Social Media

Zvládla jsem to lépe - jak?

Krásné pondělí!
Tenhle post měl jít ven přesně před dvěma týdny. To mi ten návrat k psaní článků opravdu jde:D Ale znáte to, ty nejlepší nápady do hlavy proudí při nějaké aktivitě, kdy rozhodně u notebook nesedíte. Další dny se cítíte unavení. Následující nevíte, kam dřív skočit. Potom by čas byl, ale v hlavě máte jako vymeteno a to podstatné, co jste článkem chtěli říct, je najednou na dně nejhlubšího oceánu. Přehoupne se jeden víkend, druhý, vy nechápete, kam se ty dny poděly, ale vy zvesela klapete do klávesnice a doufáte, že původní myšlenky vylovíte. Podle mě se během té doby téma čtyřikrát změnilo, ale vrhněme se do toho. Budou to dnes asi spíše takové výkřiky z různých stran doplněné o říjnové fotky, ale doufám, že i tak vám článek něco předá💛

Před těmi 14 dny jsem se cítila hodně vyčerpaně, tělo si samo řeklo o delší relax. Sama od sebe jsem se vzbudila o půl deváté (normálně se mi oči neotevřou déle než v 7),  a psychicky ani fyzicky to nebylo úplně ono. Ale mám pocit, že jsem se s tím popasovala docela dobře. Věděla jsem, že úplně vypnout nemůžu, práce bylo až nad hlavu. Ale i tak se mi povedlo si pomoct dodat tělu i mysli více klidu. A ráda bych se o to s vámi podělila:)


jóga
Vědomé uklidnění, hluboký dech, protažení těla a zakotvení mysli k sobě dovnitř. Oblíbenou Kassandru jsem poslední týdny vyměnila za vedené lekce v yoga studiích, našla si dvě oblíbené lektorky a pokaždé z lekce odcházím klidnější, veselejší a zrelaxovanější.



méně modrého světla
Bolest hlavy chytám poměrně lehce, ať už se mění počasí, jsem vyčerpaná, nebo koukám celé dny do počítače a mobilu. Někdy se to sejde, že po příchodu z práce, kde jsou dvě obrazovky mými bff, mě čeká ještě tvorba na mobilu, což není úplně ideální. V takových případech jsem neskutečně vděčná za brýle proti modrému světlu, které opravdu dělají rozdíl. Bez nich už na obrazovku skoro nekoukám. Červené brýle se snažím nosit před spaním (jsem lajdák, ale i po krátké čtvrthodince se mi chce mnohem více spát než bez nich) a chodila jsem v nich i celé dopoledne, kdy jsem se probudila s náběhem na migrénu.




společné hodování doma
Obklopit se nejbližšími, něco dobrého jim připravit, debatovat nad teplým čajem a užívat si cozy atmosféru doma.





vědomé užívání gastro chvilky venku
Jsem šetřivý člověk, ale zároveň si moc ráda zajdu na jídlo ven. Společné ochutnávání dobrot v hezkých podnicích mě baví moc. Během pracovního dne mi přijde škoda utratit extra money za oběd, který si můžu přichystat levněji doma, ale 





pečení
Taková moje terapie, kdy se myšlenky upínají jen k mouce a vajíčkům. Navíc je to magie, kdy pokaždé natěšená čekám, jestli se bábovička povede nebo ne:D



příroda
Ta nejmocnější. Čerstvý vzduch, hra barev i zvuků, přirozený pohyb, objevování nových míst, napojení se na okolní prostředí, všímání si maličkostí. Dá mi vždycky takovou energii!



dělat věci jinak
Nevypít si kafe doma u tumblr jak mi je zvykem, ale vzít si ho ven a spojit ho s procházkou. Necvičit před večeří jako každý den, ale obohatit pohybem i dopoledne. Jít na keramiku. Z práce domů se procházet pěšky. Těch možností je spousta a vybočení z rutiny mě vždycky pozitivně nabije a přinese nové nápady.



neustálý rozvoj duše
Tohle je pro mě velmi osobní a určitě bych se o to s vámi podělila víc. Ale nesmí to tu chybět ani teď. Protože právě v krizových situacích se ukáže, jestli o sebe člověk dbá, umí pracovat se svými myšlenkami, vlivy okolí a stále se necyklí ve stejných potížích.



Uf, je to venku.
Našli jste se v něčem? Máte nějaké vlastní life hacky, co vám pomáhají, když se toho na vás sype, víc než byste chtěli?
Mně všechno, co jsem popsala, pomohlo být více nad věcí, dopřát si i relax a zvládnout náročnějších pár dní s větším veselím a radostí.
G

2 komentáře

  1. Relax a čistá mysl je základem všeho, hlavně v období, kdy je vše na nic...Je super, že ti pomáhá i jóga - hodně lidí kolem mě jí cvičí a také jim zlepšila psychiku i fyzické zdraví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, moc děkuju za komentář! Naprosto souhlasím:) A jóga je zázrak!

      Vymazat

Instagram

Theme by STS