Social Media

Café Tips

Odpolední svačina je hned po snídani mým druhým nejoblíbenějším jídlem. Ráda svačím doma, kde snad z 90% vyhraje jablko s kouskem hořké čokolády nebo zdravější sušenkou či raw tyčinkou. Je ale jasné, že svačina v nějaké útulné kavárničce chutná mnohem lépe, protože 1) vám ji udělá někdo jiný a můžete se nechat obsluhovat 2) většinou ten čas trávíte s někým milovaným  3) nesedíte jen doma a 4) lehká otázka, cheesecake nebo jablko?:D Sice bych dorty každý den jíst nemohla, ale udělat si hezké odpoledne a zajít s kamarádkou/mamkou/přítelem na kafíčko se zákuskem je perfektní zpříjemnění všedního dne, no ne?

Ráda bych vám po delší době ukázala moje dvě oblíbená místa, která jsem objevila celkem nedávno, i když obě existují už déle.

18.4.-16

To pražské zaručeně většina z vás zná. Cacao je vyhlášené svou zmrzlinou a Acai na tigela. Na oboje se teprve chystám, zatím jsem si zamilovala jejich výběr dortů a hlavně kafe, které je vážně výborné! Pokud bych měla něco, co nám s přítelem chutná z Cacaa nejvíc, je to určitě cheesecake s pekanovými ořechy! Jako správný cheesecakelover jsem si zamilovala ale i verzi mocha! Vlastně bych tu mohla pět ódy na všechno, co jsme v Cacau měli. Zdaleka jsme ale neochutnali ani polovinu z výběru. Cacao je ale vždy povinností při cestě do Prahy, takže se vůbec nebojím toho, že to brzy napravíme:D

18.4.-14
18.4.-13
18.4.-15
18.4.-3
18.4.-2
18.4.-1
18.4.-10
18.4.-12
 A miluju to jejich obří zrcadlo a kruhová světla♥
Co máte v Cacau nejradši vy? Co bycom měli zkusit příště?


Tipem pro Hradečáky a ty, kteří si třeba někdy udělají výlet do našeho krásného Hradce, je kavárna Kafe Na cestě. Je to jeden z těch podniků, kam vkročíte a hned se tam cítíte dobře. Tahle menší kavárna je vážně moc hezká, útulná, s mooc příjemnou obsluhou, nabídkou čajů, kávy (i se sojovým mlékem), freshů a sladkých mňamek. Při první návštěvě jsme se s Petříkem vsadili, kdo si objedná lepší zákusek. Je to taková naše hodně oblíbená hra:D A poprvé jsem to byla já! I když jsem možná trochu podváděla, protože jsem si už předem na facebooku přečetla, že jablečná roláda je ta nej nej nej! A taky že byla! Pokud se vám tedy  někdy poštěstí do Kafe Na cestě zavítat, vůbec nepřemýšlejte nad výběrem, tahle roláda je food láska na první ochutnání!

18.4.-7
18.4.-9
18.4.-8
18.4.-6
18.4.-3
18.4.-5
18.4.-4

Mějte se náádherně! A jen tak mimochodem...vůbec jsem vám nechtěla dělat chutě:D Pokud jste zrovna hladoví, tak se vám moc omlouvám!:D

G

14 komentářů

  1. Cacao mám v pláne navštíviť a vďaka tomuto článku to bude asi veľmi skoro. :D Mňam.
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  2. Oooo ty dorty!! :D <3 Cacao je fajn, dort jsem tam ještě neměla, tak to musím napravit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No viď?♥ To naprav! A uvidíš, že si nebudeš moct vybrat z toho mega velkýho výběru:D

      Vymazat
  3. Do Hradce se chystám na běžecké závody,takže do Kafe Na cestě určitě zajdeme na dortík :D !

    Míša - runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se tam stopro stav a nezapomeň navštívit i Meet Up a Cona Coffee:D ať doplníš energii:D

      Vymazat
  4. V Cacau jsem byla jednou a dala jsem si zrovna acai. Bylo to moc dobrý, ale teda úplně stejný dělám doma :D A ty dortíčky...no mňam, jen škoda, že už teď nesmím ořechy a kakao :( Po zkouškách mám v plánu jet do HK a určitě využiju tvoje tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě taky říkám, že na tom zase není nic moc co udělat extra, tak si radši dávám dortíky, který si takhle doma neupeču:D Jeee tak to je škoda:(

      Vymazat
  5. wow! obě kavárničky vypadají skvěle :)) škoda, že se do Prahy ani do HK nedostanu zase tak často :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, ale až tam někdy budeš mít cestu, určitě to omrkni:))

      Vymazat
  6. Někdy bych strašně chtěla zajít do Cacaa, ale je to pro mě hooodně daleko :( O letních prázdninách to ale určitě naplánuji :) Všechno jídlo vypadá skvěle. Hned bych si dala :D Já bych chtěla ochutnat acai :) Nejen, že to krásně vypadá, ale určitě to taky musí skvěle chutnat, když to každý tak chválí :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, ale až budeš moct, určitě si tam zajdi!!:) Já jsem na acai taky zvědavá, ale spíš si ho udělám sama doma asii:))

      Vymazat

Instagram

Theme by STS