit. Ale myslím, že kdyby ti z vás, co jim to závidíte, jste radši makali sami na sobě, myslím, že by oběma stranám lépe žilo.

18.12.-5

18.12.-6

18.12.-7

Jedna zahraniční blogerka, kterou teda nečtu, ale jen jen ji sleduju na instagramu, má třeba pod každou fotkou napsáno, že je příliš hubená a je anorektička. Hubená je a dost, ale sama psala, že jí jen nejde ztloustnout a teď navíc čeká miminko a obě jsou zdravé. U jiné blogerky jsem zase četla, že naopak hrozně ztloustla a vypadá těhotně a hnusně. Jako vážně? Nedokážu pochopit, že někdo může být tak zlý a neuvědomuje si, že to někomu může ublížit.

18.12.-8

18.12.-9

Buďte proto radši mílí a dělejte radost ostatním, uvidíte, že vy sami se budete cítit líp. Kritizování ostatních vás nikam nedostane!
Pusu
G

18 komentářů

  1. Já mám Gábi tvůj blog nejraději ze všech. Fotíš krásné fotky, máš nádherná jídla, vypadáš moc hezky. Každý jsme nějaký, někdo je hubený, někdo je trochu silnější, ale důležité je, jak se cítíme my sami - ne co si myslí ostatní. Ty například máš skvělou postavu, takže si vůbec nic nedělej z toho, co ti píšou ti, kteří ti závidí. Jestli tě to alespoň trochu potěší, mám tě jako takový svůj vzor - jsi skvělá, a to i když tě osobně neznám :-) .Měj se o Vánocích krásně, a užívej si to, že ti ostatní závidí :-) .
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jezis to je od tebe tak krasny!!!! Ani nevis, jakou radost mi tvuj komentar udelal! Jsem rada, ze je pro nekoho muj blog i inspiraci:) Taky se mej krasne:))

      Vymazat
  2. MOje slova, moc krásně jsi ten článek popsala :) Každý by se měl starat sám o sebe

    OdpovědětVymazat
  3. Já si taky myslím, že bogerky jsou šíleně snadnej cíl, na který toho lidi mohou spostu nakydat. Proto Vás holky obdivuju, poněvadž dáváte naprosto cizím lidem (a ani nevíte vlastně komu) nahlédnout do svého soukromí s tím, že třeba sdílíte své zkušenosti nebo rady, což se prostě setká jak s kladnými tak negativními reakcemi. Až na to, že ty negativní reakce jsou stejně většinou mířené na vaši osobu a jsou naproto mimo, protože jak píšeš, ti lidi tě neznají, netráví s tebou čas, jen dedukují z fotek. Přitom je tak jednoduché vytvořit třeba jen na instagramu určitý dojem o osobě pár fotkami s hezkými věcmi. Navíc, těm lidem se to stejně vrátí. Na moc věcí nevěřim, ale na karmu fakt ano. Já chápu, že to zamrzí, zvlášt holky, ale myslím, že zrovna ty se nad tím nemusíš vůbec pozastavovat. Přeji krásný den a ještě krásnější Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave ze si nekdo obcas mysli, ze ty soukromnejsi veci, ktere tu s vami sdilim je cela pravda. Samozrejme ze vam tu nelzu, ale casto nevidite vsechny okolnosti. Hateri toho pak dost vyuzivaji a mysli si, ze o nas vi uplne vsechno:/ ja na karmu taky verim, protoze se parkrat "odmenila" i mne. Tobe taky!:))

      Vymazat
  4. Ja vôbec nechápem, čo to ľudom, ktorí to píšu dá.. Dosť ma mrzí, že sa ľudia nepodporujú navzájom a snažia sa zhadzovať toho človeka a hlavne jeho psychiku.. A namiesto toho, že takéto veci píšu na internet, tak by mali zamakať na sebe a nestarať sa do iných ľudí, lebo to je každého vec ako si žije a ako vyzerá.. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vid? Kdybychom se nejak konstruktivne kritizovali navzajem a podporovali se, byl by svet hned veselejsi:))

      Vymazat
  5. Gábinko já to taky nechápu a tohle je jedna z věcí, co nikdy ani nepochopím. Kde se v lidech bere ta zlost, závist a taky drzost tohle někomu vůbec někam napsat. Vsadím se, že do očí už by to ten dotyčný neřekl. Dobře, teď nemyslím když někdo napíše objektivní kritiku, která posune člověka dál a buď si z toho něco vezme, nebo ne, že se někomu nelíbí boty, oukej mně se taky nelíbí plno bot..vždyť každému se líbí něco jiného, každý má rád něco jiného, žije jinak a to, že někdo měl v životě štěstí a nemusí se omezovat je prostě fakt, stejně jako to, když si někdo musí na vše vydělat sám a musí s penězi opatrně hospodařit...to přece ale neznamená, že automaticky ten, kdo se nemusí omezovat je líný, zlý, špatný člověk, který si ničeho neváží..každý má prostě jiný život, ale měl by se naučit milovat ho takový, jaký je a pokud je přece člověk nespokojený, tak se má snažit dělat všechno proto, aby spokojený byl..sedět doma na zadku na internetu a pomlouvat, urážet a kritizovat druhé? tím vážně nic nezměníte! Vůbec si tyhle názory omezených lidí neber k srdci a zůstaň skvělá, jako jsi <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Kristyy, to jsi tak nadherne napsala!! A uplne jsi to vystihla. Doufam, ze si to ti lide nekdy uvedomi a dojde jim, ze oni se nikam neposunou, pokud budou hledat jen chyby na ostatnich.
      Jsi zlaticko:*

      Vymazat
  6. Som zastanca konštruktívnej kritiky, ale len vyvrhovať svoje, nemôžem povedať ani myšlienky a ani názory,.. urážky je trápne. Najviac ma naštartuje, keď si ten človek ešte myslí, že on má tu pravdu a nikto iný. Potom sú pravdepodobne hlúpi, nejde súdiť len tak. Nebudem tvrdiť, že som dokonalá a ľudí nikdy nesúdim, jasne, že hej, ale je rozdiel medzi tým myslieť si to (ani to nie je pekné, ale toho človeka aspoň nezraníte) a otĺkať to niekomu o hlavu. Ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak. Taky se nebranim jakekoli konstruktivni kritice. Ale mam pocit, ze i ti, kteri nas chteji nekdy poucovat, to hned zacnou psat v takovem stylu jako "Hej, jsi snad uplne blba." A pritom by to vse slo napsat uplne v pohode a slusne.

      Vymazat
  7. Tohle je úžasný článek,naprosto se vším s tebou souhlasím :) !
    Já upřímně nechápu jak někdo může něco takového napsat.Taky nejsem žádný svatoušek a opravdu ráda s kamarádkama pomlouvám :D ,ale nikdy bych něco hnusného nenapsala nebo řekla do obličeje. Lidi kteří tyto věci píšou by se nejdříve měli zamyslet sami nad sebou. Asi by jim taky nebylo příjemně kdyby jim někdo něco takového neustále psal. Tím, že budou hledat maličkosti na jiných si svoje mindráky nevyřeší !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozrejme, ze taky nerikam, ze jsem v zivote nerekla nic spatneho:D ale to je asi prirozene v puberte pomlouvat a resit vsechny okolo:D ale samozrejme ne toho cloveka nejak ponizovat nebo mu dwlat nejake veci, ktere by mu ublizily.

      Vymazat
  8. Hezký článek, rozhodně máš pravdu a je fajn, že se k tomu umíš takhle postavit, nic si z toho neděláš a jdeš dál... bohužel to tak asi vždycky bude, ale hlavní je, že zatím pořád ještě převažuje ta většina, co to má v hlavě v pořádku ;)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snazim se, i kdyz to taky ne vzdy jde uplne lehce. A to mas pravdu, jeste ze tak:)

      Vymazat
  9. Tyhle lidi taky naprosto miluju! Vždycky se snažím pochopit, proč píšou takové věci, co z toho mají, jestli jim to prostě jen dělá radost? To jsou lidi, kteří nejsou spokojeni sami se sebou, tak musí shazovat i ostatní. Ale je dobře, že si z toho nic neděláš. Podle mě jsi jedna z nejsympatičtějších blogerek, skvěle píšeš, rozdáváš pozitivní energii a hlavně si na nic nehraješ! Takže jen tak dál, skvělý článek. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlataaa:) moc dekuju! Bylo by hezke, kdyby tihle hateri zmizely z blogove sceny, ale to je asi jen zbozne prani:)

      Vymazat

Instagram

Theme by STS