Social Media

Zdravá cizrnová buchta s borůvkami

P4182812

Ahooj!
Víte co je vtipné? Že jsem si říkala, že aktuální situace, karanténa a můj home office v Hradci bude skvělá příležitost k tomu vám konečně začít psát jeden článek za druhým a překopat tu komplet celý design. A přitom se vám ozývám po měsíci od posledního článku. Uplynuly už dva týdny od toho, co jsem se vrátila zpátky do Prahy a musím říct, že jsem se na ty "normální" pracovní dny neskutečně těšila. Home office moc nemusím a moje klasická práce s ostatními kolegy mě tak baví, že návrat do officu byl pro mě vysvobozením. Ale samozřejmě jsem nadmíru vděčná, že jsem měla možnost být delší dobu v bezpečí doma s rodinou, popřemýšlet o sobě i o ostatních, užívat si přírodu za barákem a každodenní výběhy a procházky.

Jakmile jsem se vrátila do Prahy, můj život se obrátil o 180 stupňů a klidné dny doma se proměnily v pobíhání sem a tam, vaření obědu v deset večer, 0 přečtených stránek rozečtené knížky, méně než 7 hodin spánku denně a jednu velkou nezorganizovanost:D. To mi sice není moc podobné, ale vše se naštěstí (fingers crossed) ubírá správným směrem:))

A jak se máte vy? Doufám, že vám karanténa přinesla převážně pozitivní věci a užíváte si krásného počasí! Já jsem se rozhodla, že vám dnes nasdílím recept z kuchařky Jíme zdravě s Fitrecepty, o kterou spolu s ostatními kuchařkami od Fitreceptů můžete soutěžit u mě na Instagramu. V minulém článku jsem vám ukazovala makový koláč a tentokrát padla volba na cizrnovou placku (v mém podání spíše buchtu:D) s borůvkami. Mňam!

P4182841P4182833

Budete potřebovat:
250 g cizrny z konzervy / 1 banán /1 jablko / 3 vejce / 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů / 100 g celozrnné špaldové mouky / 100 g jemně mletých mandlí / 150 g čerstvých borůvek / 2 lžíce medu

Troubu předehřejeme na 190 °C. Cizrnu společně s banánem a jablkem rozmixujeme a směs přemístíme do mísy. Přidáme vejce, kypřicí prášek, mouku, mandle a borůvky. Vše dosladíme medem. Těsto přemístíme na plech (20 × 20 cm) vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180−190 °C 25−30 minut.

Já měla formu cca 20x15, takže jsem měla placku o dost vyšší a pekla jsem ji tedy i o trochu déle.
Med můžete samozřejmě nahradit jiným oblíbeným sladidlem, nebo ho přidat méně/více.
Já jsem buchtu vylepšila ještě drobenkou, kterou jsem udělala smícháním kokosového oleje v tuhém stavu, medu a celozrnné špaldové mouky.

P4182840
P4182819
P4182814

Jestli budete recept zkoušet, budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak vám chutnalo, nebo mi rovnou pošlete fotku!
Mějte se krásně a tentokrát se snad uvidíme brzy!
G

14 komentářů

  1. Vypadá báječně! Ale třeba já jsem ještě nikdy cizrnu nezkusila, ale věřím, že je dobrá. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá báječně! Já však cizrnu nikdy neměla, tak nevím, jestli by mi to chutnalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju <3 skoro tam v tom není ani poznat, jen dodá buchtě hutnost a protein:)

      Vymazat
  3. Vypadá úžasně a musí tak i chutnat! Určitě vyzkouším! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se naštěstí moje homeoffice daří a jsem produktivní. Musím říct, že za celou dobu, co jsem doma, jsem na sebe fakt pyšná! Dopsala jsem bakalářku, učím se na zkoušky s předstihem, chodím pravidelně běhat a na brusle :) A konečně jsem se zlepšila v domácím pečivu.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi skvělá!:)) Tleskám a mám z tebe radost:))

      Vymazat
  5. Akorát jsem si z Aktinu objednala půl kila cizrny :D
    Vypadá to velmi lákavě

    OdpovědětVymazat
  6. Cizrnu jsem nikdy neměla, ale tahle buchta vypadá báječně :)
    Diary by Eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíš vyzkoušet!:)) Dělá super konzistenci:))

      Vymazat
  7. Buchta z cizrny? To musím zkusit, děkuji za inspiraci. Odhaduji, že by mohla odpovídat mým představám. Jinak já si na home office nemůžu vůbec stěžovat. Jsem maximálně produktivní a mám spoustu času i sama na sebe :-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS