Social Media

Food diary - krabičky do práce

food_diary

Krásné pondělí!
Nechápu, že už uběhl týden od posledního článku. Zatím se mi teda to častější postování moc nedaří, ups. Ale slibuju, že se budu snažit! Jak se jinak máte? Užili jste si další krásný víkend? Já jsem z toho počasí tak nadšená! Vždycky mi přijde škoda zůstat v Praze a raději odjíždím do Hradce, abych si mohla jít zaběhnout mou obvyklou trasu a procházet se v přírodě. Rozepsala bych se víc o tom, co všechno zažívám a jak se poslední dobou cítím, ale asi si to nechám na nějaký následující random článek.

Dnes bych se totiž ráda věnovala tématu, které vás hodně zajímalo. V mém posledním food diary jsem se vás ptala, jaký další článek o jídle by se vám líbil, a nejvíce z vás psalo, že byste rádi viděli, co si vařím do práce. Tak jsem ty svoje krabičky v průběhu posledních týdnů fotila, abych vám tohle přání splnila! Doufám, že vám tento post přinese aspoň trochu inspirace, přestože se mi zdá, že jsou moje obědy docela monotónní a určité ingredience se stále opakují dokola. Ale jakmile si něco oblíbím, jsem schopná to točit pořád dokola a nikdy se toho nepřejím, haha.

Jsem zvyklá jíst menší porce a zároveň taková jídla, po kterých mi není těžko, abych byla schopná pracovat a neusínala jsem, ale zároveň mě zasytí, abych hned za hodinu nekoukala, co dalšího slupnu. Taky je mou podmínkou, aby to bylo, co se týče vaření, rychlovka a nejlépe se to v hrnci vařilo "samo", zatímco dělám milion jiných věcí bokem. Taky tu nenajdete maso, protože jsem zaprvé trošku líná si ho sama pro sebe dělat a zadruhé jsem ho za poslední roky poměrně omezila. Většinou na něj padne volba o víkendech nebo když jím "venku".

IMG_3619
Vařené brambory s tofu a hummusem + ledový salát a řepa
(takhle prosím pěkně většinou vypadají moje pátky á la potřebuju dojíst všechny zbytky z lednice:D)

IMG_3604
Zeleninový salát s vajíčkem a sušenými rajčaty

IMG_4414
Brambory s tvarohem (a máslem) (yum yum yum!)

IMG_3570
Kukuřičné těstoviny s fazolkami, paprikou a "omáčkou" z červené čočky

IMG_3294
Žitné těstoviny se zeleninou a bílými fazolemi


IMG_4291
Zeleninový salát s vajíčkem a fazolemi


IMG_5137
Pečené brambory a tofu


IMG_5241
Teplý salát z mražené i čerstvé zeleniny, s kukuřičnými těstovinami, fazolemi a avokádem


IMG_4843
Vařená dýně s fazolemi, olivami a rýží


IMG_4793
Kukuřičné těstoviny s tuňákem, olivami a zeleninou


IMG_4336
Cuketa a fazole s rýží


IMG_4638
Pečená dýně a brambory na rozmarínu s kysaným zelím (láska října)


IMG_5134
Zelenina s fazolemi, olivami a rýží

Budu vážně moc ráda, když mi napíšete do komentářů, co si nejraději nebo nejčastěji děláte do školy nebo do práce do krabiček vy, ať se můžeme všichni vzájemně inspirovat. Protože přiznejme si, někdy už člověk fakt neví co! A pokud máte nějaké další přání, co byste tu chtěli vidět (co si dávám, když jím v bistrech a restauracích, moje večeře, snídaně?), napište:*

Posílám pusu a mějte se krásně!
G

13 komentářů

  1. Skvělá inspirace. ♥ Určitě se nechám inspirovat u některých jídel. Jinak jsi první člověk, u kterého vidím jíst syrové zelí :D

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Candy <3 Vážně? :D Jako já si ho jen ohřála...ale bože, mňam! :D Ujídala jsem ho teda rovnou i z pytlíku:D:D

      Vymazat
  2. Oh, you had yummy food!
    Thanks for your kind comment on my blog. Do you want to follow each other?
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you dear! Sure thing! I already follow you through Blogger:))

      Vymazat
  3. Brambory s tvarohem taky miluju! Tyhle články jsou mým oblíbeným formátem, tolik inspirace na jídla se vždycky hodí! :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je dlouho neměla a pak jsem na ně dostala šílenou chuť, že jsem hned musela běžet pro tvaroh:D A to jsem moc ráda:)

      Vymazat
  4. Úžasná inspirace! :)) Sama si dělám často krabičky, ale přijde mi, že poslední dobou si do nich dávám pořád jen to samé dokola.. Takže ještě jednou děkuju za inspiraci, některé kombinace by mě vůbec nenapadly :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju<3 Já ale právě taky:D Tyhle kombinace točím pořád...a už bych to měla nějak obměnit:D

      Vymazat
  5. Ahoj :) Po čase jsem se vrátila ke čtení Tvého blogu ♥ a uvítala bych dále tipy na svačiny- mně přijde, že jím pořád jen chleba nebo jogurt :D Potom také tipy na knihy, jelikož jsem si všimla, že teď více čteš :) A už bych se přimlouvala pro tipy na dárky pod stromeček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:) jee to je hezké, to ráda slyším:) Teda přiznám se, že ve všední dny moje svačiny vypadají skoro každý den následovně = ovoce + kafe :D Ale mohla bych něco vymyslet aspoň pro inspiraci:) A tipy na hezké knížky chystám....stejně jako ty na vánoční dárky! Ty si nemůžu nechat ujít:D

      Vymazat
  6. To vypadá naprosto úžasně... My jsme měli také něco dost podobného, ale pak jsme na internetu narazili na vakuové dózy na potraviny a od té doby všechny naše staré krabičky, které pomalu byly děravé letěly z domu a už máme jen tyto vakuové, které jsou, co se užití týče asi 1000X lepší :-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS