Social Media

Workout tips and Q&A

 Krásný čtvrtek!
Dlouho očekávaný článek o cvičení, který jsem se chystala napsat už několik posledních týdnů, potom se zavázala, že ho publikuju toto pondělí a dostávám se k němu až teď, jen dokazuje, že jak je předvánoční čas nádherný, je stejně tak i extrémně hektický. Zároveň bych tím ale chtěla i ukázat, že není vždycky nejdůležitější se za něčím honit a  je potřeba umět i odpočívat. Mohla jsem být včera vzhůru do jedné a vstávat v šest, ale na to si moc vážím svého zdraví. A tím bych asi i dnešní článek odstartovala - berte ho prosím jen jako inspiraci. Každému vyhovuje jiný druh pohybu, s různou intenzitou, každý máme jiný životní styl, rozdílnou každodenní rutinu, práci, jinak stavěné tělo a baví nás něco jiného. Ale jelikož vás tohle téma vždycky zajímá úplně nejvíc, rozhodla jsem se zveřejnit odpovědi na vaše nejčastější otázky na Instagramu a dát vám tak možnost trochu nahlédnout do mé aktivní rutiny. Já sama se ráda inspiruju u ostatních a jsem zvědavá, jak jejich cvičební "plán" vypadá. Tak doufám, že vás článek aspoň trochu inspiruje. Na konec jsem přidala i pár mých oblíbených workoutů!

Photo 10-12-2020, 20 05 09

Jak se znovu namotivovat po dlouhé pauze?

Já sama delší pauzy nemívám a pokud ano, tak mě právě samotná ta pauza žene k tomu, abych si zase zacvičila. Pokud se vám ale opravdu nechce a nemůžete se dokopat, zkuste se k rutině dostat postupně. Začněte klidně lehkým krátkým cvičením, kilometrovým během, ranní desetiminutovou jógou. Uvidíte, že i z toho budete mít super pocit a namotivuje vás to jít další den znovu do toho!

Jak často sportuješ?
4-6x týdně

Kolik hodin denně cvičíš?
Cvičení jako také si dávám většinou kolem půl hodiny. S rozehřátím před a protažením po mi to dá cca na 45min až hodinu. Pokud jdu běhat, běžím půl hodiny až hodinu podle energie.

Jak vypadá tvůj rest day?
Někdy se hýbu opravdu minimálne, speciálně pokud ten den zrovna jen sedím v práci a na kafi s kamarádkou, haha. Ale někdy se snažím si dát i tak ráno krátkou jógu na protažení nebo jít na delší procházku.

Photo 10-12-2020, 20 05 13

Máš rozdělené dny na konkrétní partie / silové & cardio cvičení?

Vlastně ani jedno. Nejčastěji si vybírám workouty, které jsou na celé tělo a kombinují sílu s kardiem. Ráda ale kombinuji např. jedno delší cvičení na celé tělo + jedno kratší na konkrétní partii. Většinou si videa na youtube vybírám těsně před workoutem podle toho, na co mám zrovna chuť (tím pádem se nikdy nestane, že by mě cvičení nebavilo). Zároveň se ale snažím myslet na to, abych na žádnou část těla nezapomínala a procvičovala ho tak úplně celé.

Protahuješ se?
Ano ano ano! A rozhodně na pořádný stretching nezapomínejte. Druhý den vám poděkují nejen vaše svaly, ale hlavně budete den ode dne flexibilnější a neublížíte si.

Podle čeho cvičíš? Máš i nějaké vlastní workouty?
Vlastní workouty nemám a vytvářím si je v hlavě jen když mi doma jedno za rok vypadne wifi, haha. Nejčastěji cvičím podle youtube videí od Madfit, Heather Robertson a Pamely Reif. Spoustu tipů najdete na mém instagramu v uložených stories. A pár dalších pro inspiraci vám hážu rovnou sem!

Photo 10-12-2020, 20 05 10

Low Impact (včetně warm upu a cool downu)
Low Impact od Heather
Low Impact od Mad Fit
Low Impact with dumbells + Legs
~
Low Impact si dávám ráda, pokud nechci moc dupat nad hlavami sousedů. I když v nich ale není žádné skákání, skvěle se při nich zapotíte.

Full Body + Inner&Outer Thighs
~
Tohle cvičení není nějak extra těžké, tak si ho dejte, když nemáte tolik energie, nebo jste spíš začátečník.

Cardio&Abs + Low Impact
Full Body + Abs&Booty
HIIT +  Full Body bez pomůcek
~

Tři extra zábavné workouty a naprosto jsem se zamilovala do outfitu Madfit v HIIT workoutu.

Full Body + Abs
Full body with dumbells + Abs
~

Doslova killer ones!

Warm up - 5min
Cool down & Full Body Stretch - 15 min
Yoga - full body
~
a na závěr tipy na fajn rozehřátí, protažení a ranní krátkou jógu


Photo 10-12-2020, 20 05 06

Měla bych toho ještě tolik, kolik bych vám ke cvičení chtěla napsat, tak mi dejte vědět, pokud byste stáli o pokračování a rovnou mi můžete napsat, co přesně by vás zajímalo.
G

1 komentář

  1. Skvělé tipy na cvičení. Od ledna se do toho chci zase pustit, takže taková inspirace není rozhodně na škodu! :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS