Social Media

Fall Skincare Routine

PA152836

Krásnou sluníčkovou neděli, holky♥
Doufám, že si teplý víkend užíváte na tisíc procent! Naštěstí nás další babí léto čeká i nadcházející týden, což určitě přinese lepší náladu a ještě se nebudeme muset oblíkat jak medvídci, abychom nezmrzly, hehe. Já jsem akorát na cestě do Plzně, kde budu až do pátku kvůli práci. Jsem ráda, že na chviličku změním prostředí, poznám nová místa a v neposlední řadě - uvidím se s Markétkou♥ Plánovaly jsme už delší dobu, že se za ní do Plzně někdy přijedu podívat a nakonec mi tu Plzeň sám osud hodil do cesty😁.

PA152782

Podzim už je v plném proudu a s měnícím se počasím se mění nejen móda ale rozhodně i péče o pleť. Přes léto jsem si zvykla na no makeup. Ráno mi stačilo namazat se krémem, maximálně si zvýraznit obočí a večer se odlíčit jen micelárkou a opět použít pleťový krém. S denním režimem - práce, škola a další aktivity - jsem se ale mile ráda vrátila ke zkrášlovacím rituálům a změnila jsem i každodenní péči o pleť. Odjakživa (nebo spíš od puberty) mám mastnou pleť, což začne být na podzim a v zimě trochu oříšek. Pleť se sice chce hodně lesknout, ale s větším chladem a větrem se zároveň vysušuje. Nejen pro ty, kteří trpí stejným "problémem" jsem sepsala celu mojí fall rutinu a ukázala produkty, které momentálně používám. V hlavní roli hrají produkty od značky Lumene, které jsem měla díky FAnn parfumerii možnost vyzkoušet. Už na předvedení nové podoby Lumene jsem byla ze značky PAF! protože: Finsko a celá filosofie Lumene si mě dostaly♥

PA152782

Ráno nechci v koupelně trávit hodiny, raději je strávím s knížkou nebo youtube u snídaně. Proto mi stačí 4 rychlé kroky - po spánku vyčistím plet micelárkou (používám Garnier pro mastnou plet), opláchnu studenou vodou, abych se trochu probudila a namažu tímto krémem od Lumene z řady Lähde. Celá tato řada je velmi hydratační, obsahující březovou mízu a arktickou pramenitou vodu. Na druhou stranu má ale matný finiš, což je přesně to, co já potřebuji a oproti jiným krémům se s ním lesknu o dost méně. A na oční okolí nově používám tento krém z řady VALO (světlo), která obsahuje hodně vitaminu C, což zbytek mé pleti moc nesnese (pupínky pomooc😂), ale na oči je skvělý, protože je zbavuje únavy a projasní je.

PA152853
PA152849

Večer je procedura značně delší, ale řekla jsem si, že chci o svou plet pečovat lépe než dřív, takže si tenhle "svůj čas" docela užívám. Makeup odlíčím klasicky opět mielárkou od Garnier + micelární vodou od Lumene, která mi připomíná spíš tonikum a plet hezky uklidní a dočistí. Podle potřeby použiju - Spot Zap! Targeted Gel - zázrak pro všechny holky, se kterými si hormony ještě stále pohrávají (nebo si jednou za čas dají něco sladkého a plet jim to hned druhý den připomene). Tenhle gelík z řady Nordic Girl (která je mimochodem hrozně roztomilá a určená především pro náctileté holky - i cenově!) je schopný zbavit obličej pupínku - troufám si říct - během 2 dnů! Po nanesení malinké kapičky večer je už ráno pupínek takový vysušený a skoro neviditelný a druhý den - tadáá - je fuč!

PA152805
PA152857
PA152825

Obličej potom namažu mou milovanou Krásnou slečnou z Havlíkovy Apotéky, která se podle mě hodí snad na všechny typy pleti. Občas (hádám, že s přicházejícím ledovým větrem to bude spíš everyday situace) mám místo pod obočím a někdy i nad rty vysušenější, a tak vytáhnu pomocníka LipGlam, který si s tím lehce poradí.

PA152841
PA152809

Během dne koriguju přebytečný maz (děsný slovo) pouze papírovými kapesníčky (samozřejmě bez aroma) & když cítím, že je potřeba, nastříkám pleť antioxidačním mistem z řady Sisu (ta nejkouzelnější od Lumene, voní jako les a má nádherné balení). Vzhledem k tomu, že pracuju na místě, kde je hodně nečistoty, prachu a samotné město nepůsobí na pleť zrovna "očistně", je tahle ochrana zároveň záchrana!

PA152792

Kromě těchto kroků, které nevynechávám prakticky žádný den, zhruba dvakrát do týdne dopřeju pleti hloubkovější pročištění a větší hydrataci pomocí mých oblíbených masek - konkrétně jakoukoliv od Cremorlabu nebo mým novým oblíbencem od Luuc Cosmetics.

PA152842
PA152768

Abych to nějak shrnula, snažím se používat hlavně přírodní produkty, plet zbytečně nezatěžovat, ale zároven se o ni starat a dodat jí potřebné živiny a dávku hydratace.
Jaké jsou vaše go-to produkty na podzimní čas? Jestli máte nějaké favority, budu ráda, když mi je napíšete do komentářů♥
Úspěšný týden!
G

10 komentářů

  1. jeeee, díky za tipy! :) mám přesně ten samý problém co ty :D mám mastnou pleť, ale na podzim/v zimě mám taky suchá místa, takže se mi pak tvoří takové šupinky :( já používám už celkem dlouho kosmetiku od Biodermy a hlavně teda s micelárkou a takovým tím mycím gelem jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :D A děkuju za tipy! Já jsem Biodermu ještě nezkoušela, ale vím, že micelárku zbožňuje hodně mých kamarádek☺

      Vymazat
  2. Super clanek Gabi, diky za inspiraci! Ja toho vetsinou delam co nejmin pro moji plet, protoze to tak funguje uz dlouho bez problemu...
    Ale rada bych casteji pouzila masku nebo peeling.
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky snažím pleť až tak moc nepřetěžovat..ale když člověk používá více méně přírodní produkty, tak se snad ani o přetěžování mluvit nedá a pleti to rozhodně neublíží☺

      Vymazat
  3. Značku Lumene neznám, koukni na ni! A máš to krásně nafocené!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni, já jsem s ní fakt moc spokojená a zamilovala jsem se i do dalších produktů! A moc děkuju Luci♥

      Vymazat
  4. Krásná slečna je super, jinak od Havlíka ještě miluju jejich balzám na rty, je vážně super a to už jsem jich vyzkoušela bambilion :D .. A z předchozích článků jsem si všimla, že máš moc hezky zařízený pokoj a zajímalo by mě, kde se dají pořídit takové pěkné plakáty/obrazy?! :D .. Nela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak balzám na rty jsem nezkoušela, díky za tip☺ A moc děkuju!:) Dělala jsem přímo o plakátech i článek, mám je z pixers.cz, kde se dají najít krásný obrázky, ale ty moje jsem si vyhledala klasicky na pinterestu☺
      http://anetagabriela.blogspot.cz/2017/03/new-room-decoration.html

      Vymazat
  5. Díky za tipy a inspiraci! :-). Super článek. Něco z toho znám, ale něco musím určitě vyzkoušet. S pletí jsem nikdy neměla moc problémy, tak toho používám jen málo. Ale poslední dobou se mi nějak začaly dělat pigmentové skvrny, tak na to budu muset najít asi nějaký vhodný konkrétní přípravek. Pokud by někdo měl nějaký tip, tak budu ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tipy a inspiraci! :-). Super článek. Něco z toho znám, ale něco musím určitě vyzkoušet. S pletí jsem nikdy neměla moc problémy, tak toho používám jen málo. Ale poslední dobou se mi nějak začaly dělat pigmentové skvrny, tak na to budu muset najít asi nějaký vhodný konkrétní přípravek. Pokud by někdo měl nějaký tip, tak budu ráda :-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS